Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДРОТАВЕРИН-ДАРНИЦЯ
Назва: ДРОТАВЕРИН-ДАРНИЦЯ | Шукати ДРОТАВЕРИН-ДАРНИЦЯ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Drotaverine
Виробник: ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін'єкцій 2% по 2 мл в ампулах № 5, № 10
Діючі речовини: 1 мл розчину містить дротаверину - 20.0 мг
Фармакотерапевтична група: Спазмолітичні засоби, які розслаблюють гладкі м'язи кровоносних судин, а також бронхів та інших внутрішніх органів
Показання: Спазми гладкої мускулатури, пов'язані із захворюваннями жовчовидільної системи, сечового тракту, органів шлунково-кишкового тракту, головний біль судинного походження, гінекологічні захворювання.
Термін придатності: 1,5р
Номер реєстраційного посвідчення: Р.10.03/07516
Термін дії посвідчення: з 27.10.2003 до 27.10.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДРОТАВЕРИН-ДАРНИЦЯ
АТ код: A03AD02
Наказ МОЗ: 493 від 27.10.2003


Інструкція для застосування ДРОТАВЕРИН-ДАРНИЦЯ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ДРОТАВЕРИН-ДАРНИЦЯ

(DROTAVERINE-DARNITSA)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: drotaverine;1-(3,4-діетоксибензил)-6,7-діетокси-3,4- дигідроізохіноліну гідро хлорид;

основні фізико-хімічні властивості: прозора, зеленувато-жовтого або жовтого кольору рідина;

склад:1 мл розчину містить дротаверину гідро хлориду (в перерахуванні на 100 % суху ре- човину) 0,02 г;

допоміжні речовини: спирт етиловий або спирт етиловий ректифікований, натріюпіросуль- фіт, вода для ін'єкцій.

Форма випуску. Розчин для ін'єкцій.

Фармакотерапевтичнагрупа. Синтетичні спазмолітики та антихолінергічні засоби. Код АТС А 03А D02.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка.Дротаверин-Дарниця виявляє міотропну спазмолітичну (папаверинопо- дібну) дію. Механізм дії зумовлений зниженням надходження кальцію в клітини гладких м'язів шляхом пригнічення фосфодіестерази та внутрішньоклітинного накопичення цАМФ. Вираженоі тривало розширює гладку мускулатуру внутрішніх органів і кровоносних судин, знижує артеріальний тиск.

Фармакокінетика.При парентеральному несу динному введенні період напів виведення (Т½) Дротаверину-Дарниця з плазми крові становить 10-12год. ин практично повна елімінація речовини відзначається протягом 72годин. Акумулюється у високих концентраціях у ЦНС, жировій тканині, міокарді, нирках і легенях, найбільш низькі концентрації відмічені впечін- ці і шлунку. Зв'язування з білками плазми -95-98%. Виводиться нирками і жовчю у формі кон'югатів зглюкуроновою кислотою (89-99%) і незначна частина - у формі сульфат- кон'югатів.

Показання для застосування. Спазми гладкої мускулатури внутрішніх органів, виразкова

хвороба шлункаі дванадцяти палої кишки, жовчокам'яна хвороба (печінкова коліка), хроніч-

холецистит, гіпермоторна дискінезія жовчних шляхів, спастична дискінезія кишечнику

кишковаколіка), коліт, проктит, тенезми, метеоризм, сечокам'яна хвороба (нирковаколіка),

спазм судин головного мозку, коронарних і периферичних артерій, гіперактивність міомет-

рія, спазм шийки матки при пологах, спазм гладкої мускулатури під час проведення інстру-

ментальних втручань.

Спосіб застосування та дози. Дротаверин-Дарниця призначають дорослим внутрі- шньом'язово або підшкірно, по 2-4 мл (40-80 мг), 2% розчину, 1-3 рази на день. Для зняття печінкової або ниркової коліки вводять внутрішньо венно, повільно, в дозі 2-4 мл (40-80 мг) Припорушеннях периферичного кровообігу іноді вводять внутрішньоартеріально, повільно. Дітям старше 12 років препарат призначають внутрішньом'язово або підшкірно, по 1-2 мл 2% розчину, 1 -3 рази на добу.

Побіч надія. В окремих хворих можливо серцебиття, відчуття жару, запаморочення, пітли- вість, алергійний дерматит; при внутрішньо венному введенні відзначені випадки зниження артеріального тиску (аж до колапсу), розвиток AV блокади, аритмії, пригнічення дихального центру.


Протипоказання.Глаукома, виражений атеросклероз коронарних артерій, дитячий вік до 2років, підвищена індивідуальна чутливість до компонентів препарату.

Передозування.Можливі AV блокада, зниження збудливості серцевого м'яза, аритмії. Для усунення цих ускладнень застосовується відповідне симптоматичне лікування.

Особливості застосування. При внутрішньо венному або внутрішньо артеріальномувведенні хворий повинен знаходитись у лежачому положенні (небезпека розвитку колапсу). При арте- ріальній гіпотензії, підозріна коронарний атеросклероз, у період вагітності Дротаверин- Дарниця застосовують з обережністю. Слід утриматися від діяльності, що вимагає підвище-ої уваги, швидких психічних і рухових реакцій, протягом 1 години післяпарентерального особливо внутрішньо венного) введення. Препарат не виявляєтератогенної і ембріотоксич- ної дії.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Підвищує ефект інших спазмолітиків. Посилюєгіпотензію, що спричинюється трициклічними антидепресантами, хінідином, новокаїн амідом. Зменшує спазмогенну активність морфіну іантипаркінсонічну дію леводопи. Источник

Умовита термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей і захищеному від світла місці, при температурі від +15°С до +25 °С. Термін придатності -1,5року.

Смотрите также: Цены на Дротаверин в аптеках




На сайті також шукають: Прополіс, Салофальк інструкція, Олететрин застосування, Цефодокс побічні дії, Алактин протипоказання