Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ХОЛЕНЗИМ
Назва: ХОЛЕНЗИМ | Шукати ХОЛЕНЗИМ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ВАТ "Біосинтез", м.Пенза, Російська Федерація
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, № 50
Діючі речовини: 1 таблетка містить: жовчі сухої - 0.1 г, порошку підшлункової залози забійної худоби висушеної - 0.1 г, порошку тонких кишок забійної худоби висушених - 0.1 г
Допоміжні речовини: Борошно, цукор, магнію карбонат, олія соняшникова, парафін, віск
Фармакотерапевтична група: Жовчогінні засоби
Показання: Хронічні гепатити, холецистити, хронічний панкреатит, функціональні розлади шлунково-кишкового тракту.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1685/01/01
Термін дії посвідчення: з 06.08.2004 до 06.08.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ХОЛЕНЗИМ
АТ код: A05AX10
Наказ МОЗ: 402 від 06.08.2004


Інструкція для застосування ХОЛЕНЗИМ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ХОЛЕНЗИМ

(Cholenzym)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: таблетки, вкриті оболонкою білого кольору, опуклі з обох боків;

склад: 1 таблетка містить жовчі сухої (великої рогатої худоби) 0,1 г, підшлункової залози висушеної (великої рогатої худоби та свиней) 0,1 г, тонких кишок висушених (свиней) 0,1 г;

допоміжні речовини: борошно, цукор, магнію карбонат , олія соняшникова, парафін, віск.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при захворюваннях печінкита жовчовивідних шляхів. Код АТС A05А Х 10.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Холензим – комбінований препарат тваринного походження, має властивості справжнього холер етику. За рахунок жовчних кислот, що входять до його складу, рефлекторно стимулює утворення жовчі, підвищує концентрацію в ній жовчних кислот, посилює секреторну і моторну функцію травного тракту, знижує вміст холестерину в крові. Панкреатичні ферменти трипсин і амілаза, що входять до складу препарату, полегшують перетравлювання вуглеводів і білків та сприяють їх більш повному всмоктуванню в тонкому кишечнику.

Фармакокінетика. Дія препарату Холензим є сукупною дією його компонентів, тому проведення кінетичних досліджень є неможливим; усі разом компоненти препарату не можуть бути простежені за допомогою маркерів абобіодосліджень. З цієї ж причини неможливо визначити і метаболіти препарату.

Показання для застосування. Хронічні гепатити, холецистити, ахілія, ентероколіти, гастрити, порушення травлення, хронічний панкреатит (як жовчогінний і травний ферментний засіб).

Для поліпшення перетравлювання їжі в осіб з нормальною функцією шлунково-кишкового тракту у разі порушень у харчуванні та при порушенні жувальної функції, при малорухливому способі життя, довготривалій імобілізації.

Спосіб застосування та дози. Дорослим і дітям старше 12 років Холензимпризначають внутрішньо по 1 таблетці 1 - 3 рази на день, після їди. Курс лікування один – два місяці.

Побічна дія. При застосуванні Холензиму можливі алергічні реакції (чхання, сльозотеча, почервоніння шкіри, висипання). Діарея.

Протипоказання. Гіпер чутливість до компонентів препарату, обтураційна жовтяниця, гострий панкреатит, гострий гепатит, загострення хронічного панкреатиту. Діти до 12 років.

Передозування. Виявляється посиленням побічних ефектів. При їх виникненні необхідно відмінити препарат. Вагітним жінкам та під час лактації вживання протипоказано.

Лікування симптоматичне.

Особливості застосування. Перед застосуванням Холензиму необхідно визначити індивідуальну чутливість пацієнта до компонентів препарату.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не досліджена. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі 15 - 25° С. Термін придатності - 2роки.

Смотрите также: Цены на Холензим в аптеках




На сайті також шукають: Псоріатен, Орцерин інструкція, Застосування препарату Диклофенак, Інструкція з використання Ло-азомекс, Показання для застосування Аспірин с, Гаті побічні дії, Дефенорм протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Утрожестан