Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЕНЗИМТАЛ
Назва: ЕНЗИМТАЛ | Шукати ЕНЗИМТАЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Genom Biotech Pvt.Ltd.", Індія
Лікарська форма: Драже
Форма випуску: Драже № 100
Діючі речовини: 1 драже містить: амілази грибкової (1:1200) - 50.0 мг, папаїну - 30.0 мг, вугілля активованого - 75.0 мг, симетикону - 50.0 мг, нікотинаміду - 25.0 мг
Допоміжні речовини: Целюлоза мікрокристалічна, лактоза, магнію карбонат легкий, дикальцію фосфат, желатин, ПВПК-30, магнію стеарат, індіон 234, натрію кроскармелоза, тальк очищений; оболонка: шелак, гідроксипропілметилцелюлоза, тальк очищений, титану діоксид, ПЕГ 6000, аспартам
Фармакотерапевтична група: Ферментні препарати, які поліпшують процеси травлення
Показання: При порушенні перетравлення білків, вуглеводів та жирів під час їжі, вздуття живота після їжі; абдомінальному дискомфорті вагусної етіології.
Термін придатності: 1,5р.
Номер реєстраційного посвідчення: Р.09.00/02221
Термін дії посвідчення: з 17.08.2005 до 17.08.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЕНЗИМТАЛ
АТ код: A09AA10
Наказ МОЗ: 412 від 17.08.2005


Інструкція для застосування ЕНЗИМТАЛ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

Е Н З И М Т А Лтм

(E N Z Y M T A L)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: білі, двоопуклі круглі драже, вкриті оболонкою, гладенькі з обох боків;

склад: діючі речовини: 1 драже містить:

діастази фунгальної (1:1200) – 50 мг,

папаїну – 30 мг,

симетикону – 50 мг,

вугілля активованого – 75 мг,

нікотинаміду – 25 мг;

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, лактоза, магнію карбонат легкий, дикальцію фосфат, желатин, ПВПК-30, магнію стеарат, індіон 234, натріюкроскармелоза, тальк очищений; оболонка: шелак, гідроксипропілм етилцелюлоза, тальк очищений, титану діоксид, ПЕГ 6000, аспартам.

Форма випуску. Драже.

Фармакотерапевтична група. Полі ферментні препарати. Код АТС А 09А А 02.

Фармакологічні властивості. Ензимталтм – комбінований препарат, щомістить всі необхідні компоненти для швидкого зняття диспепсії та контролю за метеоризмом і абдомінальним дискомфортом.

Фармакодинаміка. Як основні складові Ензимталтм містить діастазу фунгальну (α-амілазу) та папаїн, котрі діють як додаткові ферменти, що секретуються в організмі. Діастаза фунгальна – засіб, що стимулює травлення. В основному вона містить α-амілазу, яка сприяє засвоєнню їжі, багатоїна вуглеводи. Амілолітичний фермент діастаза фунгальна має специфічну активність відносно перетворення крохмалю в декстрозу, мальтозу. При недостатності цього ферменту уповільнюється процес гідролізу, що сприяє утворенню СО2 (з’являються неприємні відчуття в животі). Ступіньамілолітичної активності діастази фунгальної, що міститься в драже Ензимталтм, становить 1:1200. Тобто, одна частина діастази фунгальної розщеплює 1200 частин вареного крохмалю, що надходить з їжею.

Папаїн рослинного походження. Це суміш ферментів, одержаних з соку нестиглих плодів папаї (Carica Papaya), складається із суміші папаїну іхімопапаїну, має широку протеолітичну активність, виявляючи при цьому як кислотні, так і лужні властивості. Максимальну активність фермент проявляє призначеннях рН від 4,8 до 6,2 і може застосовуватись у хворих з ахлоргідрією ігіперхлоргідрією. Дія ферментів, що входять до складу Ензимталутм, перевищує ефект, спричинений кожним ферментом окремо.

Симетикон (диметилполісилоксан) – нетоксична інертна поверхнево активна речовина з властивостями піногасія на основі кремнію. Симетикон зменшує утворення газу в кишечнику. Він діє шляхом зменшення поверхневого натягу пухирців газу, що утворюються в кишечнику при метеоризмі, сприяючи у такий спосіб їх об’єднанню. Звільнений газ абсорбується або видаляється природним шляхом. Симетикон не впливає на шлункову секрецію і на всмоктування харчових речовин. Симетикон зменшує нудоту, здуття живота та біль, спричинений підвищеним метеоризмом. Симетикон також прискорює процес проходження газу кишечником, значно поліпшує стан при метеоризмі, аерофагії, розладах травлення, всмоктування та виведення. Симетикон показаний при ураженнях проксимальних відділів тонкої кишки, при хворобах печінки, при синдромі не виразкової диспепсії, у після операційний період. Таким чином, даний компонент є корисним додатком до ферментних складових препарату. Симетикон застосовують для симптоматичного лікування станів аерофагії, метеоризму, диспепсії, спазмів кишечнику та ін.

Вугілля активоване – ентеросорбент. Спеціально оброблене вугілля маєвелику поверхневу активність, адсорбує гази, алкалоїди, ендо- і екзотоксини таінші хімічні сполуки. Вугілля активоване у складі Ензимталутм діє якентеросорбент і детоксикуючий засіб, забезпечує адсорбцію газів та токсинів, що утворюються при розладі травлення, адсорбує погано розчинні речовини, зменшуєоб’єм вмісту в кишечнику, і у такий спосіб, приносить полегшення при здутті живота та диспепсії, діючи комплексно разом з ферментами.

Нікотинамід бере участь як коензим у метаболізмі вуглеводів. Нікотинамід ні коферменти (НАД і НАДФ) необхідні для життєдіяльності всіх клітин. Важливою функцією їх є участь у тканинному диханні (перша ланка дихального ланцюга) та енергетичному обміні клітини. Недостатня кількість цієї сполуки виникає звичайно при незбалансованій дієті у пацієнтів старшого віку з надмірним розвитком кишкової мікрофлори. Дефіцит нікотинаміду може призвести догіпохлоргідрії, що впливає на процеси травлення та кишкової абсорбції; внаслідок нестачі нікотинаміду може також виникнути непереносимість лактози, що є одним з механізмів, котрі лежать в основі виникнення діареї за класичною схемою внаслідок недостатності даної сполуки.

Таким чином, Ензимталтм сприяє нормалізації процесів травлення і ліквідації симптомів здуття живота, відрижки, відчуття переповнення шлунка.

Фармакокінетика. В шлунку через 30 хвилин після прийому внутрішньо вивільняються діючі компоненти Ензимталутм. Активні речовини через 30 хв. починають взаємодію з їжею шлункового вмісту. Діастаза фунгальна, папаїн, симетикон, вугілля активоване не всмоктуються при прийомі внутрішньо. Із всіх компонентів Ензимталутм нікотинамід добре всмоктується вШКТ. Процес всмоктування порушується при ахілії, ентеритах, виразковій хворобі. Нікотинамід проникає у всі тканини, виділяється в незміненому вигляді шляхом екскреції нирками або після біо трансформації у печінці головним чином уметил нікотинамід.

Показання для застосування. Диспепсія, порушення травлення білків, вуглеводів та жирів, абдомінальний дискомфорт вагусної етіології, метеоризм.

Спосіб застосування та дози. Дорослі і діти старше 14 років приймають по 2драже 3 рази на добу під час приймання їжі. Діти від 7 до 14 років – по 1 драже 3 рази на добу під час їжі. Діти від 5 до 7 років – по 1 драже 1 – 2 рази надобу під час їжі. Драже не розжовувати, запивати невеликою кількістю рідини. Тривалість приймання призначає лікар.

Побічна дія. Алергічні реакції.

Протипоказання. Підвищена чутливість до окремих компонентів препарату. Діти віком до 5 років.

Передозування. Немає повідомлень. У випадку передозування – промити шлунок, провести симптоматичну терапію.

Особливості застосування. Активоване вугілля може забарвлювати калові маси вчорний колір. З пересторогою призначати препарат жінкам в період вагітності та годування груддю. Ензимталтм не впливає на здатність керувати автомобілем та виконувати роботи, що потребують підвищеної уваги.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Активоване вугілля може зменшити абсорбцію лікарських засобів в системі травлення при одночасному застосуванні, тому препарат слід застосовувати за 2 год до або через 1 год після прийому Ензимталутм. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі до +25ОС. Термін придатності – 1,5 року.

Смотрите также: Цены на Энзимтал в аптеках




На сайті також шукають: Нефопам, Пумпан інструкція, Застосування препарату Гентос, Інструкція з використання Карсил, Показання для застосування Судокрем, Фенотропил побічні дії, Зитрокс протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Анжелік