Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АМОКСИЦИЛІН
Назва: АМОКСИЦИЛІН | Шукати АМОКСИЦИЛІН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Amoxicillin
Виробник: "Hemofarm" AD, Сербія
Лікарська форма: Капсули
Форма випуску: Капсули по 250 мг, 500 мг № 16
Діючі речовини: 1 капсула містить амоксицилiну - 250.0 мг або 500.0 мг
Фармакотерапевтична група: Препарати групи пеніциліну
Показання: Інфекційно-запальні захворювання, спричинені чутливими до препарату мікроорганізмами: отит, синусит, ангіна, тонзиліт, пневмонія, пієлонефрит, цистит тощо; комбінована терапія виразкової хвороби шлунка і 12-типалої кишки, асоційованих з H. pylori.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: 3099
Термін дії посвідчення: з 07.07.2003 до 07.07.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АМОКСИЦИЛІН
АТ код: J01CA04
Наказ МОЗ: 103 від 05.03.2007


Інструкція для застосування АМОКСИЦИЛІН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АМОКСИЦИЛІН

(Amoxicillin )

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: amoxicillin;

основні фізико-хімічні властивості: тверді желатинові капсули, що містять порошок білого кольору;

склад: 1 капсула містить амоксициліну (у формі три гідрату) 250 мг або 500мг;

допоміжні речовини: магнію стеарат, целюлоза мікрокристалічна .

Форма випуску. Капсули.

Фармакотерапевтична група. Антибактеріальні засоби для системного застосування. Пеніциліни широкого спектра дії. Код АТС J01C A04.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Амоксицилін має бактерицидну дію, стійкий у кислому середовищі. Діє на грам позитивні іграм негативні мікро організми: стрептококи, ентерококи, лістерії і стафілококи, які не продукують пеніцилін азу; Haemophilus influenzae, Escherichia coli,Proteus mirabilis, Salmonella spp., Neisseria gonorrhoeae, Neisseriameningitidis, Shigella spp., Klebsiella spp. та ін.

Фармакокінетика. Амоксицилін швидко всмоктується після перорального застосування і проникає у більшість тканин і рідин організму. Максимальна концентрація у сироватці після одноразового застосування 0,25 г досягається через 1-2 години та становить 4-4,8 мкг/мл. Зв’язування з протеїнами - 17%, період напів виведення - від 60 хвилин до 2 годин (у разі порушення ниркової функції). Практично не метаболізується. Виводиться нирками (60%) у незміненому вигляді шляхом клуб очкової фільтрації, незначна частина -із жовчю. Амоксицилін проникає у мозок і спинномозкову рідину при запальних процесах мозкових оболонок. Прийом їжі не впливає на всмоктування амоксициліну.

Показання для застосування. Бактеріальні інфекції, спричинені чутливими до препарату мікро організмами: отит, синусит, ангіна, фарингіт, тонзиліт, пневмонія, бронхопневмонія, емпієма плеври, абсцес легенів, пієлонефрит, цистит, простатит, уретрит, гонорея та інші. У комбінації з метронідазоломзастосовують для лікування хронічного гастриту, виразкової хвороби шлунка та дванадцяти палої кишки, асоційованих з Helicobacter pylori .

Спосіб застосування та дози. Дозу та курс лікування встановлюють індивідуально, залежно від локалізації та тяжкості хвороби, а також чутливості мікро організмів.

Дорослим і дітям старше 10 років (з масою тіла більше 40 кг) - по 0,5г, 3 рази на добу; у разі тяжкого перебігу дозу підвищують до 1 г, 3 рази надобу.

Дітям віком до 10 років бажано призначати препарат у вигляді суспензії.

Дітям від 5 до 10 років – по 1 капсулі (250 мг), 3 рази на добу.

При лікуванні неспецифічного вагініту, спричиненого Gardnerellavaginalis, призначається 500 мг, 4 рази на тиждень. У разі гострої неускладненої гонореї – 3 г, одноразово.

За винятком гонореї, тривалість лікування - від 5 до 14 днів, прийом препарату слід продовжувати не менше 2-3 днів після зникнення симптомів хвороби.

Хворим з порушенням функції нирок призначають звичайні дози, з кратністю прийому залежно від кліренсу креатині ну:

кліренс креатині ну 10 - 30 мл/хв - кожні 12 год;

кліренс креатині ну 5 - < 10 мл/хв - кожні 20 -36 год;

кліренс креатині ну < 5 мл/хв - кожні 48 год.

Побічна дія. Алергічні реакції (кропив’янка, еритема, набрякКвінке, анафілактичний шок, риніт, кон’юнктивіт, пропасниця, біль у суглобах, еозинофілі я); розвиток суперінфекції (у пацієнтів з хронічними захворюваннями ізниженою резистентністю організму).

Протипоказання.

Підвищена чутливість до препарату та його компонентів.

Алергія на антибіотики цефалоспоринового та пеніцилінового ряду (перехресна алергія).

Інфекційний мононуклеоз.

Передозування. При передозуванні специфічних симптомів не відмічено, можливо підсилення побічної дії. У разі введення занадто великих доз препарату рекомендується провести гемодіаліз, а також проводити симптоматичне лікування.

Особливості застосування.

Застосування препарату у період вагітності можливо тільки за життєвими показаннями.

З обережністю призначають у період лактації (препарат проникає умолоко); годування груддю на період прийому препарату слід припинити.

У разі порушення ниркової функції можливо зменшення доз і кратності прийому препарату залежно від кліренсу креатині ну.

Препарат не призначають дітям віком менше 5 років.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Одночасне застосування Амоксициліну іалопуринолу збільшує можливість шкірної висипки. Амоксицилін може зменшувати ефективність пероральних контрацептивів. Одночасне застосування антацидів зАмоксициліном зменшує абсорбцію Амоксициліну. Не призначають з антибіотиками бактеріостатичної дії (тетрациклін, хлорамфенікол та ін.). Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі від 15 до 25 °С, у захищеному від світла і вологи та недоступному для дітей місці. Термін придатності- 3 роки.

Смотрите также: Цены на Амоксициллин в аптеках




На сайті також шукають: Нуклео ц.м.ф. форте, Гевкамен інструкція, Декса застосування, Вітамін е побічні дії, Етсет протипоказання