Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АЦЕСТАД 600
Назва: АЦЕСТАД 600 | Шукати АЦЕСТАД 600 в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Acetylcysteine
Виробник: "Stada Arzneimittel AG", Німеччина
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 600 мг № 10, № 20, № 50 у блістерах
Діючі речовини: 1 таблетка містить ацетилцистеїну - 600.0 мг
Допоміжні речовини: Аспартам, целюлоза мікрокристалічна, лимонна кислота безводна, лактози моногідрат, макроголь 4000, магнію стеарат, кросповідон, натрію сахаринату дигідрат, кремній колоїдний безводний, винна кислота, ароматизатор
Фармакотерапевтична група: Муколітичні препарати
Показання: Захворювання органів дихання, що супроводжуються утворенням мокротиння підвищеної в'язкості: гострий і хронічний бронхіти, пневмонія, бронхоектазія, муковісцидоз, бронхіальна астма.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1661/01/01
Термін дії посвідчення: з 02.08.2004 до 02.08.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АЦЕСТАД 600
АТ код: R05CB01
Наказ МОЗ: 384 від 02.08.2004


Інструкція для застосування АЦЕСТАД 600

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АЦЕСТАД 600

(ACESTAD 600)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: аcetylcysteine; (N-ацетилL-цистеїн);

основні фізико-хімічні властивості: білі, подовжені таблетки з лінією розподіл уз обох боків, з легким запахом сірководню і м’яти;

склад: 1 таблетка містить ацетил цистеїну 600 мг;

допоміжні речовини: аспартам, целюлоза мікрокристалічна, лимонна кислота безводна, лактози моногідрат, макроголь 4000, магнію стеарат, кросповідон, натрію сахарин ату дигідрат, кремній колоїдний безводний, винна кислота, ароматизатор.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при кашлі та застудних захворюваннях. Муколітичні засоби. Код АТС R05C B01.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Ацетил цистеїн дієяк муколітик і мукокінетик у бронхіальному тракті. Завдяки наявності вільної сульфгідрильної групи розщеплює дисульфід ні зв’язки кислихмукополісахаридів мокротиння, де поляризує їх і зменшує в’язкість слизу. Мокротиння розріджується і значно збільшується в об’ємі. Стимулює мукозніклітини, секрет яких лізує фібрин. Збільшує синтез глутатіону і активує процес детоксикації. Має протизапальні властивості, які обумовлені пригніченням утворення вільних радикалів і реактивних кисневих метаболітів, відповідальних за розвиток гострого і хронічного запалення в легенях і дихальних шляхах. Препарат зберігає активність і за наявності гнійного мокротиння. За умови профілактичного застосування відзначається зменшення випадків і тяжкості загострень.

Фармакокінетика. Пероральні формиацетил цистеїну швидко, майже повністю всмоктуються і метаболізуються в печінцідо цистеїну, фармакологічно активного метаболіту, а також до д 1ацетил цистеїну, цистину й інших змішаних дисульфідів. Біодоступність пероральних формацетил цистеїну дуже низька (близько 10%). Час, який необхідний для досягнення максимальної концентрації в плазмі крові людини, 1 - 3 години, пікова плазмова концентрація знаходження метаболіту цистеїну близько 2 ммоль/л. Зв’язуваннябілків з ацетил цистеїном було визначено в межах приблизно 50%.

Екскреція майже винятково у формі неактивних метаболітів (неорганічні сульфати, діацетил цистеїн) через нирки. Період напіврозпаду ацетил цистеїну у плазмі становить приблизно 1 годину і головним чином визначається швидкою печінковою біотрансформацією. Тому знижена функція печінки збільшує період напіврозпаду у плазмі до 8 годин.

Плацентарна передача, екскреція в грудне молоко івплив на плід чи дитину не була вивчена у людей. Не відомо, чи проходитьацетил цистеїн крізь гематоенцефалічний бар’єр людини.

Показання для застосування. Гострі та хронічні захворювання бронхолегеневої системи, пов’язані з порушенням продукції тавід ходження слизу (бронхіт, пневмонія, бронхоектатична хвороба), бронхіальна астма, муковісцидоз, отит, риніт, синусит, профілактика ускладнень під час операцій на органах дихання.

Спосіб застосування та дози. Всередину, після їди у розмолотому вигляді або ковтати таблетку цілою, запиваючи достатньою кількістю води.

Дорослим і підліткам старше 14-річного віку: 1/2 таблетки 2 - 3 рази на день (еквівалент 600 мгацетил цистеїну на день), або 1 таблетка 1 раз на день (еквівалент 600 мгацетил цистеїну на день).

Муколітичний ефект АЦЕСТАДУ 600збільшується при збільшенні споживання рідини. Тривалість терапії залежить від природи і вираженості основного захворювання і повинна бути визначена лікуючим лікарем.

У пацієнтів із хронічним бронхітом чи муковісцидозом лікування повинно тривати протягом тривалого періоду часу.

Побічна дія. Печія, нудота, блювання і діарея.

Запалення слизової оболонки ротової порожнини (стоматит), головний біль і шум у вухах. Алергічні реакції (свербіж, кропив’янка, шкірні висипання, бронхоспазм, тахікардія і гіпотензія).

Бронхоспазм (переважно у пацієнтів з гіперреактивною бронхіальною системою при бронхіальній астмі)

Також були окремі повідомлення про випадки кровотеч, пов’язаних з використанням ацетил цистеїну.

Протипоказання. Підвищена чутливість до ацетил цистеїну, чи добудь-яких інших компонентів цього препарату, виразкова хвороба шлунка і дванадцяти палої кишки в стадії загострення, кровохаркання, легенева кровотеча, бронхіальна астма, захворювання печінки, нирок, надниркових залоз, вагітність, грудне вигодовування, дитячий вік (молодше 14 років).

Передозування. На сьогодні поки ще немає ніяких повідомлень про токсичні ефекти при передозуванні у разі застосування пероральних форм.

Передозування може призвести до симптомів з боку шлунково-кишкового тракту, таких, як нудота, блювання і пронос. Для дітей єризик гіперсекреції.

Лікування симптоматичне.

Особливості застосування. Оскільки безпечне використання АЦЕСТАДУ 600 протягом вагітності та у період грудного вигодовування не доведено, вагітні жінки іматері, які вигодовують немовлят груддю, не повинні приймати АЦЕСТАД 600, якщолікар не визнає використання цього препарату абсолютно необхідним.

Немовлята і діти віком до одного року повинні одержати ацетил цистеїн тільки за умов, що загрожують життю, в умовах лікарні під безперервним медичним наглядом.

Призначаючи цей препарат пацієнтам з фенілкетонурією потрібно мати на увазі, що препарат містить штучнийпідсолоджувач аспартам. Кожна таблетка містить 4,49 мг фенілаланіну (еквівалентно приблизно 8 мг аспартаму).

Ніякі специфічні заходи обережності при русі або роботі з рухомою технікою чи роботі без надійної механічної підтримки не потрібні.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. КомбінаціяАЦЕСТАДУ 600 з протикашльовими препаратами може зменшувати кашльовий рефлекс, що сприятиме небезпечному накопиченню мокротиння, тому ці ліки не слід застосовувати одночасно. АЦЕСТАД 600 є фармакологічно несумісним з антибіотиками і протеолітичними ферментами. Зменшує всмоктування пеніцілінів, цефалоспоринів, тетрациклінів, інтервал між їх прийомами має становити щонайменше дві години. Відзначається синергізм ацетил цистеїну з бронхолітиками. Під час контакту з металами або гумою утворюються сульфіди з характерним запахом. Є дані про посилення судинорозширювального та антитромботичного ефекту нітрогліцерину при одночасному застосуванні з ацетил цистеїном.

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі не вище 25 °С. Источник

Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Ацестад в аптеках




На сайті також шукають: Іов-венум, Вокадин інструкція, Застосування препарату Каметон, Інструкція з використання Ессенціалє форте н, Показання для застосування Хомвіо-ревман, Куріозин побічні дії, Гемзар протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Альфа д3-тева