Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ГЕКСОРАЛ®
Назва: ГЕКСОРАЛ® | Шукати ГЕКСОРАЛ® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Hexetidine
Виробник: "Pfizer PGM" для "Pfizer Inc", Франціяї/США
Лікарська форма: Екстакт густий
Форма випуску: Розчин для полоскання ротової порожнини 0,1 % по 200 мл у флаконах № 1
Діючі речовини: 1 мл розчину містить: гексетидину 1 мг
Допоміжні речовини: Полісорбат 60, натрію сахарин, лимонної кислоти моногідрат, азорубін , метилсаліцилат, левоментол, м'ятна олія, анісова олія, евкаліптова олія, гвоздична олія, етанол 96 %, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Антисептичні препарати
Показання: Бактеріальні інфекції слизової оболонки порожнини рота і глотки; кандидоз та інші грибкові захворювання порожнини рота і глотки, профілактика вторинних інфекцій при хірургічних втручаннях і травмах.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3887/02/01
Термін дії посвідчення: з 01.12.2005 до 01.12.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ГЕКСОРАЛ®
АТ код: R02AA20
Наказ МОЗ: 657 від 01.12.2005


Інструкція для застосування ГЕКСОРАЛ®

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ГЕКСОРАЛ®

HEXORAL

Загальна характеристика:

міжнародна назва: hexetidine;

основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина червоного кольору, з м’ятним запахом;

склад: 1 мл розчину містить 1 мг гексетидину;

допоміжні речовини: полісорбат 60, натрію сахарин, лимонної кислоти моногідрат, азорубін , метилсаліцилат, левоментол, м’ятна олія, анісова олія, евкаліптова олія, гвоздична олія, етанол 96 %, вода очищена.

Форма випуску. Розчин для полоскання ротової порожнини.

Фармакотерапевтична група. Протимікробні та антисептичні засоби для місцевого застосування в стоматології. Код АТС А 01А В 12.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Антимікробна дія гексетидинудосягається шляхом пригнічення окислювальних реакцій метаболізму мікробних клітин (антагоніст тіаміну). Це визначає широкий спектр антибактеріальної та протигрибкової активності щодо грам позитивних бактерій та представників родуCandida і відносно бактерій Pseudomonas aeruginosa або Proteus. При концентрації 100 мг/мл досягається пригнічення більшості штамів бактерій. Антисептична дія щодо представників роду Candida є порівняною з дією ністатину. Виникнення резистентності не спостерігалося. Гексетидин є слабким місцевиманестетиком слизової оболонки.

Фармакокінетика. Практично не абсорбується. Після одноразової аплікації залишкові концентрації активного інгредієнта можуть визначатися майже 65 годин. У пробах із зубних бляшок активні концентрації можуть бути визначені протягом 10-14 годин після аплікації.

Показання для застосування. Інфекційно-запальні захворювання рота ігорла: тонзиліт; ангіна (зокрема ангіна латерального валика, ангінаПлаута-Венсана); фарингіт; гінгівіт і кровотеча з ясен; пародонтит; стоматит іглосит; афтозні виразки – з метою профілактики суперінфекцій; альвеолярні інфекції при видаленні зубів; мікози рота та горла, особливо молочниця; а такождо і після хірургічних операцій в ділянці рота і горла; як допоміжний засіб гігієни рота при генералізованих захворюваннях; для усунення неприємного запахуз рота, особливо у випадках розпаду пухлин рота та горлянки. Як засібад’ювантної терапії при застуді.

Спосіб застосування та дози. При захворюваннях ротової порожнини удорослих і дітей старше 6 років застосовується 10-15 мл нерозведеного розчинуГексорал® протягом ½ хвилини. При захворюваннях горлау дорослих і дітей старше 6 років застосовується полоскання такою ж кількістю розчину протягом ½ хвилини.

Якщо не призначено інакше, застосовувати двічі на добу, бажано зранку іввечері, після їжі. Гексорал® є абсолютно безпечним при більш частому застосуванні в окремих випадках. Гексетидин при контакті зі слизовою оболонкою чинить довготривалу дію, у зв’язку з чим аплікацію слід робити післяїди.

Препарат слід застосовувати тільки для лікування захворювань ротової порожнини та горла. Препарат не слід ковтати. Для полоскання використовується нерозведений розчин. При місцевому застосуванні у роті препарат може бути нанесений на хвору ділянку за допомогою тампона.

Тривалість лікування. Якщо симптоми захворювання не зникають після 5днів лікування та/або супроводжуються підвищеною температурою, слід розглянути доцільність продовження застосування препарата.

Побічна дія. В окремих випадках можуть спостерігатися реакції гіпер чутливості; при довго тривалому застосуванні- зміни смакових відчуттів.

Протипоказання. Цей засіб не слід застосовувати у випадках відомої алергії на будь-який його інгредієнт. Гексорал® розчин слід застосовувати тільки для промивання та полоскання рота і горла.

Передозування. Проковтування великої кількості розчину спричиняє нудоту, тому можна припустити, що суттєвого всмоктування не відбудеться.

Особливості застосування. Застосування для лікування дітей. Препарат не рекомендовано призначати дітям до 6 років.

Вагітність і лактація. Будь-які негативні реакції при застосуванні Гексоралу® в періоди вагітності та лактації не відомі. Проте Гексорал® слід застосовувати під час вагітності та лактації тільки після ретельної оцінки лікарем співвідношення користі та ризику, оскільки відповідні дані щодо можливості проникнення крізь плаценту та екскреції з грудним молоком активної субстанції відсутні.

Вплив на здатність керувати автомобілем або працювати з технікою. Дані спеціальних досліджень відсутні, однак малоймовірно, щоб Гексорал® міг негативно вплинути на здатність керувати автомобілем або працювати з технікою.

Розчин Гексорал® містить 5,1% алкоголю.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При застосуванні за призначенням не слід очікувати будь-якої взаємодії з іншими лікарськими засобами. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей місці при температурі не вище 25°С, але не заморожувати. Захищати від світла.

Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Гексорал в аптеках




На сайті також шукають: Фукорцин, Тестостерону пропіонат інструкція, Застосування препарату Калію оротат, Інструкція з використання Дермазин, Показання для застосування Кеналог, Салофальк побічні дії, Осетрон протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Цель т