Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЦЕФАЗОЛІНУ НАТРІЄВА СІЛЬ
Назва: ЦЕФАЗОЛІНУ НАТРІЄВА СІЛЬ
Міжнародна непатентована назва: Cefazolin
Виробник: ВАТ "Красфарма", м.Красноярськ, Російська Федерація
Лікарська форма: Порошок для ін'єкцій
Форма випуску: Порошок для приготування розчину для ін'єкцій по 1 г у флаконах № 1, № 50
Діючі речовини: 1 флакон містить цефазоліну - 1.0 г
Фармакотерапевтична група: Антибіотики групи цефалоспоринів
Показання: Інфекційно-запальні процеси (пневмонія, абсцес легенів, емпієма плеври, перитоніт, ендокардит, остеомієліт, інфекції сечових шляхів, шкіри, м'яких тканин та ін.), а також для профілактики післяопераційних ускладнень.
Номер реєстраційного посвідчення: Р.12.02/05645
Термін дії посвідчення: з 16.12.2002 до 16.12.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЦЕФАЗОЛІНУ НАТРІЄВА СІЛЬ
АТ код: J01DA04
Наказ МОЗ: 657 від 01.12.2005


    Інструкція для застосування ЦЕФАЗОЛІНУ НАТРІЄВА СІЛЬ

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ЦЕФАЗОЛІНУ НАТРІЄВА СІЛЬ

    (CefazolinSODIUM SALT)

    Загальна характеристика:

    міжнародна та хімічна назви: cefazolin;[3-(5-метил-1,3,4-тіадіазоліл-2-тіометил)7-(1-тетразоліл-ацетамідо)-3-цефем-4]-карбонова кислота;

    основні фізико-хімічні властивості: порошок білого або світло-жовтого кольору, гігроскопічний;

    склад: 1 флакон містить цефазоліну 1 г.

    Форма випуску. Порошок для приготування розчину для ін’єкцій.

    Фармакотерапевтична група. Антимікробні засоби для системного застосування. Цефалоспорини. Код АТС J01D A04.

    Фармакологічні властивості.

    Фармакодинаміка. Цефазолін є цефалоспориновимантибіотиком першого покоління. Діє бактерицидно. Активний щодо грам позитивних (стафілококи, стрептококи, збудники дифтерії), грам негативних (збудники гонореї, менінгіту, шигели, сальмонели, Е.coli, клебсієла) мікро організмів. Препарат неефективний відносно штамів протею, мікобактерій туберкульозу, анаеробних мікро організмів.

    Фармакокінетика. При внутрішньом’язовому і внутрішньо венному введеннях препарат досягає максимальної концентрації в крові через 1 годину і зберігається у терапевтичній концентрації 8 - 12 годин, легко проникає крізь плацентарний бар’єр, у синовіальний, плевральний, перитонеальнийексудати. При внутрішньо венному введенні період напів виведення препарат установить приблизно 2 годин.

    Виділяється переважно нирками, створюючи в сечі високі концентрації.

    Показання для застосування. Цефазолін застосовується при інфекційно-запальних процесах, спричинених чутливими до препарату збудниками (сепсис, перитоніт, ендокардит, інфекції дихальних шляхів, сечостатевого тракту, в тому числі сифіліс і гонорея, інфекційні ураження кісток і суглобів), а також для профілактики після операційних ускладнень.

    Спосіб застосування та дози. Препарат вводять внутрішньом’язово. Длявнутрішньом’язового введення препарат розчинити у 4 - 5 мл стерильної води дляін’єкцій, ізотонічного розчину натрію хлориду або 0,25 - 0,5 % розчину новокаїну.

    Рекомендовані дози: середня добова доза для дорослих- 1 г, кратність введення 2 рази на добу. Максимальна добова доза - 6 г, кратність введення можна збільшити до 3 - 4 разів на добу; дітям - 20 - 50мг/кг маси тіла на добу; при тяжкому перебігу інфекції дозу можна збільшити до 100 мг/кг на добу.

    Середня тривалість лікування становить 7 – 10 діб.

    Побічна дія. Алергічні реакції у вигляді шкірних висипів, свербежу, набряку Квінке, у поодиноких випадках - анафілактичний шок. У такому разі слід припинити введення препарату і застосовувати необхідну десенсибілізуючу та протишокову терапію.

    Можуть виникнути анорексія, діарея, блювання, псевдомембранозний коліт, транзиторне підвищення активності печінкових трансаміназ.

    Протипоказання. Підвищена чутливість до препаратів групцефалоспоринів та інших бета-лактамних антибіотиків. Вагітність і лактація. Препарат не призначають новонародженим.

    Передозування. При передозуванні препарату значно посилюються побічні ефекти. При виражених алергічних реакціях припиняють введення препарату, проводять десенсибілізуючу терапію. При анафілактичному шоціпоказана невідкладна протишокова терапія.

    Особливості застосування. Пацієнтам з порушенням функції нирок необхідно коригувати схему лікування шляхом зменшення дози та збільшення інтервалів між введеннями препарату. У період вагітності препарат призначають тільки за життєвими показаннями.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Препарат не рекомендовано застосовувати одночасно з пероральними антикоагулянтами і діуретиками (фуросемід, етакриновакислота).

    Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці, при температурі не вище 25°С. Источник

    Термін зберігання 2 роки. Не використовувати після закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці.





    На сайті також шукають: Серта, Ремикейд інструкція, Мезатон застосування, Дилтіазем побічні дії, Хомвіо-ревман протипоказання