Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

Про внесення змін до інструкції про застосування (аркуш-вкладиш) та маркування, затверджених наказом МОЗ України від 01.02.2006 N 40

№ 270; прийнятий: 11-05-2006; чинний
Видавник: Міністерство охорони здоров'я України
Тип документа: Наказ


МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

Н А К А З

11.05.2006  № 270

Про внесення змін до інструкції про застосування (аркуш-вкладиш) та маркування, затверджених наказом МОЗ України від 01.02.2006 № 40

Відповідно до Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів", на виконання Порядку проведення державної реєстрації спеціальних харчових продуктів і висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи на продовольчу продукцію, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 липня 2004 р. № 942, Порядку проведення експертизи щодо віднесення харчових продуктів до категорії спеціальних та експертизи спеціальних харчових продуктів для потреб державної реєстрації (перереєстрації), затвердженого наказом Державної санітарно-епідеміологічної служби МОЗ України від 29.11.2004 р. № 2, та рішення Експертної ради ДП "Центр реєстрів державної санітарно-епідеміологічної служби України" МОЗ України (протокол від 27.12.2005 р. № 12, протокол від 21.03.2006 р. № 3)  НАКАЗУЮ:

1. Внести такі зміни до тексту інструкції про застосування (аркуш-вкладиш) спеціального харчового продукту (харчового продукту для спеціального дієтичного споживання) на харчовий продукт для спеціального дієтичного споживання - Суху повноцінну суміш "Берламін(R) Модуляр", "Berlamin(R) Modular", затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 01.02.2006 р. № 40:

    1.1. Замінити у пункті 4 вміст вітаміну B   у 100 г порошку з

                                             12

1,2 мг на 1,2 мкг.

1.2. Вилучити із пункту 6 слова "в якості ентерального (зондового) харчування під контролем лікаря".

1.3. Внести наступні зміни до пункту 7:

1.3.1. В першому реченні перед словами "закип'ятити та охолодити воду до температури приблизно 50 град. C." додати слова "виключно для рідкого харчування:";

1.3.2. В третьому реченні перед словами "22,5 г порошку (1,5 столових ложки) + 85 мл води = 100 мл готового до вживання харчування." додати слова "Основне дозування:";

1.3.3. Доповнити новим реченням: "Для збагачення страв: порошок можна, за бажанням, додавати у супи-пюре, соуси, страви із сиру і таке інше. Берламін(R) Модуляр також можна використовувати у якості додаткового проміжного прийому їжі.";

1.3.4. Вилучити слова

"- для дітей дошкільного віку та    від 225 г до 450 г порошку на

школярів                            добу

- для підлітків та дорослих         від 405 г до 675 г порошку на

                                    добу

- для вагітних жінок та у період    від 505 г до 675 г порошку на

годування груддю                    добу".

1.4. Пункт 8 і пункт 9 замінити новим пунктом 8 такого змісту:

"8. Особливості застосування. Застереження щодо вживання харчового продукту для спеціального дієтичного споживання певними категоріями (групами) населення (діти, вагітні, люди похилого віку, спортсмени, хворі тощо): у збалансованому харчуванні Берламін(R) Модуляр містяться легкозасвоювані вуглеводи; при порушеннях травлення застосовувати тільки при наявності ретельного контролю обміну речовин.

Рекомендоване дозування для виключно рідкого харчування:

- для дітей дошкільного віку та       від 225 г до 450 г порошку

школярів                              на добу

- для підлітків та дорослих           від 405 г до 675 г порошку

                                      на добу

- для вагітних жінок та у період      від 505 г до 675 г порошку

годування груддю                      на добу".

1.5. У зв'язку з цим пункти 10-12 вважати відповідно пунктами 9-11.

1.6. Пункт 9 викласти в новій редакції: "збалансоване харчування Берламін(R) Модуляр не рекомендується застосовувати при: анурії (до початку лікування діалізом), кишковій непрохідності, тяжкому панкреатиті, кровотечах у травному тракті, упертій блювоті та діареї, алергії на компоненти даного харчування, вроджених порушеннях обміну речовин з порушенням обміну компонентів даного харчування.".

2. Внести такі зміни до тексту маркування спеціального харчового продукту (харчового продукту для спеціального дієтичного споживання) на харчовий продукт для спеціального дієтичного споживання - Суху повноцінну суміш "Берламін(R) Модуляр", "Berlamin(R) Modular", затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 01.02.2006 р. № 40:

    2.1. У  пункті 5 замінити табличну форму викладення змісту на

текстову і представити її в новій редакції:  "інгредієнти в 100  г

порошку:  глюкозний сироп; мальтодекстрин; рослинні жири та масла;

ізолят  соєвого  білку;  молочний   білок;   глюкоза;   емульгатор

монодигліцерид  - 740 мг;  цитрат калію - 680 мг;  хлорид натрію -

440 мг;  гідрофосфат кальцію - 255 мг;  хлорид  калію  -  205  мг;

основний  карбонат  магнію  -  200 мг,  карбонат кальцію - 185 мг;

вітамін C - 100 мг;  гідротартрат холіну - 85 мг;  таурин - 22 мг;

інозітол  - 18 мг;  лактат заліза (II) - 15 мг;  вітамін E - 8 мг;

L-карнітин - 7 мг;  ніацин - 7 мг;  оксид цинку - 5,7 мг; ванілін;

пантотенат -  3  мг;  фторид  калію  - 1,3 мг;  сульфат марганцю -

1,1 мг; сульфат міді - 0,66 мг; вітамін B  - 0,65 мг; вітамін B  -

                                        2                     1

0,55  мг;  вітамін  B   -  0,55 мг;  вітамін A - 350 мкг;  фолієва

                    6

кислота - 90 мкг; йодат калію - 83 мкг; вітамін K - 45 мкг; хлорид

хрому  (III) - 37 мкг;  селенат натрію - 28 мкг;  біотин - 19 мкг;

вітамін D3 - 3,6 мкг; вітамін B   - 1,3 мкг.".

                              12

2.2. Пункт 6 викласти в новій редакції: "енергетична цінність на 100 мл розчину = 100 ккал.".

2.3. Пункт 7 доповнити словами "вміст пакету використати протягом 3 тижнів після його відкриття.".

2.4. Вилучити із пункту 8 речення: "Вміст пакету використати протягом 3 тижнів після його відкриття.".

2.5. Внести наступні зміни до пункту 10:

2.5.1. В першому реченні перед словами "закип'ятити та охолодити воду до температури приблизно 50 град. C." додати слова "виключно для рідкого харчування:";

2.5.2. В третьому реченні перед словами "22,5 г порошку (1,5 столових ложки) + 85 мл води = 100 мл готового до вживання харчування." додати слова "Основне дозування:";

2.5.3. Доповнити новим реченням: "Для збагачення страв: порошок можна, за бажанням, додавати у супи-пюре, соуси, страви із сиру і таке інше. Берламін(R) Модуляр також можна використовувати у якості додаткового проміжного прийому їжі.";

2.5.4. Вилучити слова

"- для дітей дошкільного віку та     від 225 г до 450 г порошку

школярів                             на добу

- для підлітків та дорослих          від 405 г до 675 г порошку

                                     на добу

- для вагітних жінок та у період     від 505 г до 675 г порошку

годування груддю                     на добу".

2.6. Пункт 12 викласти в новій редакції: "у збалансованому харчуванні Берламін(R) Модуляр містяться легкозасвоювані вуглеводи; при порушеннях травлення застосовувати тільки при наявності ретельного контролю обміну речовин.

Рекомендоване дозування для виключно рідкого харчування:

- для дітей дошкільного віку та      від 225 г до 450 г порошку

школярів                             на добу

- для підлітків та дорослих          від 405 г до 675 г порошку

                                     на добу

- для вагітних жінок та у період     від 505 г до 675 г порошку

годування груддю                     на добу

Інформація для споживача про харчовий продукт:

повноцінне збалансоване харчування для дітей, підлітків та дорослих, у тому числі для вагітних жінок та у період годування груддю. Повноцінне харчування Берламін(R) Модуляр представляє собою збалансоване дієтичне харчування, багате поживними речовинами. Біологічна цінність молочного та соєвого білків (50%/50%) та легкозасвоюваних вуглеводів забезпечують добру переносимість. Жирова основа Берламіна(R) Модуляр складається з рослинних жирів з високим питомим вмістом ненасичених жирних кислот. У збалансованому харчуванні Берламін(R) Модуляр практично відсутні пурини, холестерин та молочний цукор (лактоза). Берламін(R) Модуляр не містить ні фруктози, ні сахарози, ні клейковини. Застосування поживної суміші Берламін(R) Модуляр можливе як у якості основного так і допоміжного харчування.

Берламін(R) Модуляр - це збалансоване харчування, яке повністю покриває добову потребу в енергії та у всіх життєво важливих речовинах. Біологічно високоякісні молочний та соєвий білки, а також легкозасвоювані вуглеводи гарантують добру засвоюваність. Жировий компонент складається із рослинного жиру з великою часткою ненасичених жирних кислот.

Берламін(R) Модуляр практично не містить холестерину, пурину та молочного цукру (лактоза), а також не містить клейковину, сахарозу та фруктозу.".

3. Контроль за виконанням наказу покласти на директора Департаменту державного санітарно-епідеміологічного нагляду Пономаренка А.М.

Перший заступник Міністра,
Головний державний
санітарний лікар України


С.П.Бережнов


-->


На сайті також шукають: Бісептол, Септефрил інструкція, Кислота аскорбінова застосування, Хлое побічні дії, Сеган протипоказання