Про затвердження значень гігієнічних нормативів вмісту харчових добавок у харчових продуктах
Відповідно до статті 40 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" ПОСТАНОВЛЯЮ:
1. Затвердити рекомендовані Комітетом з питань гігієнічного регламентування Міністерства охорони здоров'я України гігієнічні нормативи вмісту харчових добавок:
1.1. Максимально допустимий рівень (МДР) сорбінової кислоти (Е-200) та її солей - сорбату натрію (Е-201), сорбату калію (Е-202) у начинках шоколадних цукерок - 1000 мк/кг начинки.
2. Погодити використання харчових добавок - сорбінової кислоти (Е-200) та її солей - сорбату натрію (Е-201), сорбату калію (Е-202) для виробництва начинок для шоколадних цукерок.
3. Департаменту державного санітарно-епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров'я України дану постанову довести до установ і закладів державної санітарно-епідеміологічної служби, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади у встановленому порядку.