Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

НОРВАДИН
Назва: НОРВАДИН | Шукати НОРВАДИН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Amlodipine
Виробник: "ABDI IBRAHIM Ilac Sanayi ve Ticaret A.S.", Туреччина
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 10 мг № 20
Діючі речовини: 1 таблетка містить амлодипіну - 10.0 мг
Допоміжні речовини: Целюлоза мікрокристалічна, кальцію фосфат безводний, натрію крохмальгліколят, магнію стеарат
Фармакотерапевтична група: Антагоністи іонів кальцію
Показання: Артеріальна гіпертензія; ішемічна хвороба серця, зокрема стабільна стенокардія і стенокардія Принцметала (варіантна стенокардія).
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/1926/01/01
Термін дії посвідчення: з 12.10.2004 до 12.10.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату НОРВАДИН
АТ код: C08CA01
Наказ МОЗ: 486 від 12.10.2004


Інструкція для застосування НОРВАДИН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

НОРВАДИН

(NORVADIN)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: amlodipine, 3-етил-5-метиловий ефір (+)-2-[(амінометоксі) метил]-4-(о-хлореніл)-1,4-дигідро-6-метил-3,5-піридиндикарбонової кислоти;

основні фізико-хімічні властивості: білі, круглі таблетки з розподільною рискоюз одного боку;

склад: 1 таблетка містить амлодипіну бесилату у кількості, еквівалентній 10мг амлодипіну;

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, кальцію фосфат безводний, натрію крохмальгліколят, магнію стеарат.

Форма випуску.

Таблетки.

Фармакотерапевтична група.

Селективні антагоністи кальцію з переважною дією на судини. Похіднідигідропіридину.

Код АТС С 08С А 01.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка.

Амлодипін – антагоніст кальцію дигідропіридинового ряду, що блокує трансмембранний потік іонів кальцію у волокнах гладких м’язів судин і клітинах міокарда. Виявляє вазодилатуючу, антигіпертензивну, антиангінальну дію. Здійснює пряму релаксацію гладких м’язів судин і знижує системний периферичний опір (СПО). Амлодипін зменшує ішемію міокарда за рахунок розширення коронарних артеріол як в інтактному, так і в ішемізованому міокарді, а також знижує системний периферичний опір (СПО) без зміни частоти серцевих скорочень (ЧСС), що приводить до зниження після навантаження і зменшення потреби міокарда вкисні.. Амлодипін дещо гальмує агрегацію тромбоцитів, збільшує швидкістьклуб очкової фільтрації, незначно - натрійурез і діурез. Зменшує гіпертрофію лівого шлуночка при гіпертонічній хворобі..

Фармакокінетика.

Амлодипін швидко абсорбується після перорального введення, і пікові концентрації в плазмі при цьому досягаються приблизно через 7 – 8 годин.

Період напів виведення з плазми становить 35,7 ± 6,1 години після перорального застосування разової дози і 44,7 ± 8,6 години - при подальшому застосуванні засобу перорально протягом 14 діб. При послідовному безперервному пероральному введенні

доз цього препарату його стабільні концентрації в плазмі досягаються через 7 – 8 діб. Метаболізм амлодипіну відбувається в печінці. Із сечею виділяється 10 % вихідної лікарської речовини та 60 % неактивних метаболітів.

Показання для застосування.

Артеріальна гіпертензія; стенокардія стабільна і вазоспастична.

Спосіб застосування та дози.

Початкова доза при гіпертензії і стенокардії становить 5 мг на добу одноразово (1/2 таблетки, яка має розподілю вальну риску з одного боку). Дозуамлодипіну (1/2 таблетки), залежно від реакції пацієнта, можна підвищити вдвічі- до 10 мг (1 таблетка) на добу. Якщо амлодипін застосовується в комбінації зті азидними діуретиками, бета-блокаторами або інгібіторамиангіотензинперетворюючого ферменту, вищезазначена доза лишається незмінною.

Побічна дія.

Можуть спостерігатися головний біль, периферичні набряки, гіперемія, запаморочення та нудота, серцебиття, артеріальна гіпотонія.

Рідко - алергічні реакції, включаючи шкірний свербіж, висипання, ангіо невротичний набряк.

Дуже рідко - гепатит, жовтуха та підвищення рівня печінкових ферментів.

Протипоказання.

Підвищена чутливість до амлодипіну або до інших компонентів препарату.

Дитячий вік. Періоди вагітності і лактації.

Передозування.

Незважаючи на відсутність документально зафіксованих випадків передозування амлодипіну, наявна інформація свідчить про інтенсивну периферійнувазодилятацію та помітну і тривалу системну гіпотензію. Коли спостерігаються клінічні прояви гіпотензії, необхідно зробити моніторинг серцевої і респіраторної функцій, а також діурезу, забезпечити симптоматичне лікування. Якщо відсутні протипоказання, доцільно введення вазоконстрикторного препарату, що підвищить судинний тонус і артеріальний тиск. Оскільки амлодипін добре зв’язується з протеїнами, діаліз неефективний.

Особливості застосування.

Таблетки Норвадину добре переносяться, проте рекомендована доза неповинна перевищуватись, особливо коли пацієнтом є людина похилого віку.

З обережністю слід призначати препарат пацієнтам з вираженим стенозом аортального клапана, хворим на гіпертрофічну кардіоміопатію з обструкцією вихідного тракту лівого шлуночка, із серцевою недостатністью високого ступеня, хворим на артеріальну гіпотонію, тахікардію, з колапсом, судинним ікардіогенним шоком, у перший тиждень гострого інфаркту міокарда, при порушеннях функції печінки..

Вплив на здатність керування транспортними засобами та механізмами.

З обережністю застосовують при керуванні транспортними засобами та механізмами.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами:

Амлодипін сумісний з ті азидними діуретиками, бета-блокаторами, інгібіторами ангіотензинперетворюючих ферментів, нітратами з довгим періодомнапів виведення, сублінгвальним нітрогліцерином, не стероїдними протизапальними засобами, стероїдами, антибіотиками та пероральними засобами, що знижують цукор крові.

Умови та термін зберігання.

Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від світла місці при температурі не вище 30оС. . Источник

Термін придатності - 2 роки

Смотрите также: Цены на Норвадин в аптеках




На сайті також шукають: Амброксол, Кислота амінокапронова інструкція, Ефізол застосування, Пектолван ц побічні дії, Паста теймурова протипоказання