Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

НЕЙРОМІДИН®
Назва: НЕЙРОМІДИН®
Міжнародна непатентована назва: Ipidakrin
Виробник: Joint-Stock Company "Olainfarm", Латвія
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 20 мг № 50
Діючі речовини: 1 таблетка містить іпідакрину 20 мг
Допоміжні речовини: Лактоза, крохмаль картопляний, кальцію стеарат
Фармакотерапевтична група: Інгібітори холінестерази
Показання: Ураження периферичної нервової системи; порушення пам'яті різного генезу, при затримці розумового розвитку у дітей; ураження ЦНС травматичної, судинної та ін. природи; міастенія і міастенічні синдроми; комплексна терапія розсіяного склерозу та ін.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2083/02/01
Термін дії посвідчення: з 16.11.2006 до 16.11.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату НЕЙРОМІДИН®
АТ код: N07АА
Наказ МОЗ: 758 від 16.11.2006


    Інструкція для застосування НЕЙРОМІДИН®

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    НЕЙРОМІДИН®

    Склад:

    діюча речовина:  іpidakrin; 9-аміно-2, 3, 5,6, 7, 8-гексагідро-1Н-циклопентану (b) хіноліну гідро хлориду моногідрат;

    1 таблетка містить іпідакрину 20мг;

    допоміжні речовини:  лактоза, крохмаль картопляний, кальцію стеарат.

    Лікарська форма. Таблетки.

    Фармакотерапевтична група. Парасимпатоміметики. Антихолін естеразні засоби.

    Код АТС N07А А.

    Клінічні характеристики.

    Показання.

    -         Ураження периферичної нервової системи –  нейропатії, неврити, полі неврити і полінейропатії, мієлополірадикулоневрити, бульбарні паралічі і парези;

    -         порушенняпам’яті різного генезу (хвороба Альцгеймера та інші форми старечого порушення розумової діяльності), при затримці розумового розвитку у дітей;

    -         ураження центральної нервової системи травматичної, судинної та іншої природи з порушенням пам’яті, праксису, уваги;

    -         міастенія імі астенічні синдроми;

    -         комплексна терапія розсіяного склерозу та інших форм демієлінізуючих захворювань нервової системи;

    -         слабкість пологової діяльності;

    -         атонія кишечнику.

    Протипоказання. Застосування Нейромідину®протипоказане при епілепсії, екстра пірамідних захворюваннях згіперкінезами, стенокардії, вираженій брадикардії, бронхіальній астмі, схильності до вестибулярних розладів, обструкції кишечнику і  сечовивідних шляхів, при підвищеній чутливості до препарату, у періоди вагітності і лактації.

    Спосіб застосування тадози. Нейромідин® застосовують внутрішньо.

    При невритах – по 1 таблетці 2 - 3 разина добу. Курс лікування – від 10 - 15 днів при гострих невритах до 20 - 30 днівпри хронічних невритах. За необхідності курси лікування повторюють 2 - 3 рази з інтервалом у 2 - 4 тижні до досягнення максимального ефекту.

     При мієлополірадикулоневритахз парезами всіх кінцівок і довготривалим больовим синдромом – по 1таблетці 2 - 3 рази на добу протягом 30 - 40 днів. Курси лікування повторюють багаторазово з перервою 1 - 2 місяці. Курси лікування повторюють до досягнення терапевтичного ефекту.

    При міастенії іміастеничних синдромах – по 1 - 2 таблетці 2 - 3 рази на добу. При тяжких формах доза може бути підвищена до 200 мг на добу (по 2 таблетки 5 разів на добу через 2 - 3 години). Лікування курсове, по черзі з класичними антихолін естеразнимипрепаратами.

    При розсіяному склерозі, боковому аміотрофічному склерозі, сирингомієлії та інших захворюваннях рухових нейронів (прогресуюча м’язова слабкість, прогресуючий бульбарнийпараліч) – по 1 таблетці 3 - 5 разів на добу протягом 60 днів 2 - 3 рази нарік.

    При хворобі Альцгеймера таінших формах старечого порушення розумової діяльності  починають з ½  таблетки 2 рази на добу з поступовим підвищенням дози на 2таблетки на тиждень до 6 - 10 таблеток на добу (2 таблетки 3 - 5 разів надобу).

    Тривалість лікування – від 4 місяців до 1 року. Можлива курсова терапія – по 4 - 5 місяців з перервою в 1 - 2 міс.

    Дітям із затримкою розумового розвитку та захворюваннями периферичної нервової системиНейромідин® призначають: від 1 до 2 років –по 5 мг (¼ таблетки) 1 раз на добу, від 2 до 5 років – по 5 мг (¼ таблетки) 2 разина добу, від 5 до 12 років – по 10 мг (½ таблетки) 2 - 3 рази на добу, старше 12 років – по 20 мг (1 таблетка) 2 - 3 рази на добу.

    Курс лікування становить 1 - 2 місяці, залежно від клінічної картини.

    При черепно-мозкових травмах –1 таблетка 2 - 3 рази на день, при необхідності дозу можна збільшувати до 120 -160 мг на добу. Тривалість курсу – 30 - 40 днів, по 4 курси за рік з інтервал ому 2 міс.

    При первинній та  вторинній пологовій слабкості – по 1 - 2 таблетки за прийом з повтором через 1 год.

    Для лікування атонії кишечнику– від ½ таблетки до 1 таблетки 3 рази на добу. Курс лікування становить 1 - 3 тижні.

     

    Побічні реакції. Побічні реакції пов’язані зі стимуляцією М-холінорецепторів. При застосуванні Нейромідину®можливі гіперсалівація, брадикардія, запаморочення, нудота, блювання, шкірно-алергічні реакції (свербіж, висипання). У цих випадках зменшують дозуабо роблять коротку перерву (1 - 2 дні) в лікуванні. Гіперсалівацію та брадикардію можна зменшити холінолітиками. Перераховані побічні дії виникаютьне часто, легко виражені і не потребують відміни препарату.

    Передозування. При тяжкому передозуванні може розвинутись «холінергічний криз» з симптомами: бронхоспазм, сльозоточивість очей, посилене потовиділення, звуження зіниць, ністагм, спонтанна дефекація і сечовипускання, блювання, брадикардія, блокада серця, аритмії, артеріальна гіпотензія, неспокій, тривога, збудження, відчуття страху, атаксія, судоми, кома, нерозбірливість мови, сонливість і слабкість. Симтомиможуть бути слабко виражені.

    При отруєнні Нейромідином®або його відносному передозуванні застосовують М-холіноблокатори (атропіну сульфат, циклодол, метацин та ін.).

    Застосування у період вагітності або годування груддю. Нейромідин® збільшує м’язовий тонус маткиі може спричинити передчасну пологову діяльність, тому не рекомендуєтьсязастостосовувати препарат під час вагітності. Нейромідин® можна застосовувати при слабкій пологовій діяльності.

    У період годування груддю  протипоказаний.

    Особливі заходи безпеки.  Застосування Нейромідину®збільшує м’язовий тонус матки і може спричинити передчасні пологи, загострювати перебіг бронхіальної астми, епілепсії, тиреотоксикозу, виразкової хвороби шлунка. Слід з обережністю приймати препарат при захворюваннях серцево-судинної системи.

    Особливості застосування.

     

    Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні авто транспортом або іншими механізмами.  Нейромідин® може проявляти седативну дію, тому  слід бути обережними під час керування транспортними засобами.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодії.  Дія препарату і побічні ефекти посилюються при одночасному застосуванні з іншими інгібіторами холін естерази іМ-холіномім етичними засобами. У хворих на міастенію зростає ризикхолінергічного кризу, якщо застосовувати Нейромідин® одночасно зіншими холінергічними засобами. Зростає ризик розвитку брадикардії, якщоβ-адреноблокатори застосовувались до початку лікування препаратомНейромідин®. При одночасному застосуванні з алкоголем можливе посилення побічних дій.

     

    Фармакологічні властивості.

    Фармакодинаміка. Нейромідин® – це препарат, що має біологічно вигідну комбінацію двох молекулярних ефектів –блокади калієвої проникності мембрани та інгібування холін естерази. При цьому блокада калієвої проникності мембрани відіграє вирішальну роль.

    Блокада калієвої проникності мембрани призводить перш за все до продовження ре поляризаційної фази потенціалу дії збудженої мембрани і підвищення активності пресинаптичного аксону. Це призводить до збільшення входу іонів кальцію в пресинаптичну терміналь, що, всвою чергу, веде до збільшення викиду медіатору в пресинаптичну щілину у всіхсинапсах. Підвищення концентрації медіатору в синаптичній щілині сприяє сильнішій стимуляції постсинаптичної клітини внаслідок медіатор-рецепторної взаємодії. У холінергичних синапсах інгібування холін естерази стає причиною ще більшого накопичення нейромедіатору в синаптичній щілині і посилення функціональної активності постсинаптичної клітини (скорочення, проведення збудження).

    Нейромідин® посилює вплив ацетилхоліну, адреналіну, серотоніну, гістаміну, окситоцину на гладкім’язи.

    Нейромідин® має такі фармакологічні ефекти:

    -         стимуляція і відновлення нервово-м’язової передачі;

    -         відновлення проведення імпульсу в периферічній нервовій системі після її блокади різними агентами (травма, запалення, дія місцевих анестетик ів, деяких антибіотиків, калію хлориду, токсинів та інших факторів);

    -         підсиленняскорочуваності гладком’язових органів;

    -         специфічно помірна стимуляція центральної нервової системи з окремими проявами седативного ефекту;

    -         покращанняпам’яті та здатності до навчання;

    -         аналгетичнийефект;

    -         анти аритмічнийефект.

    Препарат не має тератогенної, ембріотоксичної, мутагенної і канцерогенної, а також алергізуючої таімунотоксичної дії. Препарат не впливає на ендокринну систему.

    Фармакокінетика. Після прийому внутрішньоНейромідин® швидко всмоктується. Максимальна концентрація в крові відзначається через годину після прийому. Із крові Нейромідин® швидко надходить у тканини, і в стадії стабілізації у сироватці крові виявляється тільки 2% препарату, період напівелімінації у фазі розподілу – 40 хв. Приблизно 40 - 50% іпідакрину зв’язується з білками крові. Нейромідин®абсорбується переважно із дванадцяти палої кишки, трохи менше із тонкої іклубової кишок, тільки 3% дози всмоктується в шлунку. Елімінація Нейромідину®із організму здійснюється за рахунок  поєднання  ниркових  і  поза ниркових  механізмів  (біо трансформація, секреція з

    жовчю), при цьому переважає секреція з сечею. Тільки 3,7% Нейромідину® виділяється з сечею у незміненому вигляді, що свідчить про швидкий метаболізм Нейромідину®в організмі.

    Фармацевтичні характеристики.

    Основні фізико-хімічні властивості. Таблетки білого або майже білого кольору

    Несумісність. Невідома.

    Термін придатності. 3 роки.

    Умови зберігання. Источник

    Зберігати в недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці при температурі від 15°С до 25°С.





    На сайті також шукають: Андріол, Сульфадимезин інструкція, Шавлія застосування, Фастин побічні дії, Ксена протипоказання