Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ТРИСОЛЬ
Назва: ТРИСОЛЬ | Шукати ТРИСОЛЬ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: Комунальне підприємство "Луганська обласна "Фармація", Фармацевтична фабрика, Україна
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для інфузій по 100 мл, або по 250 мл, або по 500 мл у контейнерах
Діючі речовини: 1000 мл розчину містять: натрію хлориду - 5.0 г, калію хлориду - 1.0 г, натрію гідрокарбонату - 1.0 г
Фармакотерапевтична група: Плазмозамінні та дезінтоксикаційні розчини
Показання: Зневоднення та інтоксикація організму при різних захворюваннях (гостра дизентерія, харчова токсикоінфекція, у т.ч. при холері Ель-Тор).
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0729/01/01
Термін дії посвідчення: з 17.03.2004 до 17.03.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ТРИСОЛЬ
АТ код: B05BB01
Наказ МОЗ: 18 від 22.01.2007


Інструкція для застосування ТРИСОЛЬ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ТРИСОЛЬ

(TRISOLE)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: безбарвна прозора рідина;

склад: 100 мл розчину містять натрію хлориду – 0,5 г, калію хлориду – 0,1 г, натрію гідро карбонату – 0,4 г;

допоміжні речовини: вода для ін’єкцій.

Форма випуску. Розчин для інфузій.

Фармакотерапевтична група. Розчини, що застосовуються для корекції порушень електролітного балансу. Код АТС В 05В В 01.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Трисоль містить збалансовану суміш катіонів і є більш фізіологічним у порівнянні з 0,9% розчином натрію хлориду. Трисоль виявляєдетоксикуючу дію, має плазмозамінюю чий ефект, перешкоджає згущенню крові ірозвитку метаболічного ацидозу, зменшує гіповолемію, покращує мікро циркуляцію, функціональний стан серця та нирок, посилює діурез. Трисоль швидко виводиться зсудинної системи і лише тимчасово збільшує об’єм рідини, що циркулює у судинах.

Фармакокінетика. Не вивчалась.

Показання для застосування. Трисоль призначають як дезінтоксикаційний засіб, атакож для запобігання та усунення зневоднення організму при гострій дизентерії, холері, у тому числі при холері Ель-Тор, у комплексному лікуваннідекомпенсованого метаболічного ацидозу, при харчових токсикоінфекціях та інших інтоксикаціях.

Спосіб застосування та дози. Трисоль вводять внутрішньо венно – струминноабо краплинно. При тяжких формах патологічних процесів вводять струминно, апотім переходять на внутрішньо венне краплинне введення (40 – 120 крапель за 1хвилину). При більш легких формах захворювань вводять краплинно. При невідкладній ре гідратаційній терапії у випадку гіповолемічного шоку Трисоль, підігрітий до температури +36 – 38 0С, вводять струминно протягом 1– 3 годин. Протягом першої години вводять розчин у кількості, рівній 7 – 10% маси тіла хворого. В подальшому струминне введення розчину заміняють краплинним протягом 24 – 48 годин зі швидкістю 40 – 120 крапель на хвилину. Препарат застосовують під контролем лабораторних показників та параметрів геодинаміки. Загальна кількість розчину, що вводиться, має відповідати об’єму рідини, втраченої при випорожненнях, блювоті, сечо- та потовиділенні. Баланс втраченої рідини і введеного препарату визначають через кожні 6 годин.

Побічна дія. Можливий розвиток гіперкаліємії.

Протипоказання. Стани, при яких має місце гіперкаліємія.

Передозування. При передозуванні можливий розвиток гіперкаліємії (парестезії, сплутаність свідомості, параліч, раптова зупинка серця).

Лікування: введення розчинів глюкози, розчинів, що містять бікарбонат натрію, кальцій; гемодіаліз.

Особливості застосування. При розвитку гіперкаліємії Трисоль тимчасово заміняють розчином Дисоль до нормалізації електролітного балансу.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не сумісний з препаратами, що містять калійі підвищують рівень калію у крові. Источник

Умови і термін зберігання. Зберігати при кімнатній температурі. При транспортуванні і зберіганні заморожування препарату не допускається. Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Трисоль в аптеках




На сайті також шукають: Пепсан, Лазорин інструкція, Застосування препарату Камфомен, Інструкція з використання Моваліс, Показання для застосування Верона, Аторис побічні дії, Мема протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Кальцію глюконат