Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

СТОПТУСИН
Назва: СТОПТУСИН | Шукати СТОПТУСИН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "IVAX Pharmaceuticals" s.r.o., Чеська Республіка
Лікарська форма: Краплі для внутрішнього застосування
Форма випуску: Краплі для внутрішнього застосування по 10 мл або 25 мл у флаконах № 1
Діючі речовини: 10 мл розчину містять: дигiдрогенцитрату бутамiрату - 0.04 г, гвайфенезину - 1.0 г
Допоміжні речовини: Етанол 96%, полісорбат 80, пропіленгліколь, екстракт лекориці рідкий, аромат альпійських квіток 740025 H, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють відхаркування
Показання: Сухий, подразливий, нападоподібний кашель при вірусних та катаральних інфекціях верхніх і нижніх дихальних шляхів.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2447/01/01
Термін дії посвідчення: з 16.12.2004 до 16.12.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату СТОПТУСИН
АТ код: R05FB02
Наказ МОЗ: 628 від 16.12.2004


Інструкція для застосування СТОПТУСИН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

СТОПТУСИН

(STOPTUSSIN®)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора в’язка рідина від жовтого дожовто-коричневого кольору, солодкувата і злегка терпка на смак;

склад: 1 мл крапель містить бутаміратудигідроген цитрату 0, 004 г, гвайфенезину 0,100 г;

1 мл препарату дорівнює 34 краплям;

допоміжні речовини: етанол 96%, полісорбат 80, пропіленгліколь, екстракт лекориці рідкий, аромат альпійських квіток 740025 H, вода очищена.

Форма випуску. Краплі для внутрішнього застосування.

Фармакотерапевтична група. Комбіновані препарати, що містятьпротикашльові засоби і експекторанти. Код АТС R05F B02.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Комбінований препарат, щовиявляє протикашльову, муколітичну та відхаркувальну дію. Бутаміратудигідроген цитрат, який входить до складу препарату, належить до протикашльовихречовин периферичної дії, не спричинює залежності, не пригнічує дихальний центр.

Протикашльова дія бутамірату дигідроген цитратудоповнюється відхаркувальною дією гвайфенезину, який посилює секрецію бронхіальних залоз, знижує в’язкість мокротиння й тим самим поліпшує його від ходження.

Фармакокінетика. Бутамірату дигідрогеноцитратпісля перорального застосування швидко і повністю абсорбується, до 98 % зв’язується з плазматичними протеїнами. Метаболізується з утворенням двох метаболітів, які мають пригнічую чий вплив на кашель, і більше 90 % виводяться нирками; тільки невелика їх частина виділяється з екскрементами. Біологічний період напіврозпаду становить приблизно 6 годин.

Гвайфенезин після перорального застосування швидко ілегко абсорбується із травного тракту. Незначна кількість зв’язується з білками плазми крові. Виводиться нирками, головним чином у формі метаболітів, незначна частина – у незміненому стані. Біологічний період напіврозпаду становить 1 годину.

Показання для застосування. Сухий, подразливий, нападоподібний кашельпри вірусних інфекціях верхніх і нижніх дихальних шляхів, при катаральних інфекціях верхніх дихальних шляхів, при ларингітах, бронхітах, трахеїтах, пневмоніях. Препарат можна застосовувати для усунення кашлю у перед- і після операційний період. Препарат можна застосовувати при астмі, туберкульозі, пневмоконіозі.

Спосіб застосування та дози. Дотримуватись дозування залежно від маситіла пацієнта:

до 7 кг по 8 крапель 3-4 рази на добу,

7-12 кг по 9 крапель 3-4 рази на добу,

12-20 кг по 14 крапель 3 рази на добу,

20-30 кг по 14 крапель 3-4 рази на добу,

30-40 кг по 16 крапель 3-4 рази на добу,

40-50 кг по 25 крапель 3 рази на добу,

50-70 кг по З 0 крапель 3 рази на добу,

70-90 кг по 40 крапель 3 рази на добу.

Відповідну кількість крапель розчиняти в 100 млрідини (вода, чай, фруктовий

сік); приймати бажано після їди.

Побічна дія. Якщо дотримуватися рекомендованого дозування, пацієнти переносять препарат звичайно добре. Рідко препарат може спричинювати нудоту, блювання, пронос, біль у шлунку, запаморочення, головний біль, кропив’янку та шкірний висип.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату, міастенія, I триместр вагітності.

Передозування. При передозуванні переважають ознаки токсичної діїгвайфенезину – сонливість, нудота, блювання; специфічної протиотрути немає. Лікування: промивання шлунка, прийом активованого вугілля загальною дозою до 60г, розподіленою на декілька окремих доз на добу, а також застосування відповідної додаткової терапії, спрямованої на утримання функцій серцево-судинної та дихальної систем, функції нирок і зберігання електролітної рівноваги.

Особливості застосування. Не рекомендовано застосовувати препарат більше 7 днів. Застосовувати препарат у II- III триместрах вагітності та під час годування груддю можна тільки у випадках, коли очікуваний терапевтичний ефектдля матері перевищує потенційний ризик для дитини.

З обережністю слід застосовувати препарат при астмі, туберкульозі, пневмоконіозі.

Під час лікування Стоптусином слід утримуватися від потенційно небезпечних видів діяльності, що потребують підвищеної уваги ташвидких рухових і психічних реакцій (керування транспортними засобами та механізмами).

Під час лікування Стоптусином не рекомендується вживати алкогольні напої.

Препарат містить 28% етанолу.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Гвайфенезин посилює аналгетичну діюпарацетамолу і ацетил саліцилової кислоти; дію алкоголю, седативних, снодійних засобів, загальних анестетик ів на ЦНС; посилює дію міо релаксантів.

Препарати літію та магнію посилюють діюгвайфенезину.

Умови та термін зберігання. Препарат зберігати при температурі до

25°С у захищеному від світла та холоду місці. Не заморожувати. Зберігати у недоступному для дітей місці. Источник

Термін придатності – 5 років.

Смотрите также: Цены на Стоптусин в аптеках




На сайті також шукають: Уросепт, Фозикард інструкція, Застосування препарату Зитролид, Інструкція з використання Флостерон, Показання для застосування Долар, Хілак побічні дії, Цитрамон у протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Ніфуроксазид