Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЛОРАТАДИН-ЗДОРОВ'Я
Назва: ЛОРАТАДИН-ЗДОРОВ'Я
Міжнародна непатентована назва: Loratadine
Виробник: ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", м.Харків, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0.01 г № 10, № 10х2 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить лоратадину - 10.0 мг
Фармакотерапевтична група: Блокатори Н1-рецепторів
Показання: Алергічний сезонний та цілорічний риніти, кон'юнктивіт, сінна гарячка, кропив'янка, алергічний дерматит, набряк Квінке, алергічні реакції на укуси комах; комплексне лікування сверблячих дерматитів (контактний алергодерматит, хронічна екзема).
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0100/01/01
Термін дії посвідчення: з 24.11.2003 до 24.11.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЛОРАТАДИН-ЗДОРОВ'Я
АТ код: R06AX13
Наказ МОЗ: 542 від 24.11.2003


    Інструкція для застосування ЛОРАТАДИН-ЗДОРОВ'Я

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ЛОРАТАДИН-ЗДОРОВ’Я

    (Loratadinum-Zdorovye)

     

    Загальна характеристика:

    міжнародна та хімічна назви: лоратадин: етиловий ефір 4-[8-хлор-5,6-дигідро-1[Н-бензо-[5,6]циклогепта[1,2-в]піридин-[1-іліден]-1-піперидин карбонової кислоти;

    основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого або білого з жовтуватим відтінком кольору;

    склад:

    1 таблетка містить лоратадину – 0,01 г;

    допоміжні речовини: цукор молочний, крохмаль картопляний або кукурудзяний, аеросил, полівінілпіролідон низь комолекулярний медичний, магнію стеарат, натріюкроскармелоза.

    Форма випуску. Таблетки.

    Фармакотерапевтична група. Антигістамінні препарати для системного застосування. Лоратадин. Код АТС R06AX13.

    Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Проти алергічний засіб тривалої дії, належить допіперидин ового ряду, блокатор Н1-рецепторів гістаміну. За механізмом дії є неконкурентним блокатором Н1-рецепторів, тобто з рецепторамигістаміну зв'язується не сам препарат, а його метаболітдезкарбоетоксилоратадин. Утворений ліганд-рецепторний комплекс дисоціює повільно, чим і пояснюється тривала антиалергічна дія препарату. Виявляє комплексну дію, яка включає проти алергічну анти ексудативну та протисверблячуактивність, зменшує проникність капілярів, усуває спазми гладких м'язів, попереджує розвиток набряку тканин. Препарат не проникає черезгематоенцефалічний бар'єр і не має седативного ефекту.

    Фармакокінетика. Після прийому внутрішньо препарат виявляється вкрові через 15-20 хв. Проти алергічна дія починає проявлятися протягом перших 30хв і зберігається протягом 24 год. Майже 97 % препарату зв'язується з білками плазми крові. Препарат проникає в грудне молоко, виводиться з сечею та калом.

    Показання для застосування. Лоратадин-Здоров’я застосовують для лікування алергічного риніту (сезонного і цілорічного), алергічногокон'юнктивіту, гострої та хронічної кропив’янки, набряку Квінке, алергічних реакцій на укуси комах, псевдо алергічних реакцій на гістамінолібератори, атакож контактних алергодерматитів і хронічної екземи.

    Спосіб застосування та дози. Призначають дорослим і дітям після 12 років- 10 мг

     ( 1 таблетка); дітям від 2 до 12 років з масою тіла менше 30 кг -5 мг (1/2 таблетки), з масою тіла більше 30 кг - 10 мг (1 таблетка) - 1 раз надобу. Споживання їжі не впливає на всмоктування препарату. Не спричиняє звикання. повільно протягом 3-5 хвилин. Для внутрішньо венного крапельного введення препарат розводять в 50-100 мл стерильної води для ін'єкцій та

    Побічна дія. При використанні Лоратадину-Здоров’я в поодиноких випадках можуть спостерігатися нудота, блювання, ксеростомія, головний біль.

    Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату, період вагітності та годування груддю. Не призначають дітям до 2 років.

    Передозування. При збільшенні терапевтичних доз в 2-4 рази зростає ризик виникнення центральних побічних ефектів (сонливість, головний біль, серцебиття).

    Особливості застосування. Не має седативного та снотворного ефекту. Прийом препарату слід завершити не раніше, як за 48 год до проведення кожних проб, щоб запобігти появі хибних результатів.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному застосуванні Лоратадину-Здоров’я з циметидином, еритроміцином, кетоконазолом можливе підвищення його концентрації у сироватці крові, спричинене порушенням метаболізму Лоратадину, ймовірно, за рахунок інгібування вказаними препаратами ізоензиму CYP3A4цитохрому Р-450. Через можливий розвиток дозозалежного седативного ефекту необхідно дотримуватись обережності при одночасному прийомі препарату з іншими блокаторами Н1-рецепторів, барбітуратами, бензодіазепінами, антагоністами опіоїдних рецепторів, нейролептиками, трициклічними антидепресантами, седативними та снодійними засобами. Не потенціює дію алкоголю на центральну нервову систему. Источник

    Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці, при температурі від 15 С° до 25°С. Термін придатності - 2 роки.





    На сайті також шукають: Калію оротат, Детрузитол інструкція, Гепон застосування, Септогал побічні дії, Септефрил протипоказання