Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЦИТАЛ
Назва: ЦИТАЛ | Шукати ЦИТАЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Mono
Виробник: "Indoco Remedies Limited", Індія
Лікарська форма: Сироп
Форма випуску: Сироп, 1370 мг/5 мл по 100 мл у флаконах № 1
Діючі речовини: 5 мл сиропу містять динатрію гідрогенцитрату - 1.37 г
Допоміжні речовини: Цукор, метилпарабен, пропілпарабен, динатрію едетат, гідроксид натрію, бензоат натрію, сахарин натрію, барвники (кармазин жовтий, тартразин жовтий, сансет жовтий), смакова домішка (малинова), тальк очищений, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Засоби, які гальмують утворення сечових конкрементів і полегшують їх виділення з сечею
Показання: Розчинення сечокислих каменів та запобігання їх новоутворенню (профілактика рецидивів); допоміжна терапія за наявності каменів у сечовому міхурі та при цистинурії; олуження сечі при лікуванні цитостатичними препаратами.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2479/01/01
Термін дії посвідчення: з 24.12.2004 до 24.12.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЦИТАЛ
АТ код: G04BC
Наказ МОЗ: 37 від 25.01.2005


Інструкція для застосування ЦИТАЛ

ІНСТРУКЦІЯ

 для медичного застосування препарату

ЦИТАЛ

(CITAL)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості:прозора, жовта рідина, з приємним запахом.

склад: кожні 5 мл містять 1,37г динатріюгідроген цитрат.

допоміжні речовини: цукор, метилпарабен, пропіл парабен, гідроксид натрію, динатрію едетат, бензоат натрію, сахарин натрію, барвники (кармазин жовтий, татразин жовтий, сансет жовтий), смакова домішка (малинова), тальк очищений, вода.

Форма випуску. Сироп.

Фармакотерапевтична група. Засоби, які сприяють розчиненню сечових конкрементів. Код АТС G04B C.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Препарат має нефролітичну, олужнювальну сечу дії, і запобігає утворенню сечокислих каменів; регулює рНсечі і довго підтримує зсув реакції у лужний бік до значення рН 6,2 – 7,5, прияких солі сечової кислоти знаходяться у розчині і не утворюють конкрементів.

Фармакокінечтика. Біодоступність препарату приблизно 100%. Ре абсорбований цитрат практично повністюметаболізується. Добова доза натрію виводиться нирками протягом 24 – 48 годин.

Показання для застосування.

Для розчинення сечокислих каменів і з метою запобігання їх новоутворення (профілактика рецидивів); як допоміжну терапію за наявності каменів у сечовому міхурі і при цистинурії; для алкалізації сечі при лікуванні урикозуріі.

Застосовують також Цитал для олужнювання сечі при лікуванні цитостатичними препаратами.

 

Спосіб застосування та дози. Цитал призначають внутрішньо. Добову дозу рівномірно розподіляють протягом дня на 2 – 3 прийоми (наприклад, вранці о 8:00, вдень о 14:00 і ввечері о 20:00). На прийом по 1-2 столові ложки (15-30 мл).

Дозу препарату підбирають індивідуально на підставі визначення значень рН сечі. Препарат можна застосовувати тривалий час з перервою. Тривалість курсу лікування становить від 4 тижнів до 6 місяців.

Реакцію сечі хворий вимірює перед черговим прийомом Циталу. Для цього використовується спеціальний індикаторний папір.

Побічна дія. Зазвичай препарат переноситься добре, але дуже рідкоможе виникнути побічні явища з боку шлунково-кишкового тракту (нудота, блювання; зрідка – відрижка, печіння, метеоризм, біль у животі, діарея).

Протипоказання. Цитал не можна застосовувати при гострій і вираженій хронічній нирковій недостатності, тяжких порушенняхлужно-кислотної рівноваги (метаболічний алкалоз), а також при хронічних інфекціях сечовидільних шляхів, спричинених бактеріями, що розщеплюють сечовину, сувора безсольова дієта (у тому числі при тяжких формах гіпертензії), при діабеті.

Передозування. Дотепер про випадки передозування препарату не повідомлялося.

Особливості застосування. Рекомендується постійно контролю вати рН сечі (за допомогою спеціального індикаторного папірця з діапазоном рН 7,2 – 9,7).

У хворих з компенсованими формами ниркової недостатності, що не супроводжується затримкою калію в організмі, корекція режиму дозування не потрібна.

Під час терапії необхідно дотримуватися режиму харчування (обмеження прийому їжі, багатої на білки і пуринові основи, а також забезпечення достатньої кількості рідини, що вживається, - не менше 2 – 3 л з урахуванням стану серця і нирок).

Вагітність і період лактації.

Оскільки даніпро безпечність застосування препарату жінками під час вагітності і у період лактації відсутні, препарат не рекомендується призначати.

Досвіду застосування препарату у дітей немає. Томудітям його теж не призначають.

Взаємодія з іншими препаратами. Послаблює ефект серцевих глікозидів. Одночасний прийом препаратів, які містять цитрати і алюміній, може призвести до підвищеного всмоктування алюмінію (інтервал між прийомом цих препаратів повинен бути мінімум 2 години). Лікарські засоби, що знижують артеріальний тиск (антагоністи альдостерону, калійзберігаючі діуретики), не стероїдніпротизапальні засоби і периферичні аналгетики знижують виведення калію.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від світла місці, при температурі не вище 25º С. Термін придатності – 3 роки Источник

Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності.

Смотрите также: Цены на Цитал в аптеках




На сайті також шукають: Прогестерон, Гепацеф інструкція, Застосування препарату Санорин, Інструкція з використання Метронідазол, Показання для застосування Топамакс, Моторикум побічні дії, Орунгал протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Фармадекс, Прополіс, Геримакс інструкція, Застосування препарату Триган, Інструкція з використання Гевкамен, Показання для застосування Батрафен, Цефотаксим побічні дії, Гриппостад с протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Йогурт