Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЦЕФОПЕРАЗОН-НОРТОН
Назва: ЦЕФОПЕРАЗОН-НОРТОН
Міжнародна непатентована назва: Cefoperazone
Виробник: "Neon Laboratories Limited"для "Norton International Pharmaceutical Inc.", Індія/Канада
Лікарська форма: Порошок для ін'єкцій
Форма випуску: Порошок для приготування розчину для ін'єкцій по 2000 мг у флаконах № 1
Діючі речовини: 1 флакон містить цефоперазону - 2000.0 мг
Фармакотерапевтична група: Антибіотики групи цефалоспоринів
Показання: Інфекції верхніх та нижніх дихальних шляхів; інфекції сечовидільних шляхів; перитоніт, холецистит, холангіт; септицемія; менінгіт; інфекції шкіри та м'яких тканин, кісток та суглобів тощо.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2227/01/03
Термін дії посвідчення: з 03.12.2004 до 03.12.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЦЕФОПЕРАЗОН-НОРТОН
АТ код: J01DA32
Наказ МОЗ: 686 від 18.10.2006


    Інструкція для застосування ЦЕФОПЕРАЗОН-НОРТОН

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ЦЕФОПЕРАЗОН-НОРТОН

    (CEFOPERASON-NORTON)

     

    Загальна характеристика:

    міжнародна та хімічна назви: [6R-[6альфа,7бета (R*)]]-7-[[[[(4-Етил-2,3-діоксо-1-піперазиніл) карбоніл]аміно](4-гідроксифеніл) ацетил]аміно]-3-[[(1-метил-1Н-тетразол-5-ил) тіо]метил]-8-оксо-5-тіа-1-азабіцикло[4.2.0]окт-2-ен-2-карбонова кислота;

    основні фізико-хімічні властивості: кристалічний порошок білого кольору;

    склад: 1 флакон містить цефоперазону натрію у перерахуванні на цефоперазон 500мг, або 1 000 мг, або 2 000 мг.

     
    Форма випуску. Порошок для приготування розчину для ін’єкцій.

    Фармакотерапевтична група. Беталактамні антибіотики. Антибактеріальні засобидля системного застосування. Цефоперазон. Код АТС J01D A32.

    Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Цефоперазон - напівсинтетичнийцефалоспориновий антибіотик ІІІ покоління широкого спектра дії, призначений дляпарентерального застосування.

    Цефоперазон виявляє бактерицидну дію відносно більшості грам позитивнихі грам негативних бактерій, аеробних і анаеробних мікро організмів, активний відносно синьо гнійної палички. Стійкий щодо більшості β-лактамазграм позитивних і грам негативних бактерій.

    Фармакокінетика. Висока концентрація в сироватці крові цефоперазону досягається протягом 1 год післявнутрішньом’язової ін’єкції. Період напів виведення становить близько 2 год. Виводиться з організму в основному з жовчю, 25 % виводиться нирками.

    Препарат добре проникає в усі органи і тканини, у терапевтичній концентрації виявляється уперитонеальній, асцитичній рідині, спинномозковій рідині (при менінгіті), сечіі жовчі, мокротинні, накопи чується у піднебінних мигдаликах, слизовій оболонці синусів, стінці жовчного міхура, у легенях, нирках, сечоводах, передміхуровій залозі, яєчниках, матці і маткових трубах, кістках, амніотичній рідині і вкрові пуповини.

    Показання для застосування. Призначають для лікування інфекцій, спричинених чутливими до дії препарату мікро організмами, таких як інфекції нижніх і верхніх відділів дихальних шляхів, органів черевної порожнини, шкіри іїї придатків, сечових шляхів, неускладненої гонореї, запальних захворювань органів таза, бактеріальної септицемії, інфекцій кісток і суглобів, менінгіту, а також для профілактики інфекцій при оперативних втручаннях. Препарат також застосовується для лікування вторинних інфекцій у пацієнтів з імунодефіцит нимистанами.

    Спосіб застосування та дози. Дозу, спосіб введення та курс лікування встановлює лікар індивідуально, залежно від тяжкості захворювання.

    Цефоперазон-Нортон вводять внутрішньо венно або внутрішньом’язово кожні 12 год, добова доза для дорослих становить 2-4 г, максимальна добова доза при внутрішньо венному введенні – 8 г.

    Знижену дозу призначають хворим з нирковою недостатністю. Максимальна добова дозаЦефоперазону-Нортон для хворих з кліренсом креатині ну від 15 до 30 мл/хв - 4 г, розділена на 2 прийоми. При кліренсі креатині ну менше 15 мл/хв призначають по 1г препарату 2 рази на день.

    Звичайна добова доза Цефоперазону-Нортон для дітей - 40-80 мг/кг маситіла, розділена на 2-4 прийоми. У разі тяжких інфекцій доза може бути збільшена до 160 мг/кг маси тіла.

    Для новонароджених першого тижня життя доза становить не більше 80мг/кг маси тіла, препарат потрібно вводити кожні 12 год.

    Курс лікування становить 7-14 діб.

    Спосіб розведення

    Для проведеннявнутрішньо венних краплинних інфузій вміст кожного флакона потрібно розчинити у 4мл 5 % розчину глюкози або 0,9 % розчину хлориду натрію, потім цей розчин довести цим самим розчинником до 20 мл. Інфузію потрібно проводити проягом 15-60 хв.

    Для внутрішньо венних ін’єкцій розведення лікарського засобу проводять аналогічно, вводити не менше 3 хв.

    Для проведення внутрішньом’язової ін’єкції розведення лікарського засобу проводять у два етапи. Вміст флакона розводять у 4 мл води для ін’єкцій, а потім у цей розчин добавляють 2 мл 1 % розчину лідокаїну гідро хлориду.

    Побічна дія. Місцеві реакції (біль, ущільнення у місці введення, дуже рідко – флебіт після внутрішньо венного введення), реакції гіпер чутливості (шкірний висип, дуже рідко – свербіж, пропасниця і озноб); гематологічні реакції (еозинофілі я, тромбоцит оз, лейкопенія, дуже рідко – анемія, нейтропенія, лімфопенія, тромбоцит опенія, подовження протромбі нового часу); діарея, в окремих випадках – нудота, блювання, підвищення активності аланін амінотрансфер ази іаспартатамінотрансфер ази, дуже рідко - підвищення активності лужної фосфатази ірівня білірубіну у сироватці крові; підвищення рівня азоту сечовини крові, дужерідко – підвищення рівня креатині ну і циліндрурія; дуже рідко – головний біль і запаморочення; кандидоз, кольпіт. Інколи відмічається підвищена пітливість, відчуття припливу крові.

    Протипоказання. Підвищена чутливість до антибіотиків пеніциліновогота цефалоспоринового ряду, тяжка ниркова недостатність, періоди вагітності та лактації.

    Передозування. Можливий розвиток оборотної енцефалопатії. Специфічного антидоту немає, за необхідності проводять симптоматичну терапію. Ефективним є проведення гемодіалізу або перитонеального діалізу.

    Особливості застосування. Небезпечні випадки виникнення псевдомембранозногоколіту на фоні застосування Цефоперазону-Нортон та інших цефалоспориновихантибіотиків. Під час лікування Цефоперазоном-Нортон може змінюватисьмікрофлора товстого кишечнику і провокуватися надмірний ріст грибів типуCandida.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Одночасне застосування Цефоперазону-Нортон з антикоагулянтами, гепарином або тромболітиками підвищує ризик розвитку кровотечі. При використанні пробенициду знижується канальцева секреціяЦефоперазону-Нортон у нирках. Під час лікування даним препаратом не бажано призначати алопуринол і ампіцилін через значне збільшення частоти виникнення шкірних висипів.

    Вживання алкоголю під час застосування Цефоперазону-Нортон може призвести до розвитку дисульфірамоподібної реакції.

    Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, захищеному від світла місці при температурі не вище 25 0С. Источник

    Термін придатності – 2 роки.





    На сайті також шукають: Бронхосан, Протопик інструкція, Алексан застосування, Мув побічні дії, Омарон протипоказання