Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ХЛОРОФІЛІПТ
Назва: ХЛОРОФІЛІПТ | Шукати ХЛОРОФІЛІПТ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Chlorophyllipt
Виробник: Філія ТОВ "Дослідний завод "ГНЦЛС" для ТОВ "Дослідний завод "ГНЦЛС", Харків/Дніпропетровськ, Україна
Лікарська форма: Розчин
Форма випуску: Розчин в олії, 20 мг/мл по 20 мл у флаконах
Діючі речовини: 100 мл розчину містять екстракту хлорофіліпту густого - 2.0 г
Допоміжні речовини: Олія оливкова або кукурудзяна
Фармакотерапевтична група: Антисептичні препарати
Показання: Захворювання, спричинені антибіотикостійкими стафілококками: опікова хвороба, ранах, що погано загоюються, трофічних виразки кінцівок, санація стафілоккокових носіїв; сфінктеріт, геморой, бешихове запалення шкіри, виразкова хвороба шлунка.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1556/02/01
Термін дії посвідчення: з 18.08.2006 до 18.08.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ХЛОРОФІЛІПТ
АТ код: D08AX10
Наказ МОЗ: 572 від 18.08.2006


Інструкція для застосування ХЛОРОФІЛІПТ

IНСТРУКЦIЯ

для медичного застосування препарату

ХЛОРОФІЛІПТ

(CHLOROPHYLLIPTUM)

Загальна характеристика:

основнi фiзико-хiмiчні властивостi: темно-зелена масляниста рідина;

склад: 1 мл містить хлорофіліпту екстракту густого 0,02 г (20 мг);

допоміжні речовини: олія маслинова або кукурудзяна.

Форма випуску. Розчин в олії.

Фармакотерапевтична група. Антисептичні та дезінфікуючі засоби. Код АТС D08АХ 10**.

Фармакологiчнi властивостi.

Факмакодинаміка. Хлорофіліпт є сумішшю хлорофілів з листів евкаліпту. Препарат має протимікробну дію, особливо відносно стафілококів, у тому числі пеніциліностійких стафілококів. Хлорофіліпту притаманна антисептична, бактерицидна та протизапальна дії.

Фармакокінетика. Не досліджена.

Показання для застосування. Лікування захворювань, викликаних антибіотикостійкими стафілококами: при опіковій хворобі, ранах, щодовго не загоюються, трофічних виразках кінцівок, а також для санації стафілококових носіїв; розчин хлорофіліпту в олії застосовують при сфінктери ті, геморої, для змазування наконечника при проведенні лікувальних клізм, при виразковій хворобі шлунку, виразкових колітах, ерозіях прямої кишки; у гінекологічній практиці препарат застосовують при розривах піхви, ерозіях шийки матки, свищах, при бешиховому запаленні шкіри. Широко застосовують розчинхлорофіліпту в олії при стоматологічних захворюваннях, а також при опіках ока з ураженням рогівки; застосовується при гнійно-запальних захворюванняхЛОР-органів (гайморити, етмоїдити), при лікуванні фурункулів, карбункулів носата носогубної ділянки; застосовується у матерів-годувальниць з метою запобігання тріщин сосків.

Спосіб застосування та дози. Розчин Хлорофіліпту в олії 20 мг/мл призначають місцево та внутрішньо. При лікуванні ерозій шийки матки попередньо осушують тампонами всі складки слизової піхви і піхвової частини шийки матки і розчином хлорофіліпту в олії 20 мг/мл змазують канал шийки матки. Змочений в препараті тампон залишають на шийці матки на 15 - 20 хв. Маніпуляції проводять протягом 10 днів щоденно, після чого протягом 2-х тижнів хвора повинна спринцюватися розчином препарату (1 столова ложка 1% спиртового розчинуна 1 л води). Після кожного спринцювання тампон з препаратом (розчин в олії 20мг/мл) залишають у піхві на 12 год. У разі неповної епітелізації ерозії курс лікування необхідно повторити.

Для лікування ран, що довго не загоюються, і трофічних виразок кінцівок препарат застосовують місцево увигляді марлевих пов’язок, просочених розчином хлорофіліпту в олії 20 мг/мл почергово з 1% спиртовим розчином хлорофіліпту в розведенні 1 : 10.

Розчин хлорофіліпту в олії застосовують при місцевих ускладненнях – сфінктери ті, геморої , а також для змазування наконечника для проведення лікувальних клізм.

Для лікування захворювань, причиною яких є антибіотико резистентні стафілококи, дорослі приймають внутрішньо розчинхлорофіліпту в олії 20 мг/мл по 5 мл 4 рази на день протягом 15 - 20 днів.

При виразковій хворобі шлунку ускладі комплексної терапії дорослі препарат застосовують щодня по 5 мл 3 разина день протягом 3 тижнів, після трьохмісячної перерви курс лікування повторюють. Розчин в олії застосовують таким чином: перший раз - натщесерце загодину до їжі, попередньо змішавши у роті 5 мл препарату з 30 мл води до стану емульсії; другий раз – через 4 години (за годину до їжі) приймають емульсію утакій же дозі; третій раз препарат приймають через 2 години після їжі передсном. Ефективне також введення препарату за допомогою ендоскопу на ділянку виразкового дефекту 1 раз на добу протягом 10 днів.

Для лікування бешихового запалення шкіри розчин в олії застосовують у вигляді пов’язок.

При стоматологічних захворюваннях обробляють ясна розчином хлорофіліпту в олії 20 мг/мл.

При захворюваннях ЛОР-органів (гайморити, етмоїдити) дорослим внутрішньо по 1 чайній ложці 4 рази на день протягом 7 днів, а також місцево капають препарат від 5 - 10 крапель до½ піпетки 3 - 4 рази на день у кожну половину носа, у положенні лежачи з закинутою головою (у такому положенні хворий залишається 15 хв).

Хворим з гостримиларинго-бронхітами хлорофіліпт призначають внутрішньо. Дорослим по 5 мл 4 разина день (курс лікування – 7 - 10 днів).

При лікуванні неускладненого фурункульозу носа хлорофіліпт призначають місцево у вигляді марлевих пов’язок, змочених 1% спиртовим розчином у розведенні 1 : 10 та розчином хлорофіліпту волії 20 мг/мл почергово. Пов’язки міняють 2 - 3 рази на день.

Застосовується уматерів-годувальниць з метою запобігання тріщин сосків – змазують їх після годування дитини, перед наступним годуванням розчин змивають кип’яченою водою.

Побічна дія. При застосуванні препарату можлива поява алергічних реакцій.

Протипоказання. Застосування хлорофіліптупротипоказане при індивідуальній несприйнятливості препарату.

Передозування. Можливе посилення побічної дії.

Особливості застосування. Незалежно від обраного способу застосування визначають чутливість до хлорофіліпту, для чого хворий випиває 25 крапель препарату, розчиненого в 1 столовій ложці води. При відсутності через 6 - 8 годин ознак алергії (набряклість губ, слизової оболонки зіва і т. ін.) препарат можна застосовувати.

Дані про особливості застосування удітей відсутні.

Вагітність та період лактації.

Під час вагітності та в період лактації препарат призначають тоді, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода або дитини.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Недосліджена. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від світла місці при температурі не вище 20°С. Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Хлорофиллипт в аптеках




На сайті також шукають: Седасен форте, Дуба кора інструкція, Застосування препарату Проксіум, Інструкція з використання Цитал, Показання для застосування Прогестерон, Гепацеф побічні дії, Санорин протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Метронідазол