Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПЕКТОЛВАН® Ц
Назва: ПЕКТОЛВАН® Ц | Шукати ПЕКТОЛВАН® Ц в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ВАТ "Фармак", м. Київ, Україна
Лікарська форма: Сироп
Форма випуску: Сироп по 100 мл у флаконах
Діючі речовини: 5 мл сиропу містить амброксолу гідрохлориду у перерахуванні на 100 % речовину - 15 мг, карбоцистеїну у перерахуванні на 100 % речовину – 100 мг
Допоміжні речовини: глюкози моногідрат; сорбіт (Е 420); пропіленгліколь; гліцерин; меглюмін; динатрію едетат; кислота лимонна, моногідрат; натрію бензоат (Е 211); аспартам (Е 951); ароматизатор харчовий «Полуниця 653 (665)»; понсо 4R (E 124); вода очищена
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють відхаркування
Показання: Гострі та хронічні захворювання дихальних шляхів, які супроводжуються утворенням секрету, що важко виділяється:- хронічне обструктивне захворювання легень;- пневмонія;- бронхіальна астма з важким відходженням мокротиння;- бронхоектатична хвороба;- респіраторний дистрес-синдром;- лікування ускладнень після оперативних втручань на легенях;- при догляді за трахеостомою, до і після бронхоскопії.Запальні захворювання середнього вуха та придаткових пазух носа.
Термін придатності: 1,5р
Номер реєстраційного посвідчення: UA/10675/01/01
Термін дії посвідчення: з 25.05.2010 по 25.05.2015
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПЕКТОЛВАН® Ц
АТ код: R05CB10
Наказ МОЗ: 431 від 25.05.2010


Інструкція для застосування ПЕКТОЛВАН® Ц

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату


ПЕКТОЛВАН® Ц

(PECTOLVAN C)


Склад лікарського засобу:

діючі речовини: амброксолу гідро хлорид, карбоцистеїн;

5 мл сиропу містить амброксолу гідро хлориду у перерахуванні на 100 % речовину - 15 мг, карбоцистеїну у перерахуванні на 100 % речовину – 100 мг;

допоміжні речовини: глюкози моногідрат; сорбіт (Е 420); пропіленгліколь; гліцерин; меглюмін; динатрію едетат; кислота лимонна, моногідрат; натрію бензоат (Е 211); аспартам (Е 951); ароматизатор харчовий «Полуниця 653 (665)»; понсо 4R (E 124); вода очищена.


Лікарська форма. Сироп.

Прозора в’язка рідина рожевого кольору зі смаком полуниці.


Назва і місцезнаходження виробника.

ВАТ “Фармак”.

Україна, 04080, м. Київ, вул. Фрунзе, 63.


Фармакотерапевтична група. Муколітичні засоби. Комбінації.

Код АТС R05C B10.


Пектолван® Ц - комбінований муколітичний і відхаркувальний засіб, що містить амброксолу гідро хлорид і карбоцистеїн.

Амброксол посилює виділення легеневого сурфактанта і стимулює циліарну активність. Це приводить до поліпшення відділення слизу та його виведення (мукоциліарний кліренс). Активація секреції рідини і збільшення мукоциліарного кліренсу полегшують виведення слизу та зменшують кашель.

Карбоцистеїн шляхом розриву дисульфід них зв’язків глікопротеїнів сприяє розрідженню надмірно в’язкого секрету бронхів, що сприяє виведенню мокротиння.

Після прийому амброксол практично повністю абсорбується у травному тракті, добре проникає в тканини легенів. Абсолютна біодоступність при пероральному прийомі становить 70-80 %. Максимальна концентрація в плазмі крові досягається приблизно через 2 години після прийому внутрішньо. Період напів виведення становить 7-12 годин. Виводиться, головним чином, із сечею (до 90 %). Проникає крізь гематоенцефалічний бар’єр у грудне молоко, не акумулюється.

При прийомі внутрішньо карбоцистеїн швидко всмоктується. Пік концентрації активної речовини в плазмі крові досягається через 2 години. Біодоступність низька - менше 10 % введеної дози (внаслідок інтенсивного метаболізму в шлунково-кишковому тракті та ефекту першого проходження через печінку). Карбоцистеїн екскретується практично повністю у вигляді неактивних метаболітів (неорганічних сульфатів, діацетилцистину) із сечею. Лише невелика кількість виділяється у незміненому стані з калом. Може проникати крізь плацентарний бар’єр і накопичуватися в амніотичній рідині.


Показання для застосування.

Гострі та хронічні захворювання дихальних шляхів, які супроводжуються утворенням секрету, що важко виділяється:

  • хронічне обструктивне захворювання легень;

  • пневмонія;

  • бронхіальна астма з важким від ходженням мокротиння;

  • бронхоектатична хвороба;

  • респіраторний дистрес-синдром;

  • лікування ускладнень після оперативних втручань на легенях;

  • при догляді за трахеостомою, до і після бронхоскопії.

Запальні захворювання середнього вуха та придаткових пазух носа.


Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату, пептична виразка шлунка або дванадцяти палої кишки, І триместр вагітності, судоми, хронічний гломерулонефрит у період загострення.


Особливі застереження.

Пектолван® Ц містить сорбіт, тому пацієнтам із рідкісною спадковою непереносимістю фруктози не слід приймати цей препарат.

Застосування у період вагітності або годування груддю. Не застосовувати препарат у І триместрі вагітності. Застосування у ІІ-ІІІ триместрі вагітності можливе лише у тих випадках, коли передбачувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода. Бажано утриматися від застосування препарату в період годування груддю (препарат здатен проникати в грудне молоко).

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні авто транспортом або роботі з іншими механізмами. Не впливає.

Діти. Препарат може призначатися дітям старше 1 місяця.


Спосіб застосування та дози.

Застосовують внутрішньо, дітям віком від 7 до 12 років – по 5 мл (1 мірна ложка) 2-3 рази на добу, від 2 до 6 років – по 2,5 мл (1/2 мірної ложки) 2-3 рази на добу, від 1 місяця до 2 років – по 2,5 мл (1/2 мірної ложки) 2 рази на добу.

Тривалість лікування, як правило, не повинна перевищувати 8 - 10 днів.


Передозування.

У випадку перевищення дози можуть відмічатися нудота і блювання.

Лікування: симптоматична та підтримуюча терапія.


Побічні ефекти.

Препарат зазвичай добре переноситься хворими, рідко спостерігається загальна слабкість, шкірні висипання. При тривалому застосуванні можуть виникати порушення:

з боку травної системи: гастралгія, нудота, блювання, діарея, печія, у поодиноких випадках може виникнути шлунково-кишкова кровотеча;

з боку імунної системи: висипання, кропив’янка, ангіо невротичний набряк, анафілактичні реакції; дуже рідко - тяжкі ураження шкіри, такі як синдром Стівенса-Джонсона та синдром Лайєлла;

інші: відчуття серцебиття, запаморочення, головний біль.


Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Препарат підвищує ефективність терапії глюкокортикостероїдами і антибактеріальними засобами при запальних захворюваннях верхніх і нижніх дихальних шляхів. Не рекомендується застосовувати одночасно з антибіотиками тетрациклінового ряду (за винятком доксицикліну); інтервал між їхнім застосуванням повинен становити не менше 2 годин. Одночасне застосування з протикашльовими препаратами (наприклад, кодеїном) не рекомендується через можливе накопичення секрету в дихальних шляхах при пригніченні кашльового рефлексу.


Термін придатності. 1 рік 6 місяців.

Не застосовувати препарат після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.


Умови зберігання.    Зберігати в сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці при температурі від 15 °С до 25 °С.


Упаковка. По 100 мл у флаконі. По 1 флакону разом з дозуючою ложкою, вкладеному в пачку. Источник


Категорія відпуску. Без рецепта.

Смотрите также: Цены на Пектолван в аптеках




На сайті також шукають: Клацид, Офлоксацин інструкція, Застосування препарату Пропанорм, Інструкція з використання Каффетин, Показання для застосування Циклодинон, Циклофосфан побічні дії, Ко-пренеса протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Лецитин