Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ОТРИВІН
Назва: ОТРИВІН
Міжнародна непатентована назва: Xylometazoline
Виробник: Новартіс Консьюмер Хелс С.А., Швейцарія
Лікарська форма: Краплі
Форма випуску: Краплі для носа 0.05% або 0.1% по 10 мл у флаконах
Діючі речовини: 1 мл розчину містить ксилометазоліну гідрохлориду - 0.5 мг або 1.0 мг
Допоміжні речовини: Натрію дигідрофосфату дигідрат, натрію фосфату додекагідрат, динатрію едетат, бензалконію хлорид, сорбітол 70 %, метилгідроксипропілцелюлоза, натрію хлорид, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють альфа- та альфа+бета-адренорецептори
Показання: Гострий риніт, синусит (для полегшення відтоку секрету), середній отит (у складі комбінованої терапії для зменшення набряку слизової оболонки носоглотки), для полегшення риноскопії.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: П.10.01/03783
Термін дії посвідчення: з 12.10.2006 по 12.10.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ОТРИВІН
АТ код: R01AA07
Наказ МОЗ: 674 від 12.10.2006


    Інструкція для застосування ОТРИВІН

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату


    ОТРИВІН

    (OTRIVIN®)

    Загальна характеристика:

    міжнародна та хімічна назви: ксилометазолін; 2-(4'-тетра-бутил-2'-6'-диметилбензил)-імідазолін;

    основні фізико-хімічні властивості: прозорий, безбарвний, розчин без запаху;

    склад: 1 мл розчину містить ксилометазоліну гідро хлориду – 0,5; 1 мг;

    допоміжні речовини: бензалконію хлорид, динатрію едетат, натрію фосфат одноосновний, натрію фосфат двоосновний, натрію хлорид, вода де іонізована.


    Форма випуску. Краплі для носа.


    Фармакотерапевтична група. Проти набрякові засоби для місцевого застосування при захворюваннях носа. АТС R01A A07.


    Фармакологічні властивості. Ксилометазолін належить до групи арилілкілових імідазолінів. Отривін, який застосовують для закапування в ніс, звужує кровоносні судини слизової оболонки носа, усуваючи тим самим набряк слизової носа і носоглотки.

    Дія Отривіну настає через декілька хвилин після застосування і триває протягом декількох годин. Отривін добре переноситься пацієнтами з чутливою слизовою оболонкою і не порушує функцію війчастого епітелію. Реактивна гіперемія після застосування препарату практично не виникає.


    Фармакокінетика. Після місцевого застосування концентрація ксилометазоліну в плазмі крові настільки мала, що його неможливо визначити за допомогою сучасних аналітичних методів.


    Показання для застосування. Гострий риніт, синусит (для полегшення відтоку секрету), середній отит (у складі комбінованої терапії для зменшення набряку слизової оболонки носоглотки), для полегшення проведення риноскопії.


    Спосіб застосування та дози. Краплі «Отривін» 1% призначають тільки дорослим та дітям старшим 6 років. Середня доза - по 2 - 3 краплі в кожну ніздрю 4 рази на день.

    Краплі «Отривін» 0,05% можна застосовувати у немовлят та дітей віком до 6 років. Достатньо по 1 - 2 краплі в кожну ніздрю 1 - 2 рази на день, але застосовувати не більше 3 разів на день.


    Побічна дія. Іноді спостерігалися такі побічні реакції, як відчуття печіння в носі та горлі,   місцеве подразнення, нудота, головний біль і сухість слизової оболонки носа.


    Протипоказання. Як і інші судинозвужувальні препарати, Отривін не слід застосовувати після трансфеноїдальної гіпофізектомії або після хірургічних втручань, при яких оголювалась тверда мозкова оболонка, а також тим пацієнтам, які гіперчутливі до речовин, що входять до складу препарату.


    Передозування. Повідомлень про передозування у дорослих немає. У поодиноких випадках, при випадковому отруєнні препаратом у дітей, клінічна картина проявлялась, головним чином, розвитком таких симптомів, як почастішання пульсу та аритмія, підвищення артеріального тиску,   іноді сплутаність свідомості. Слід проводити симптоматичне лікування під наглядом лікаря.


    Особливості застосування. Пацієнтам з підвищеною чутливістю до адренергічних засобів, що викликають безсоння, запаморочення, слід призначати Отривін з великою обережністю, як і інші препарати, що належать до цього класу активних речовин. Отривін® не рекомендується застосовувати протягом тривалого часу, наприклад, при хронічному нежиті. Вагітність і лактація.

    Під час вагітності препарат не слід призначати. У період лактації препарат можна

    застосовувати тільки під наглядом лікаря.


    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Можливе посилення системної дії Отривіну у разі одночасного застосування трициклічних або тетрациклічних антидепресантів, особливо якщо перевищуються рекомендовані дози препарату.


    Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей місці, при температурі не вище  30°С. Термін придатності – 3 роки.


    Умови відпуску.  Без рецепта.


    Упаковка. По 10 мл у флаконах.


    Виробник. Новартіс Консьюмер Хелс СА. Источник


    Адреса. 1260, м. Ніон, Швейцарія.







    На сайті також шукають: Стифімол, Сумамед інструкція, Валеріана застосування, Кандесар побічні дії, Діабетон протипоказання