Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

УКРАЇН
Назва: УКРАЇН | Шукати УКРАЇН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Mono
Виробник: "Nowicky-Pharma", Австрія
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін`єкцій по 5 мл (5 мг) в ампулах № 1
Діючі речовини: 1 мл розчину містить тіофосфорних похідних алкалоїдів чистотілу великого - 1.0 мг
Фармакотерапевтична група: Біогенні стимулятори
Показання: Рак молочної залози, сечового міхура, ободової кишки, простати, яєчників, шийки матки та ендометрія, плоскоклітинний рак, дрібно- та недрібноклітинний рак легенів, злоякісні пухлини ЛОР-органів, злоякісна меланома, злоякісні лімфоми.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: 3641
Термін дії посвідчення: з 02.09.2003 до 02.09.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату УКРАЇН
АТ код: L01CX
Наказ МОЗ: 405 від 02.09.2003


Інструкція для застосування УКРАЇН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

УКРАЇН

 (UKRAINE)

Загальна характеристика:

хімічна назва:

5,5’,5’’-[Phosphinothioylidyne-tris(imino-2,1-ethanediyl)]-tris[5-methylchelidonin]-trihydroxidehexahidrochloride;

основні фізико-хімічні властивості:

прозора, світло-коричнева рідина (водний розчин) іззапахом скошеної трави і гірка на смак;

склад: 5 мл розчину (1ампула) містить 5 мг сполуки алкалоїдів чистотілу великого з тіофосфорноюкислотою;

допоміжні речовини: вода для ін'єкцій.

 

Форма випуску. Розчин дляін’єкцій.

Фармакотерапевтична група. Алкалоїди та препарати рослинного походження.

Код АТС L01CX**.

 

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка

УКРАЇН має не лише цитостатичну, але йцитолітичну дію проти всіх 60 людських ракових клітинних культур, використаних в експерименті (злоякісни пухлини головного мозку, яєчників, товстої кишки, нирок, дрібно- і не дрібноклітинний рак легенів, меланома, лейкемія і лімфома). УКРАЇНвикликає апоптоз у культурах раку підшлункової залози Jurkat, THP-1, MIA PaCa2,BxPC3 i AsPC1 після зупинки клітинного циклу в про- і метафазі шляхом стабілізації мономерного тубуліну, при цьому досліди на нормальних периферичнихмононуклеарах не виявили різниці в рівні апоптозу та фазах клітинного циклу. Дослідження вказують на те, що УКРАЇН вибірково викликає апоптоз, не завдаючи шкоди нормальним клітинам.

Фармакокінетика

Протягом кількох хвилин після внутрішньо венного введення УКРАЇН накопи чується в пухлинній тканині, звідки він повільно (протягом 2-3 тижнів) виводиться нирками. Експериментальні дослідження на тваринах свідчать про те, що УКРАЇН проходить через гематоенцефалічнийбар’єр. Пілотне дослідження на здорових добровольцях дало такі фармакокінетичні показники: площа під кривою (AUC) - 24,70 мг∙ хв/л, період піврозпаду (t1/2)- 27,55 хв, середній об’єм розподілу (Vd) - 27,93 л, кліренс (Cl) - 817 мл/хв.

 

Показання для застосування.

Рак молочної залози, сечового міхура, ободової кишки, простати, яєчників, шийки матки та ендометрія, плоско клітинний рак, дрібно- і не дрібноклітинний рак легенів, злоякісні пухлини ЛОР-органів, яєчок, саркоми, злоякісна меланома, злоякісні лімфоми.

 

Спосіб застосування та дози.

Спосіб застосування

Препарат вводять внутрішньо венно.

Курси лікування препаратом УКРАЇН можутьпроводитись як безпосередньо перед операцією, так і після неї. Одночасне локальне застосування променевої терапії не впливає на схему дозування. УКРАЇНможе бути застосований у поєднанні як із хіміотерапією, так і ад'ювантно.

Дозування

Експериментальні дослідження показали, що малі дози препарату (5 мг) мають імуномодулюючу дію, великі (20 мг) – малігнотоксичну. Оскільки після ін'єкції УКРАЇН швидко накопи чується в пухлинній тканиніі по-різному впливає на імунну систему пацієнтів, при його застосуванні доза не визначається із розрахунку на масу тела чи площу поверхні тіла, а підбирається індивідуально, залежно від імунного статусу пацієнта. Разова доза, залежно відмаси пухлини, швидкості її росту та поширення і від стану імунної системи пацієнта, становить від 5 до 20 мг.

Ін'єкції здійснюються звичайно двічі на тиждень, протягом 5 тижнів, з наступною паузою

1-2 тижні. В окремих випадках можуть бути корисними відхилення від цієї схеми.

Для визначення оптимального в кожному випадку дозування слід починати від разової дози 5 мг. Якщо спостерігається реакція на введення препарату (див. ”Побічна дія”), доза лишається сталою. Якщо реакція на введення препарата незначна чі відсутня, наступного дня разову дозу підвищують на 5 мг і т. д. до найвищої разової дози 20 мг і проводять ретельне спостереження. Є свідчення успішного застосування такої схеми: 5 мг і 20 мг почерзі, двічі на тиждень. Лікування повинно проводитися не тільки до повної ремісії пухлини, а і до зникнення реакції на введення препарату, проте воно повинно складатися не менше як з 9 курсів. Після цього повинні бути проведені щонайменше 6 курсів лікування з паузами між окремими серіями 2-4 місяці.

Побічна дія.

Дослідження на здорових добровольцях не виявили будь-якої побічної дії препарату. Симптоми, які виникають в онкологічних пацієнтів під час лікування, можна визначити як супутні явища терапії, спричинені продуктами розпаду пухлини. Вони зникають, якщо настає повна ремісія захворювання.

Після перших ін'єкцій можуть спостерігатися побічні ефекти.

Загальні: запаморочення, депресії, порушення сну, втома, неспокій, розбитість, апатія, спрага, підвищення діурезу, парестезії, свербіж, відчуття тепла в тілі, печіння, тягнучі або колючі болі в ділянці пухлини, посилене потовиділення.

На початку лікування іноді спостерігається легка нудота. Можливо також тимчасове набухання пухлини і/або її ущільнення. Ці явища мають індивідуальний характер і вказують на дієвість лікування. Вони згасають уміру зменшення пухлини. Навіть якщо пухлину не вдається більше виявити, лікування повинно бути продовжене до повного зникнення цих явищ.

 

Протипоказання.

Вагітність. Фебрильні стани. Об'ємні процеси в центральній нервовій системі внаслідок можливого набухання пухлини підлягають виключно стаціонарному лікуванню і особливо ретельному спостереженню.

Для лікування дітей препарат може бути застосований тільки під ретельним наглядом лікаря.

УКРАЇН не повинен вводитись одночасно з кортикостероїдами чи іншими імуносупрес орними препаратами, оскільки це нейтралізує його імуностимуляторну дію.

 

Передозування.

Випадки передозування не відомі. Клінічні дослідження показали, що разова доза 50 мг і загальна доза 3500 мг (отримана протягом 3 років) не спричинюють жодних ознак непереносимості та розвідку інтоксикації.

 

Особливості застосування.

Вказівки до застосування

Вводити повільно! Швидкість ін'єкції не повинна перевищувати 5 мл/хв.

При проведенні лікування препаратом УКРАЇН, особливо внаслідок дезінтеграції великих пухлин, може відбуватися непряма інтоксикація продуктами розпаду, яка виявляється надто сильними побічними явищами (див. ”Побічна дія”), свербежем і висипкою на шкірі. Пацієнти знирковою недостатністю підлягають особливо ретельному спостереженню. У таких випадках треба збільшити паузи між ін'єкціями.

Під час проведення лікування та після нього рекомендується вести здоровий спосіб життя і утримуватися від паління та вживання алкоголю. Раціональне харчування, відповідні дози вітамінів і мікроелементів можуть сприяти лікуванню. Слід уникати стресів, оскільки викид адреналіну несприятливо позначається на дії препарату УКРАЇН. Принаймні під час перших курсів лікування пацієнт, по можливості, повинен взяти відпустку. Під час лікування слід уникати всіх додаткових видів фізичної активності, таких як спорт.

УКРАЇН може вплинути на концентрацію тареакцію пацієнта (здатність обслуговувати машини і механізми та брати активну участь у русі транспорту). Це слід особливо брати до уваги при виконанні всіхробіт, які вимагають підвищеної уваги та концентрації. Пацієнт повинен бути належним чином про це поінформований.

Хоча до цього часу немає жодних свідчень того, що УКРАЇНможе спричинювати порушення росту в дітей та підлітків, цій віковій групі йогослід призначати тільки під ретельним наглядом лікаря.

У багатьох випадках попереднє застосування препаратуУКРАЇН може суттєво полегшити оперативне втручання шляхом відмежування і/або зменшення пухлини. Після операції лікування повинно бути продовжено.

Онкологічні пацієнти в термінальній стадії захворювання з вираженою кахексією мають мало перспектив на успішне лікування, застосування препарату УКРАЇН у більшості таких випадків не приводить доуспіху.

Вагітність і період грудного вигодовування

Хоча до цього часу не виявлено ніякоїембріотоксичної дії препарату УКРАЇН, його не слід застосовувати під час вагітності. Під час терапії препаратом УКРАЇН та після неї треба подбати про надійну контрацепцію. Це важливо для пацієнтів як жіночої, так і чоловічої статі. Якщо після закінчення лікування виникне бажання мати дитину, спочатку треба обов'язково звернутися за генетичною консультацією. Поки що не відомо, чиУКРАЇН потрапляє в материнське молоко. Тому слід уникати годування груддю під час проведення лікування.

 

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Протидіабетичні препарати, які містять сірку (наприклад, похідні сульфонілсечовини), можуть спричинювати гіпоглікемію і непритомність, серцеві глікозиди – порушення серцевого ритму і провідності, сульфоніламіди можуть втрачати свою дію.

Досліди на тваринах виявили послаблення фармакологічної дії морфіну та його похідних при одночасному застосуванні препарату УКРАЇН. Тому рішення про призначення анальгетиків цієї групислід ретельно зважити.

Не виключена взаємодія із седативними, проти епілептичними та іншими препаратами.

 

Умови та термін зберігання.

Зберігати при температурі не вище 25 °C у захищеному від світла та недоступному для дітей місці.

Якщо внаслідок тривалого зберігання при низьких температурах випаде осад, його можна знову розчинити обережним нагріванням до 60 °C і струшуванням ампули. Термін придатності - 5 років. Источник

 

Смотрите также: Цены на Украин в аптеках




На сайті також шукають: Дуак, Пульмекс інструкція, Застосування препарату Гепарсил, Інструкція з використання Туринал, Показання для застосування Ніфуроксазид, Фталазол побічні дії, Луан протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Офор