Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ФОРИДОН
Назва: ФОРИДОН | Шукати ФОРИДОН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Riodipine
Виробник: ЗАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Гель
Форма випуску: Гель 5% по 40 г у тубах
Діючі речовини: 100 г гелю містять ріодипіну (форидону) - 5.0 г
Допоміжні речовини: Спирт етиловий 96 %, пропіленгліколь, гліцерин, карбопол, аміаку розчин 15 %, розчин формальдегіду, олія вазелінова, полісорбат-80, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Периферичні вазодилататори
Показання: Лікування ішемічної хвороби серця зі стабільною стенокардією напруження ІІ-ІІІ функціональних класів; артеріальні гіпертензії.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1752/01/01
Термін дії посвідчення: з 27.08.2004 до 27.08.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ФОРИДОН
АТ код: C08CA14
Наказ МОЗ: 426 від 27.08.2004


Інструкція для застосування ФОРИДОН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

Форидон

(Foridon)

Загальна характеристика:

хімічна назва: 2,6-диметил-3,5-диметоксикарбоніл-4-(2-дифторметоксифеніл)-1,4-дигідропіридин;

основні фізико-хімічні властивості: гель білого або білого зі злегка жовтуватим відтінком кольору, однорідної консистенції, зі слабким специфічним запахом;

склад:1 г гелю містить форидону (ріодипіну) 0,05 г;

допоміжні речовини: спирт етиловий 96 %, пропіленгліколь, гліцерин, карбопол, аміаку розчин 15 %, розчин формальдегіду, олія вазелінова, полісорбат-80, вода очищена.

Форма випуску. Гель.

Фармакотерапевтична група. Селективний блокатор кальцієвих каналів з переважним впливом на судини. Код АТС С 08С А.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Антиангінальний та гіпотензивний засіб. Форидон (ріосидін, ріодипін) є антагоністом кальцію з класу похідних дигідропіридинів. Механізм дії форидону не має істотних відмінностей від дії інших препаратів цього ряду. На серцево-судинну систему його дія визначається, головним чином, інгібуванням транспорту кальціюв клітини гладкої мускулатури судин і клітини міокарду.

Форидон збільшує коронарний кровоток, причому цей ефект приблизно відповідає збільшенню кровотоку в стегновій і мезентеріальних артеріях; підвищує серцевий викид, що зумовлено зниженням загального периферичного судинного опору; зменшує потребу міокарду в кисні; у хворих на стенокардію підвищує толерантність до фізичних навантажень. Форидон призводить до тривалого зниження систолічного та діастолічного тиску. Прийом у терапевтичних дозах мало впливає на ритм і частоту серцевих скорочень.

Нарівні зблокадою кальцієвих каналів форидонгальмує активність фосфодіестерази цАМФ.

Фармакокінетика. Препарат швидко всмоктується через непошкоджену шкіру. Ефект настає через 30 хв., максимальний – через 60 хв. Тривалість дії – 10–12 годин. Виводиться Форидоннирками у вигляді неактивних метаболітів.

Показання для застосування. Артеріальна гіпертензія, хронічна ішемічна хвороба серця (стабільна стенокардія, вазоспастична стенокардія).

Спосіб застосування та дози. Режим дозування підбирається індивідуально за призначенням лікаря. Звичайно Форидон у перший тиждень лікування призначається щодня 2 рази на добу по 0,5 г (2 см). Препарат наноситься легким втиранням у шкіру живота або на верхню частину передньої поверхні грудної клітки, позбавлену волосяного покрову, або на шкіру внутрішньої поверхні зап'ястя. При необхідності невідкладного зниження артеріального тискугель можна застосовувати інтраназально (на слизову носа) у дозах вказаних вище. У цьому випадку антигіпертензивний ефект більш виражений і настає через 10 хв., триваючи протягом декількох

годин. Після досягнення початкового терапевтичного ефекту протягом подальших 2–3 тижнів дозу препарату можна зменшити до 0,25 г (1 см). Загальний термін лікування визначає лікар, у середньому він становить 1 місяць.

Клінічних даних про застосування препарату для лікування дітей немає.

Побічна дія. Можливі почервоніння шкіри обличчя, головний біль, пропасниця, набряки на гомілках. У деяких випадках можуть розвиватися тахікардія, гіпотензія, алергічний дерматит, які проходять після зменшення дозиабо припинення прийому препарату.

Протипоказання. Форидон протипоказаний при підвищеній чутливості доріодипіну, в період вагітності та лактації. Препарат не призначають при артеріальній гіпотензії (АТ нижче 90/60 мм. рт. ст.), у гострому періоді інфаркту міокарда, кардіогенному шоці.

Передозування. Передозування препарату може викликати головний біль, гіперемію, алергічні реакції. Як похідне дигідропіридину може викликатигіпотензію, тахікардію, ангінозні болі. У разі появи побічних ефектів лікування потрібно припинити та звернутись до лікаря для проведення симптоматичної терапії.

Особливості застосування. Дозування Форидонуздійснюється за допомогою лінійки. Для отримання точної дози препарату необхідно стежити, щоб отвір туби був повністю відкритий. Гель видавлюють рівним шаром (кількість залежить від призначеної дози) на лінійку, покриту зверху невеликим шматочком непромокаючого матеріалу (калька, целофан, поліетилен), який після нанесення гелю знімають з лінійки розтиранням на вказані ділянки поверхні шкіри.

Під час лікування протипоказаний прийом алкоголю, тому що він може викликати різке зниження артеріального тиску. На початку лікування препаратом необхідно відмовитись від керування транспортними засобами та інших потенційно небезпечних видів діяльності, що потребують підвищеної уваги. У процесі подальшого лікування ступінь обмежень визначати залежно від індивідуальної чутливості до препарату.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Посилює антигіпертензивну дію нітратів,b-адреноблокаторів, інгібіторів АПФ, трициклічних антидепресантів. Препарат може посилювати дію антикоагулянтів, фібринолітиків, антиагрегантів.

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла місці при температурі від 15 до 25 оС. Термін придатності – 3 роки. Источник

Упаковка. По 40 г у тубі та пачці.

Смотрите также: Цены на Форидон в аптеках




На сайті також шукають: Белара, Кеналог інструкція, Канефрон н застосування, Лефлок побічні дії, Мерсилон протипоказання