Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ОЛІЯ НАСІННЯ ГАРБУЗА
Назва: ОЛІЯ НАСІННЯ ГАРБУЗА | Шукати ОЛІЯ НАСІННЯ ГАРБУЗА в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Cucurbita pero
Виробник: ЗАТ "Трудовий колектив Київського пiдприємства по виробництву бактерiйних препаратiв "Бiофарма", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Олія
Форма випуску: Олія по 100 мл у флаконах
Діючі речовини: 1 флакон містить олії насіння гарбуза - 100.0 мл
Фармакотерапевтична група: Протиглисні (антигельмінтні) засоби
Показання: Профілактика атеросклерозу судин мозку і серця, доброякісна гіперплазія передміхурової залози.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/2687/01/01
Термін дії посвідчення: з 22.02.2005 до 22.02.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ОЛІЯ НАСІННЯ ГАРБУЗА
АТ код: G04CX
Наказ МОЗ: 77 від 22.02.2005


Інструкція для застосування ОЛІЯ НАСІННЯ ГАРБУЗА

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

олія насіння гарбуза

(Oleum seminis Cucurbitae)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: оліїста рідина від світло-жовтого до зеленувато-бурого кольору, із специфічним запахом;

склад: олія насіння гарбуза.

Форма випуску. Олія.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що знижують рівень холестерину ітри гліцеридів у сироватці крові. Код АТС С 10А Х 10.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Препарат містить комплекс біологічно активних речовин насіння гарбуза (каротиноїди, токофероли, фосфоліпіди, фосфатиди, флавоноїди, вітаміни В1, В2, С, Р, РР, F, ненасичені, полі ненасичені, напівнасичені жирні кислоти: пальмітинову, стеаринову, олеїнову, ліноленову, лінолеву, арахідонову, що зумовлюють антиоксидантну, проти склеротичну, протизапальну, гепатопротекторну, жовчогінну дію. Завдяки фосфатидилхоліну, який активує фермент лецитин - холестеринацетилтрансфер азу, препарат переводить вільний холестерин в ефіри холестерину, що не беруть участі в розвитку атеросклерозу. Крім того, фосфатидилхолін включається до складу ліпопротеїніввисокої щільності, що сприяє прискоренню транспорту холестерину у мембрани ендотелію та тромбоцитів, попереджає агрегацію останніх. Ненасичені жирні кислоти гальмують абсорбцію холестерину і полегшують екскрецію жирних кислот. Препарат поліпшує функціональний стан жовчовивідних шляхів, змінює хімічний склад жовчі, має незначну жовчогінну дію, зменшує запальні процеси в епітеліїжовчовидільної системи. Препарат зменшує набряки і поліпшує мікро циркуляцію іепітелізацію, має протекторний вплив на грануляцію, стимулює трофічні і обмінні процеси в тканинах. Препарат має антигіпертензивну дію, пригнічує проліферацію клітин передміхурової залози при її доброякісній гіперплазії, зменшуєвираженість запальних процесів, виявляє незначні бактеріостатичні властивості.

Фармакокінетика. Не вивчалась.

Показання для застосування. Профілактика атеросклерозу судин мозку, серця, гіперліпідемії IIа та IIв типу, профілактика та лікування доброякісної гіперплазії передміхурової залози I та II стадії, в комплексному лікуванні захворювань печінки (хронічний гепатит, цироз печінки, дистрофія печінки, холестаз, холелітіаз).

Спосіб застосування та дози. Препарат дорослі приймають внутрішньо: для профілактики гіперліпідемій – 1 чайну ложку олії 2 рази на день, звичайно протягом 2 місяців. У подальшому – по ½ чайної ложки 2 рази на день. Термін лікування залежить від тяжкості та перебігу захворювання, у середньому –6 місяців. При гіперплазії передміхурової залози приймають по 1 чайній ложці 2рази на день протягом у середньому 4-5 тижнів, в подальшому – по ½ чайної ложки 1 раз на день. Термін лікування визначає лікар, звичайно – 5місяців.

Побічна дія. При тривалому застосуванні можливі рідкі випорожнення.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату.

Передозування. Пронос, млявість. При наявності таких симптомів припинити приймання препарату.

Особливості застосування. Препарат не рекомендують приймати хворим на стадії загострення виразкової хвороби шлунка та дванадцяти палої кишки, гастриту, езофагіту, дуоденіту, коліту та інших захворювань слизової оболонки травного тракту.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Антацидні засоби, блокатори Н2-гіста міновихрецепторів, інгібітори Н+, К+-протонної помпи і препарати вісмуту знижують всмоктування олії гарбуза і ефективність препарату.

Умови та термін зберігання. Зберігати в захищеному від світла місці при температурі від 8оС до 15оС. Источник

Термін придатності - 2 роки.

Смотрите также: Цены на Масло семян тыквы в аптеках




На сайті також шукають: Вокара, Пантасан інструкція, Кавінтон застосування, Промакс побічні дії, Флуцинар протипоказання