Порядок організації роботи з віднесення харчових продуктів до категорії харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок і проведення їх державної реєстрації
організації роботи з віднесення харчових продуктів до категорії харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок і проведення їх державної реєстрації
1. Цей Порядок розроблений на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 26 липня 2006 року N 1023 "Про реалізацію статті 28 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів".
2. Експертиза, пов'язана з віднесенням харчових продуктів до категорії харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок, проводиться згідно з Порядком проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи, затвердженим наказом МОЗ України від 09.10.2000 N 247, зареєстрованим у Мін'юсті України 10.01.2001 за № 4/5195 (в редакції наказу МОЗ України від 14.03.2006 N 120, зареєстрованого у Мін'юсті України 31.03.2006 за № 362/12236).
3. Заява про виконання робіт про віднесення харчового продукту до категорії харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок, а також документи, що додаються до неї, оформлюються відповідно до пунктів 4 та 5 Порядку віднесення харчових продуктів до категорії харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 2006 року N 1023 (далі - Порядок віднесення).
4. Ведення Державного реєстру харчових продуктів спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок здійснюється згідно з Порядком віднесення.
Директор Департаменту державного
санітарно-епідеміологічного
нагляду