Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

БАЛЬЗАМ "ОРЕЛ"
Назва: БАЛЬЗАМ "ОРЕЛ" | Шукати БАЛЬЗАМ "ОРЕЛ" в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Pharmaceutical Joint Stock Company OPC", В'єтнам
Лікарська форма: Бальзам для зовнішнього застосування
Форма випуску: Бальзам по 7,5 г у коробочках № 1
Діючі речовини: 100 г бальзаму містять: ментолу - 10.0 г, камфори - 20.0 г, метилсаліцилату - 4.25 г, м'ятної олії - 13.6 г, васильків (базиліку) олії - 3.0 г, каюпітової (гвоздичної) олії - 5.75 г, кориці (лавра китайського) олії - 0.75 г
Допоміжні речовини: Парафін, віск білий, вазелін, олія парафінова
Фармакотерапевтична група: Засоби, які стимулюють рецептори слизових оболонок, шкіри та підшкірних тканин
Показання: Лікування симптомів грипу, застудних захворювань, захитування, запаморочення, загострення захворювань опорно-рухової системи; головний біль, гематоми, вивихи, усунення місцевого запалення шкіри, болю та свербежу при укусах комах.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2291/01/01
Термін дії посвідчення: з 09.12.2004 до 09.12.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату БАЛЬЗАМ "ОРЕЛ"
АТ код: N07XX10
Наказ МОЗ: 610 від 09.12.2004


Інструкція для застосування БАЛЬЗАМ "ОРЕЛ"

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

 

Бальзам “Орел”

(BALM “EAGLE”)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: м’яка, мазеподібна маса жовтувато-білого кольору, з ароматним запахом;

склад: 100 г бальзаму містять ментолу (Mentholum)10 г, камфори (Camphora) 20г, метилсаліцилату (Methylii Salicylas) 4,25 г, м’ятної олії (Oleum Menthae)13,6 г, васильків (базиліку) олії (Oleum Ocimi) 3 г, каюпітової (гвоздичної) олії (Oleum Cajeputi) 5,75 г, кориці (лавра китайського) олії (Oleum Cinnamomi) 0,75 г;

допоміжні речовини: парафін, віск білий, вазелін, олія парафінова.

Форма випуску. Бальзам.

Фармакотерапевтичнагрупа. Засоби, що діютьна нервову систему. Код АТС N07X X10**.

Фармакологічні властивості. Препарат належить до групи засобів, що стимулюють рецептори слизових оболонок, шкіри та підшкірних тканин. Бальзам має протизапальні, місцево зігріваючі, антисептичні, анестезуючі властивості, також розширює капіляри, покращуючи кровопостачання та незначною мірою знижує кров’яний тиск, діє на рефлекторні центри центральної нервової системи, проявляючи стимулюючий ефект. Дія бальзаму “Орел” проявляється послабленням запального процесу та рефлекторним усуненням відчуття болю (головного, суглобового, м’язового), спричиненого грипом, застудними захворюваннями, хворобами органів опорно-рухової системи.

 

Показання для застосування. Лікування симптомів грипу, простудних захворювань (нежить, риніт, синусит), захитування, запаморочення, загострення захворювань опорно-рухової системи (хронічні артрити, артрозо-артрити, спондиліт), при головному болю, при гематомах, вивихах, укусах комах (для усунення місцевого запалення шкіри, болю та свербежу).

Спосіб застосування та дози. Препарат застосовують лише зовнішньо, місцево і для назальної інгаляції. При місцевому застосуванні препарат наносять тонким шаром на шкіру 3–4 рази на добу або частіше (у разі необхідності). При головному болю, простуді, грипі, запамороченні, захитуванні необхідно втирати бальзам у скроні, потилицю та ніздрі; при гематомах, вивихах, артриті, укусах комарів та комах бальзам необхідно нанести на хворе місце, трохи втерти. При проведенні назальної інгаляції при ринітах, синуситах, простуді, нежиті, грипі необхідно незначну кількість бальзаму розчинити в гарячій воді та вдихати. Тривалість лікування залежить від індивідуальних особливостей перебігу захворювання у пацієнта і визначається досягнутим терапевтичним ефектом та чутливістю до препарату.

Побічна дія. Можливий розвиток алергічних реакцій – почервоніння шкіри, шкірні висипи, свербіж тощо.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату, діти молодше 3 років.

Передозування. При передозуванні препарату іноді може з’явитися відчуття сильного тепла та печіння. Для зняття цих симптомів слід змити нанесений препарат водою з милом.

Особливості застосування. Не допускається наносити препарат на відкриті рани шкіри або слизових оболонок, а також слід оберігати очі від попадання препарату, також не можна приймати його внутрішньо. З обережністю застосовувати препарат у період вагітності та лактації, особливо при схильності до алергічних реакцій на лікарські засоби.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами.

Не можна застосовувати одночасно з іншими препаратами для лікування артриту та гіпертонічної хвороби.

Умови та термін зберігання. Зберігати в сухому, захищеному від світла, недоступному для дітей місці при температурі 15 - 25 °С. Источник

Термін придатності – 4 роки.

Смотрите также: Цены на Бальзам Орел в аптеках




На сайті також шукають: Оргаметрил, Флюанксол інструкція, Гепа-мерц застосування, Цефаксон побічні дії, Метадол протипоказання