Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЕФЕКТ
Назва: ЕФЕКТ | Шукати ЕФЕКТ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Rusan Pharma Ltd", Індія
Лікарська форма: Капсули пролонгованої дії
Форма випуску: Капсули пролонгованої дії № 10, № 20 у блістерах
Діючі речовини: 1 капсула містить: фенілпропаноламіну гідрохлориду - 50.0 мг, хлорфеніраміну малеату - 8.0 мг
Допоміжні речовини: Цукор, гліцерину моностеарат, етилцелюлоза, полівініл-піролідон; барвники: діамантовий синій, пунцовий 4Р
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють альфа- та альфа+бета-адренорецептори
Показання: Інфекційно-запальні захворювання верхніх дихальних шляхів; алергічні захворювання
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: П.08.02/05137
Термін дії посвідчення: з 05.08.2002 до 05.08.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЕФЕКТ
АТ код: R01BA51
Наказ МОЗ: 777 від 28.11.2006


Інструкція для застосування ЕФЕКТ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

Ефект

(Ephact)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: тверді желатинові капсули з прозорим корпусом та блакитною кришечкою; вміст у вигляді темно-рожевих, блакитних табілих гранул;

склад: 1 капсула містить:

фенілпропаноламіну гідро хлориду -50 мг,

хлорфеніраміну малеату - 8 мг;

допоміжні речовини: цукор, гліцерину моностеарат, етилцелюлоза, полівініл-піролідон; барвники: діамантовий блакитний та червоний 4R.

Форма випуску. Капсули пролонгованої дії.

Фармакотерапевтична група. Проти набрякові засоби для системного застосування при патології порожнини носа. Код АТС R 01B A51.

Фармакологічні властивості. Дія препарату Ефект зумовлена властивостями компонентів, що входять до його складу.

Фенілпропаноламін - симпатоміметичний засіб, який застосовується для усунення застійних явищ у слизовій оболонці верхніх дихальних шляхів. Завдяки судинозвужувальному ефекту зменшується гіперемія, набряк та покращується прохідність дихальних шляхів.

Хлорфенірамін - сильнодіючий блокатор Н1-рецепторів, інгібітор біологічних ефектів гістаміну: пригнічує симптоматику алергічного риніту, ринорею, неприємні відчуття в носоглотці та гортані.

Препарат Ефект забезпечує терапевтичну дію протягом 12 год після прийому.

Фармакокінетика. Капсули Ефекту містять багатошарові гранули, які забезпечують поступове контрольоване виділення активних компонентів та їх стабільну концентрацію в сироватці крові.

Фенілпропаноламін – швидко і повністю всмоктується вшлунково-кишковому тракті (ШКТ), максимальна концентрація в плазмі крові досягається через 1 – 2 год і виводиться в основному в незміненому вигляді зсечею.

Хлорфенірамін - в ШКТ всмоктується повільно, максимальна концентрація в сироватці крові досягається через 2,5 – 6 год, виділяється з сечею у вигляді метаболітів.

Показання для застосування.

Інфекційно-запальні захворювання верхніх дихальних шляхів: гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), гострий риніт, гайморит, тонзиліт, фаринготрахеїт та ін.

Алергічні захворювання: алергічний риніт, ринорея, синусит, сінна гарячка, набряк Квінке та ін.

Спосіб застосування та дози.

Дорослим та дітям старше 12 років препарат Ефект призначають по 1 капсулі кожні 12 годин. Тривалість лікування залежить від характеру захворювання і становить, як правило, 1 - 6 днів (при хронічному риніті – до 30 днів).

Капсулу ковтають цілою, запиваючи великою кількістю рідини. Вміст капсули можна висипати в ложку і проковтнути, не розжовуючи (змедом, джемом та ін.), запивши рідиною, але пролонгованість дії в такому в разібуде коротшою.

Побічна дія. Препарат Ефект добре переноситься, але вокремих випадках можуть спостерігатися головний біль, запаморочення, підвищена збудливість, алергічні реакції.

Протипоказання.

Підвищена чутливість до будь-якого компоненту препарату;

  діти до 12 років;

  тяжкі форми артеріальної гіпертензії та ішемічної хвороби серця.

Передозування. Передозування виявляється посиленням побічних дій. При появі перших ознак передозування потрібно припинити прийом препарату та промити шлунок за допомогою товстого зонда. Оцінювати стан пацієнта повинен лікар.

Особливості застосування. Ефект може викликати кволість, тому під час лікування необхідно утримуватися від керування транспортними засобами.

Вагітним жінкам призначати препарат тільки за суворими показаннями.

Взаємодія з іншими препаратами. Ефект небажано призначати разом з тіоридазином, індометацином, інгібіторами моноамін оксидази (МАО). Источник

Умови та термін зберігання. В сухому, темному, недоступному для дітей місці, при температурі не вище 25° С. Термін зберігання – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Эффект в аптеках




На сайті також шукають: Кардіостад, Метронідазол інструкція, Застосування препарату Агапурин, Інструкція з використання Гордокс, Показання для застосування Суматриптан, Лоринден с побічні дії, Доксазозин протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Ірин