Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ВІНПОЦЕТИН-ЛХ
Назва: ВІНПОЦЕТИН-ЛХ | Шукати ВІНПОЦЕТИН-ЛХ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Vinpocetin
Виробник: ЗАТ "Лекхім-Харків", м. Харків, Україна
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін'єкцій, 5 мг/мл по 2 мл в ампулах № 5, № 10
Діючі речовини: 1 мл розчину містить: вінпоцетину 5 мг
Допоміжні речовини: Аскорбінова кислота, натрію метабісульфіт (Е 223), винна кислота, спирт бензиловий, сорбіт (Е 420), вода для ін'єкцій
Фармакотерапевтична група: Засоби, які поліпшують мозковий кровообіг
Показання: Гострі і хронічні порушення мозкового кровообігу; порушення пам'яті; розлад руху; атаксія; афазія; запаморочення; спазми мозкових судин; артеріосклеротичні та ангіопластичні зміни сітківки та судинної оболонки тощо.
Термін придатності: 5 років.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3218/02/01
Термін дії посвідчення: з 22.01.2008 по 22.01.2013
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ВІНПОЦЕТИН-ЛХ
АТ код: N06BX18
Наказ МОЗ: 22 від 22.01.2008


Інструкція для застосування ВІНПОЦЕТИН-ЛХ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ВІНПОЦЕТИН-ЛХ

(Vinpocetine-LH)


Загальна характеристика:

міжнародна назва: вінпоцетин;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого або майже білого кольору;

склад: 1 таблетка містить вінпоцетину 0,005 г;

допоміжні речовини: тальк, крохмаль картопляний, лактози моногідрат, магнію стеарат.


Форма випуску. Таблетки.


Фармакотерапевтична група. Психостимулюючі і ноотропні засоби. Код АТС N06В Х 18.


Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Препарат посилює мозковий кровотік і покращує метаболічні процеси в головному мозку. Розширює судини мозку і посилює його оксигенацію, сприяє утилізації глюкози. Знижує агрегацію тромбоцитів. Інгібує фосфодіестеразу, підвищує рівень циклічного аденозинмоно фосфату в тканинах, впливаючи на метаболізм норадреналіну і серотоніну.

Фармакокінетика. Після прийому препарату внутрішньо вінпоцетин добре і швидко абсорбується з шлунково-кишкового тракту. Біодоступність препарату становить 70%. Максимальна концентрація в плазмі відмічається через 1 годину після прийому. Значення терапевтичної концентрації вінпоцетину в плазмі становить від 10 до 20 нг/мл. Період напів виведення становить 4,8 год.


Показання для застосування. Наслідки розладів мозкового кровообігу (після перенесеного інсульту атеросклеротичного і пост травматичного походження), порушення пам’яті, запаморочення, афазія. Закупорка артерій сітківки, вторинні глаукоми,   васкулярні зниження слуху, запаморочення вестибулярного походження, вазовегетативні прояви клімактеричного періоду.


Спосіб застосування та дози. Приймають внутрішньо по 1–2 таблетці 3 рази на день після їди. Поліпшення настає звичайно через 1–2 тижні. Тривалість курсу лікування становить 2 місяці. Питання про застосування препарату у дітей вирішується індивідуально лікарем залежно від клінічного випадку.


Побічна дія. Зниження артеріального тиску, тахікардія, екстрасистолія, почервоніння обличчя, сухість у роті, нудота, печія, запаморочення, головний біль, безсоння, сонливість, слабкість, пітливість, алергічні реакції.


Протипоказання. Тяжкі форми ішемічної хвороби серця, серцеві аритмії, вагітність і період годування груддю, підвищений внутрішньо черепний тиск, гострий період геморагічного інсульту.


Передозування. На сьогодні про випадки передозування препарату Вінпоцетин-ЛХ не повідомлялись.


Особливості застосування. З обережністю призначають препарат пацієнтам з нирковою недостатністю, ішемічною хворобою серця, при лабільному артеріальному тиску, на фоні застосування антигіпертензивних засобів. Не слід застосовувати препарат під час роботи з транспортними засобами і механізмами.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Посилює дію антигіпертензивних засобів. При одночасному застосуванні вінпоцетину і гепарину підвищується ризик розвитку кровотеч.


Умови та термін зберігання. У сухому, захищеному від світла місці при температурі від 15°С до 25°С. Зберігати в недоступному для дітей місці. Термін придатності – 5 років.


Умови відпуску. За рецептом.


Упаковка. По 30 (10х 3), 50 (10х 5) таблеток у контурній чарунковій упаковці.


Виробник. ЗАТ “Лекхім-Харків”. Источник


Адреса. 61115, м. Харків, вул. 17-го Партз’їзду, 36.


Смотрите также: Цены на Винпоцетин в аптеках




На сайті також шукають: Меновазан, Діазолін інструкція, Контрактубекс застосування, Тридуктан мв побічні дії, Рантак протипоказання