Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

КРАСАВКИ ЕКСТРАКТ
Назва: КРАСАВКИ ЕКСТРАКТ
Міжнародна непатентована назва: Atropa belladonna
Виробник: ВАТ "Нижфарм", м.Нижній Новгород, Російська Федерація
Лікарська форма: Супозиторії ректальні
Форма випуску: Супозиторії ректальні по 0.015 г № 10 (5х2)
Діючі речовини: 1 супозиторій містить екстракту красавки (беладони) густого - 0.015 г
Фармакотерапевтична група: Антихолінергічні засоби, які блокують переважно периферичні холінореактивні системи
Показання: Геморой, тріщини заднього проходу, запальні захворювання прямої та сигмовидної кишки.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.10.03/07485
Термін дії посвідчення: з 27.10.2003 до 27.10.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату КРАСАВКИ ЕКСТРАКТ
АТ код: C05AX03
Наказ МОЗ: 491 від 27.10.2003


    Інструкція для застосування КРАСАВКИ ЕКСТРАКТ

    ІНСТРУКЦІЯ

      для медичного застосування препарату

      КРАСАВКИ ЕКСТРАКТ

     ( Belladonnaeextractum )

    Загальна характеристика:

    основні фізико-хімічні властивості: супозиторії від білого з кремуватимвідтінком до світло-коричневого кольору торпедоподібної форми; допускається мармуровість поверхні;

    склад: один супозиторій містить красавки (беладони) екстракт густий – 0,015г;

    допоміжні речовини: фенол синтетичний для медичних цілей, основа длясупозиторіїв (поліетиленокисд 1500, полі етиленоксид 400) .

    Лікарська форма. Супозиторії ректальні

    Фармакотерапевтична група. Проти гемороїдальний засіб рослинного походження. АТС С 05АХ 03.

    Фармакологічні властивості. Препарат виявляє , болезаспокійливу, протизапальну, холінолітичну дію, послаблює спазм мускулатури кишечнику. Фармакологічна дія препарату зумовлена комплексом алкалоїдів, що входять дойого складу (атропіну, гіосціаміну, скополаміну та ін.) Алкалоїди мають виражену холінолітичну активність. Основною фармакологічною особливістю атропіну є здатність блокувати м-холінорецептори, в значно меншій мірі він дієі на н-холінорецептори. Блокуючи м-холінорецептори, атропін робить їх нечутливими до ацетилхоліну, який утворюється у ділянках закінчень постгангліонарнихпарасимпатичних (холінергічних) нервів. Введення атропіну у організм призводить поряд з іншими ефектами до зниження тонусу гладком’язових органів (бронхи, органи черевної порожнини та ін.) Скополамін за властивостями близький до атропіну, виявляє м-холіноблокуючу активність. Гіосциамін по своїй дії на центральні і периферичні холінорецептори удвічі активніший за атропін. Супозиторії, які містять екстракт беладонни, виявляють місцево анестезуючу, спазмолітичну дію, що особливо важливо при болях, пов’язаних зі спазмом гладкихм’язів кишечнику. Ректальні супозиторії у меншому ступені призводять до виникнення побічних ефектів.

    Фармакокінетика. Атропін при нанесенні на слизову оболонку виявляє анестезуючу дію, швидко всмоктується і рівномірно розподіляється у організмі. У невеликій кількості всмоктується через непошкоджену шкіру і може виявлятирезорбтивну дію. Біодоступність при прийомі всередину складає 50%. 77-93% виділяється з сечею,

    57% - у незміненому вигляді у перші дві години, частина, яка залишилася, майже повністю виводиться з сечею у вигляді метаболітів. Періоднапів виведення складає біля 4 годин. Атропін проникає через гематоенцефалічнийбар’єр, діє на ЦНС.

    Показання для застосування. Препарат застосовується для лікування геморою, тріщин заднього проходу, запальних захворювань прямої та сигмовидної кишок (проктитів, сигмоїдитів).

    Спосіб застосування та дози. Супозиторій звільняють від упаковки, розрізавши її ножицями по контуру супозиторія, і вводять глибоко у пряму кишку по 1супозиторію 2-3 рази на добу. Максимальна добова доза – 10 супозиторіїв.

    Побічна дія. При підвищеній чутливості або передозуванні можливі алергічні реакції, сухість у роті, запор, серцебиття, розширення зіниць, тимчасові розлади зору. У рідких випадках – психомоторне збудження, судоми, затримка сечовиділення. При появі таких симптомів слід припинити застосування препарату. Терапія симптоматична.

    Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до компонентів препарату, глаукома, аденома передміхурової залози.

    Передозування. При передозуванні препарату можливе психомоторне збудження, порушення акомодації, затримка сечі. При появі таких симптомів слід припинити застосування препарату. Терапія симптоматична.

    Особливості застосування. Жінкам під час вагітності та лактації застосування препарату рекомендоване тільки у випадку, коли користь для матері переважає потенційний ризик для плоду. Даних про застосування препарату у дітей немає. Не рекомендується застосування препарату у пацієнтів, діяльність яких пов’язана з необхідністю концентрації уваги, швидких психомоторних реакцій (у тому числі водіння автотранспорту, потенційно небезпечні види діяльності).

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Дія М-холіноблокаторів (атропіну, скополаміну) не сумісна з дією холіноміметиків, антихолін естеразних препаратів. М-холіноблокатори послаблюють дію морфіну, кофеїну, сприяють порушенню серцевого ритму при одночасному прийомі з препаратами дигіталісу, підсилюють дію b-адреноміметиків, потенціюють дію барбітуратів, гангліоблокаторів, тетрациклічних антидепресантів та блокаторів гіста мінових рецепторів.

    Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, прохолодному, захищеному відсвітла, недоступному для дітей місці. Термін придатності - 2 роки. Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці. Источник

    Упаковка. По 5 супозиторіїв у контурній чарунковій упаковці. Дві контурні чарункові упаковки разом з листком-вкладишем у картонній коробці.





    На сайті також шукають: Оксипрогестерону капронат, Маример інструкція, Фармацитрон застосування, Дисменорм побічні дії, Ципрофарм протипоказання