Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЛОРАТАДИН
Назва: ЛОРАТАДИН
Міжнародна непатентована назва: Loratadine
Виробник: "Replekfarm A.D.", Республіка Македонія
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 10 мг № 20
Діючі речовини: 1 таблетка містить лоратадину - 10.0 мг
Фармакотерапевтична група: Блокатори Н1-рецепторів
Показання: Алергічний сезонний та цілорічний риніти, кон'юнктивіт, сінна гарячка, кропив'янка, алергічний дерматит, набряк Квінке, алергічні реакції на укуси комах; комплексне лікування сверблячих дерматитів (контактний алергодерматит, хронічна екзема).
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0093/02/01
Термін дії посвідчення: з 24.11.2003 до 24.11.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЛОРАТАДИН
АТ код: R06AX13
Наказ МОЗ: 542 від 24.11.2003


    Інструкція для застосування ЛОРАТАДИН

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ЛОРАТАДИН

    (Loratadinе)

     

    Загальна характеристика:

    міжнародна та хімічна назви: Loratadinе; етиловий ефір 4-(8-хлор-5,6-дигідро-11Н-бензо-[5,6] циклогепта- [1,2 В]- піридин-11-імден)-піперидин карбонової кислоти;

    основні фізико-хімічні властивості: круглі, плоскі таблетки білого кольору, зфаскою і рискою (лінією розламу) на одному боці;

    склад: 1 таблетка містить лоратадину 10 мг;

    допоміжні речовини: лактози моногідрат, целюлоза мікрокристалічна, коповідон, натрію кроскармелоза, магнію стеарат.

    Форма випуску. Таблетки.

    Фармакотерапевтична група. Антигістамінні препарати для системного застосування. Лоратадин. Код АТС R06A X13.

    Фармакологічні властивості.

    Фармакодинаміка. Проти алергічний засіб тривалої дії, належить допіперидин ового ряду, блокатор Н1-рецепторів гістаміну. За механізмом дії є неконкурентним блокатором Н1-рецепторів, тобто з рецепторамигістаміну зв'язується не сам препарат, а його метаболіт дезкарбоетоксилоратадин. Утворений ліганд-рецепторний комплекс дисоціює повільно, чим і пояснюється тривала антиалергічна дія препарату. Виявляє комплексну дію, яка включаєпроти алергічну анти ексудативну та протисвербіжну активність, зменшує проникність капілярів, усуває спазми гладких м'язів, попереджує розвиток набряку тканин. Препарат не проникає через гематоенцефалічний бар'єр і не має седативного ефекту.

    Фармакокінетика. Після прийому внутрішньо препарат виявляється вкрові через 15 - 20 хв. Проти алергічна дія починає проявлятися протягом перших 30 хв і зберігається протягом 24 год. Майже 97% препарату зв'язується з білками плазми крові. Препарат проникає в грудне молоко, виводиться з сечею та калом.

    Показання для застосування. Лоратадин застосовують для лікування алергічного риніту (сезонного і цілорічного), алергічного кон'юнктивіту, гострої та хронічної кропив’янки, набряку Квінке, алергічних реакцій на укуси комах, псевдо алергічних реакцій на гістамінолібератори, а також контактнихалергодерматитів і хронічної екземи.

    Спосіб застосування та дози. Таблетки приймають внутрішньо до їди. Дорослимі дітям старше 12 років призначають по 1 таблетці (10 мг) 1 раз на добу.

    Дітям від 2 до 12 років з масою тіла менше 30 кг призначають по½ таблетки (5 мг) 1 раз на добу, з масою тіла більше 30 кг призначають по 1 таблетці (10 мг) 1 раз на добу.

    Курс лікування –10 - 15 днів. В окремих випадках курс лікування встановлюють індивідуально від 1 до 28 днів. Споживання їжі не впливає на всмоктування препарату. Не спричиняє звикання. повільно протягом 3-5 хвилин. Для внутрішньо венного крапельного введення препарат розводять в 50-100 мл стерильної води для ін'єкцій та

    Побічна дія. Лоратадин, як правило, переноситься добре, алеінколи можуть виникнути нудота, блювання, сухість у роті.

    Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату; період вагітності та годування груддю. Не призначають дітям до 2 років.

    Передозування. Можливий розвиток сонливості, тахікардії, головного болю. При передозуванні слід викликати блювання, потім промити шлунок з подальшим застосуванням активованого вугілля. Лікування симптоматичне та підтримуюче.

    Особливості застосування. Прийом препарату необхідно припиняти не менш ніж за 48 год до проведення будь-яких шкірних діагностичних алергопроб для запобігання помилкових результатів.

    Хоча Лоратадин не є седативним антигістамінним засобом, однак у деяких пацієнтів може спостерігатися дозозалежний седативний ефект, тому слід додержуватися обережності при керуванні авто транспортом та механізмами, що потребують підвищеної концентрації уваги.

    Слід звернути увагу на можливий ризик, пов’язаний із застосуваннямЛоратадину при алкогольному ураженні печінки, при лікуванні осіб похилого віку (збільшується накопичення лоратадину у крові).

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні зкетоконазолом, еритроміцином, циметидином відмічається підвищення концентраціїЛоратадину у плазмі крові без будь-яких клінічних проявів. Не потенціює дію алкоголю. Источник

    Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному длядітей, сухому, захищеному від світла місці, при температурі від 18 С° до 25°С. Термін придатності - 2 роки.





    На сайті також шукають: Бесалол, Цефоперазон+сульбактам інструкція, Кселода застосування, Луцетам побічні дії, Норбактин протипоказання