Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДЛЯНОС
Назва: ДЛЯНОС
Міжнародна непатентована назва: Xylometazoline
Виробник: Норріс Медісінс Лтд/Сандоз Пвт Лтд, Індія/Індія
Лікарська форма: Краплі
Форма випуску: Краплі назальні 0,05 % по 10 мл у флаконах № 1
Діючі речовини: 1 мл розчину містить: 0,5 мг ксилометазоліну гідрохлориду
Допоміжні речовини: Бензалконію хлорид, натрію фосфат, динатрію едетат, натрію дигідрофосфату дигідрат, натрію хлорид, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють альфа- та альфа+бета-адренорецептори
Показання: Симптоматичне лікування ринітів різного походження, дренаж виділень при захворюваннях навколоносових пазух, середній отит (при комбінованій терапії – для зменшення набряку слизової оболонки порожнини носа); при діагностичних втручаннях (риноскопії).
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1535/01/01
Термін дії посвідчення: з 25.06.2009 по 25.06.2014
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДЛЯНОС
АТ код: R01AA07
Наказ МОЗ: 445 від 25.06.2009


    Інструкція для застосування ДЛЯНОС

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ДЛЯНОС

    (DLIANOS®)


    Склад лікарського засобу:

    діюча речовина: xylometazoline;

    1 г розчину містить 0,5 мг ксилометазоліну гідро хлориду;

    допоміжні речовини: бензалконію хлорид, натрію фосфат, динатрію едетат, натрію дигідро фосфату дигідрат, натрію хлорид, вода очищена.


    Лікарська форма. Краплі назальні.

    Прозора безбарвна рідина, практично без запаху.


    Назва і місцезнаходження виробника.

    1. НОРРІС МЕДІСІНС Лтд/NORRIS MEDICINES Ltd.

    Плот № 801/П,  G.I.D.C., Істейт, Анклешвар 393002, Гуджарат, Індія/

    Plot No. 801/P, G.I.D.C. Estate, Ankleshwar 393002, Gujarat, India.

    2. Сандоз Пвт Лтд/Sandoz Pvt Ltd.

    Мумбаї  400018, Індія / Мumbai 400018, India.


    Фармакотерапевтична група. Проти набрякові препарати для місцевого застосування при захворюваннях носової порожнини. Симпатоміметики.

    Код АТС R01A А 07.

    Фармакологічні властивості. Призначені для використання в носовій порожнині препарат містить у своєму складі ксилометазолін, який належить до групи місцевих судинозвужувальних засобів (деконгестантів) з a-адреноміметичною дією. Ксилометазолін спричинює звуження кровоносних судин слизової оболонки носа, усуваючи таким чином набряк і гіперемію слизової оболонки носа та носоглотки.

    У терапевтичних концентраціях не подразнює слизову, не спричиняє гіперемію. Полегшення носового дихання при ринітах настає через 5-10 хвилин і триває протягом 5-6 годин, проте спазм   кровоносних судин зазвичай утримується до 8-12 годин.

    При місцевому застосуванні практично не всмоктується, не чинить системної дії.


    Показання для застосування. Симптоматичне лікування ринітів різного походження, дренаж виділень при захворюваннях навколо носових пазух, середній отит (при комбінованій терапії – для зменшення набряку слизової оболонки порожнини носа);   при діагностичних втручаннях (риноскопії).


    Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату; закрито кутова глаукома, трансфеноїдальна гіпофізектомія або наявність в анамнезі транс назальних/транс оральних хірургічних втручань з оголюванням   твердої мозкової оболонки.

    Особливі застереження. Препарат рекомендований до застосування лише у тому разі, коли відомо, що пацієнт добре реагує на симпатоміметичні засоби. Не слід перевищувати рекомендовані дози та кратність застосування препарату ДЛЯНОС. Не можна застосовувати препарат безперервно протягом тривалих періодів (понад 7-10 днів поспіль), у тому числі при хронічних ринітах. Ксилометазолін слід з обережністю застосовувати, якщо у пацієнтів підвищений кров’яний тиск, збільшені щитовидна залоза, простата,   наявні серцево-судинні захворювання, глаукома, цукровий діабет.

    Застосування у період вагітності або годування груддю.

    Клінічний досвід застосування у вагітних жінок обмежений, тому під час вагітності не рекомендується застосування цього препарату. Невідомо, чи потрапляє ксилометазолін у грудне молоко. Тому застосування крапель ДЛЯНОС протягом періоду годування груддю показане тільки під наглядом лікаря.  

    Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні авто транспортом або роботі з іншими механізмами.

    Не впливає.

    Діти. Не рекомендовано застосовувати препарат немовлятам віком до 3 місяців. Препарат не слід застосовувати дітям віком до одного року без відповідного призначення лікаря, дітям у віці від 1 до 6 років слід   застосовувати препарат тільки під наглядом дорослих.


    Спосіб застосування та дози.

    Препарат зазвичай застосовують дітям від 3 місяців до 6 років по 1-2 краплі у кожен носовий хід, 1-2 рази на добу. Для немовлят і дітей до 1 року препарат застосовують тільки за призначенням лікаря, для дітей віком від 1 до 6 років – під наглядом дорослих.

    Не слід застосовувати більше 3 разів на добу.

    Інструкція для використання. Вийміть із поліетиленового пакетика кришку-піпетку, якою укомплектований препарат ДЛЯНОС. Дістаньте флакон та зніміть захисну кришку. Перевірте наявність/цілісність контролю першого відкриття. За допомогою кришки-піпетки вберіть невелику кількість вмісту флакону; закапайте ніс, повільно випускаючи краплі. Після використання промийте піпетку водою та закрийте флакон захисною кришкою.

    Передозування. У поодиноких повідомленнях випадкового передозування дітей клінічна картина головним чином позначалася такими симптомами як прискорення пульсу і аритмія, підвищення артеріального тиску та інколи – сплутаність свідомості.


    Побічні ефекти. Інколи можуть виникати такі побічні ефекти: відчуття печіння, сухості та подразнення слизової оболонки носа, чхання, нудота, головний біль, запаморочення, тимчасові висипання, порушення сну, задишка, ангіо невротичний набряк. У поодиноких   випадках можливі системні алергічні реакції, транзиторні порушення з боку органів зору, аритмія.


    Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій. При одночасному застосуванні з інгібіторами МАО ксилометазолін може призвести до гіпертонічного кризу.

    Також він може взаємодіяти з іншими симпатомім етичними лікарськими засобами та b-блокаторами.


    Термін придатності. 3 роки.

    Препарат не слід застосовувати після закінчення терміну придатності, вказаного на упаковці.


    Умови зберігання. Зберігати при температурі нижче 30°С у недоступному для дітей місці.


    Упаковка. По 10 мл препарату у скляному флаконі бурштинового кольору, загвинченому алюмінієвою кришкою з контрольною мембраною. По 1 флакону у картонній коробці разом зі збірною кришкою-піпеткою.

    Не слід застосовувати препарат, придбаний із порушеним або відсутнім контролем першого відкриття на алюмінієвій кришці! Источник


    Категорія   відпуску.  Без рецепта.






    На сайті також шукають: Софтовак, Страттера інструкція, Крестор застосування, Ефект побічні дії, Ферроплекс протипоказання