Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ІНГАЛІПТ
Назва: ІНГАЛІПТ | Шукати ІНГАЛІПТ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", м.Харків, Україна
Лікарська форма: Аерозоль для інгаляцій
Форма випуску: Аерозоль для інгаляцій по 30 мл у балонах
Діючі речовини: 1 балон (30 мл) містить: стрептоциду розчинного 0,75 г, норсульфазолу натрію 0,75 г, тимолу або тимолу синтетичного 0,015 г, олії евкаліптової 0,015 г, олії м'яти перцевої 0,015 г
Допоміжні речовини: Спирт етиловий 96 % або спирт етиловий ректифікований 96 %, цукор-рафінад, гліцерин дистильований, твін-80, вода очищена, азот
Фармакотерапевтична група: Сульфаніламідні препарати
Показання: Тонзиліт, фарингіт, ларингіт, риніт, афтозний стоматит, інші патологічні процеси у слизових оболонках порожнини рота.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3937/01/01
Термін дії посвідчення: з 01.12.2005 до 01.12.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ІНГАЛІПТ
АТ код: R02AA20
Наказ МОЗ: 657 від 01.12.2005


Інструкція для застосування ІНГАЛІПТ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ІНГАЛІПТ

(INGALIPT)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозора рідина від світло-жовтого дотемно-жовтого кольору із характерним запахом;

склад: 1 балон (30 мл) містить: стрептоциду розчинного 0,75 г, норсульфазолу натрію 0,75 г, тимолу або тимолу синтетичного 0,015 г, олії евкаліптової 0,015г, олії м’яти перцевої 0,015 г;

допоміжні речовини: спирт етиловий 96% або спирт етиловий ректифікований 96%, цукор-рафінад, гліцерин дистильований, твін-80, вода очищена, азот.

Форма випуску. Аерозоль для інгаляцій.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що діють на респіраторну систему. Препарати, які застосовуються при захворюваннях горла. Код АТС R02A А 20.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Комбінований препарат, який має протизапальну, протимікробну і протигрибкову дію. Протизапальна дія препарату забезпечується оліями, що входять до складу препарату: м’ятною та евкаліптовою. Олія м’яти перцевої володіє протизапальними властивостями, помірно знеболює слизову оболонку ротової порожнини та горла, атакож проявляє антисептичний ефект. Олія евкаліптова також має антисептичну та протизапальну дію. За рахунок норсульфазолу, що входить до складу, препарат активний відносно грам позитивних і грам негативних мікро організмів (стрептококів, стафілококів, пневмококів, гонококів, кишкової палички), а також грибів роду Candida.

Фармакокінетика. Не вивчалась.

Показання для застосування. Інфекційно-запальні захворювання ЛОР-органіві слизової оболонки порожнини рота: тонзиліт, фарингіт, ларингіт, афтозний і виразковий стоматити.

Спосіб застосування та дози. Місцево, зрошуючи слизові оболонки порожнини рота і носоглотки. Дорослим зрошення проводять 3-4 рази на добу, утримуючи Інгаліпт у порожнині рота 5-7 хв. Дітям віком від 2 років зрошення проводять 1-2 рази на добу. Тривалість застосування препарату залежить від інтенсивності терапії і звичайно становить 3-10 діб.

Побічна дія. При підвищеній чутливості до компонентів препарату можливі явища індивідуальної непереносимості (нудота, блювання), алергічні реакції.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату. Дитячий вік до 2 років.

Передозування. У випадку передозування можливе посилення побічних ефектів препарату (нудота, блювання, алергічні реакції).

Лікування: припинити прийом препарату; лікування симптоматичне.

Особливості застосування. Перед застосуванням необхідно зняти запобіжний ковпачок з балона і на шток клапана надіти розпилювач, що є в комплекті. Потім вільний кінець розпилювача ввести в порожнину рота і натискати на голівку клапана протягом 1-2 сек., утримуючи балон вертикально. З метою запобігання закупорці розпилювача, по закінченні маніпуляції його необхідно продути або покласти в склянку з чистою водою.

Застосування при вагітності та у період лактації можливо, зваживши співвідношення користь/ризик та під лікарським контролем.

Водіям автотранспорту необхідно застосовувати Інгаліпт з обережністю узв’язку з тим, що препарат містить спирт етиловий.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Поки що невідома.

Умови і термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей місці при температурі від +3 оС до + 35 оС. Источник

Термін придатності – 1 рік.

Смотрите также: Цены на Ингалипт в аптеках




На сайті також шукають: Вітамін а+е, Метопролол інструкція, Цефотаксим застосування, Пантопразол побічні дії, Деситин протипоказання