Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ОСПАМОКС
Назва: ОСПАМОКС | Шукати ОСПАМОКС в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Amoxicillin
Виробник: "Biochemie GmbH"для "Sandoz GmbH", Австрія
Лікарська форма: Гранули
Форма випуску: Гранули для приготування 60 мл (250 мг/5 мл) суспензії для перорального застосування по 24 г у флаконах № 1
Діючі речовини: 5 мл готової суспензії містять амоксициліну - 250.0 мг
Допоміжні речовини: Пасифлоровий ароматизатор, натрію сахарин, ароматизатор малиновий, симетикон, ароматизатор суничний, тринатрію цитрат безводний, гуаран (камедь), натрію бензоат, сахароза
Фармакотерапевтична група: Препарати групи пеніциліну
Показання: Інфекції, спричинені амоксицілін-чутливими мікроорганізмами: гострі інфекції дихальних шляхів; інфекції вуха, носа та глотки; інфекції сечостатевих органів; гінекологічні інфекції.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/3975/02/02
Термін дії посвідчення: з 19.04.2006 до 19.04.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ОСПАМОКС
АТ код: J01CA04
Наказ МОЗ: 232 від 19.04.2006


Інструкція для застосування ОСПАМОКС

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ОСПАМОКС

(OSPAMOX®)

Загальна характеристика:

міжнародна назва: амоксицилін;

основні фізико-хімічні властивості: білі або жовтуваті гранули з фруктовим запахом, солодкі, з гіркуватим присмаком;

склад: 5 мл суспензії (одна мірна ложка) містять 0.1478 г амоксицилінутри гідрату, що відповідає 125 мг амоксициліну, або 0.287 г амоксицилінутри гідрату, що відповідає 250 мг амоксициліну;

допоміжні речовини: пасифлоровий ароматизатор, сахарин-натрій, малиновий ароматизатор, симетикон, суничний ароматизатор, тринатрію цитрат безводний, гуаран (камедь), натрію бензоат, сахароза.

Форма випуску. Гранули для приготування суспензії.

Фармакотерапевтична група. Бета-лактамні антибіотики, пеніциліни. Код АТС –J01C A04.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Амоксицилін - це напівсинтетичний аміно пеніциліновий антибіотик широкого спектра дії для перорального прийому. Амоксицилін пригнічує синтез клітинної стінки бактерій. Завдяки широкому спектру дії, препарат високоактивний щодо грам негативних таграм позитивних мікро організмів: Escherichia coli, Proteus mirabilis, Salmonellaspp., Shigella spp., Campilobacter spp., Haemophilus influenzae, Bordetellapertussis, лептоспір, хламідій, Streptococcus pneumoniae, стрептококів груп A,B, C, G, H, I, M; Staphylococcus spp. та Neisseria spp., що не продукуютьпеніцилін азу, Erysipelothrix rhysiopathiae, Corynebacterium spp., Bacillusanthracis, актиноміцет, стрептобацил, Spirillum minus, Pasteurella multocida, лістерій, спірохет, а також різних анаеробних мікро організмів (у тому числіпептококів, пептострептококів, клостридій та фузобактерій).

Фармакокінетика. Всмоктування амоксициліну не залежить від прийому їжі. Препарат майже повністю всмоктується в тонкому кишечнику. Пік концентрації у сироватці досягається через 1-2 години після прийому препарату. Амоксициліндобре розподіляється у тканинах та рідинах організму, включаючи мокроту тагнійний бронхіальний секрет. При нормальному функціонуванні печінки, спостерігається висока концентрація препарату у жовчі. Період напів виведенняамоксициліну складає 1-2 години. Препарат виводиться переважно нирками. Більша частина виводиться з сечею в активній формі.

Показання для застосування.

Інфекції, спричинені амоксицилін-чутливими мікро організмами: гострі інфекції дихальних шляхів; інфекції вуха, носа тагорла; інфекції сечостатевих органів; гінекологічні інфекції; інфекції шкіри там’яких тканин; інфекції шлунково-кишкового тракту.

Спосіб застосування та дози.

Препарат приймають внутрішньо, запиваючи великою кількістю рідини. Дозу препарату встановлюють індивідуально, залежно від локалізації інфекційного процесу. Дітям віком до 1 року призначають по 1 мірній ложці (5 мл) суспензії 125 мг/5 мл двічі на добу; дітям віком від 1 до 3 років – по 1 мірній ложці 250мг/5 мл двічі на добу; від 3 до 6 років – по 1-1,5 мірної ложки 250 мг/5 млдвічі на добу; від 6 до 10 років – по 2 мірні ложки 250 мг/5 мл двічі на добу.

Лікування слід проводити ще 2-5 днів після зникнення клінічних симптомів. Для попередження ускладнень стрептококових інфекцій, препарат слід приймати щонайменше 10 днів. При тяжких захворюваннях добові дози можуть бути збільшені до 100 мг/кг на добу.

Для профілактики ендокардиту при екстракції зубів за 1 годину до втручання призначають 1500 – 2000 мг препарату, повторну дозу у разі необхідності приймають через 8-9 годин; у дітей дозу Оспамоксу слід знизити вдвічі.

Для приготування суспензії слід наповнити флакон питною водою до половини, ретельно збовтати і долити водою до кільцевої відмітки. Перед прийомом суспензію добре збовтати.

Побічна дія.

Зрідка можуть спостерігатися тимчасові побічні реакції, переважно збоку шлунково-кишкового тракту (нудота, послаблення стулу), однак, завдяки швидкому всмоктуванню ОСПАМОКСу, вони зустрічаються набагато рідше, ніж при вживанні ампіциліну. При виникненні діареї на фоні прийому препарату, слід врахувати можливість розвитку псевдомембранозного коліту. В поодиноких випадках розвиваються реакції гіпер чутливості, що, як правило, протікають легко та зникають протягом декількох днів. Подібно до інших пеніциліні в, амоксицилін увиключно рідких випадках може викликати системні реакції (в т. ч. анафілактичний шок).

Протипоказання.

Відома або можлива гіпер чутливість до пеніциліні в. У хворих з підвищеною чутливістю до цефалоспоринів слід враховувати можливість перехресної алергії. Недоцільно призначати препарат хворим на мононуклеоз та лімфолейкоз. При захворюваннях, що супроводжуються діареєю та блюванням, не слід використовувати ОСПАМОКС із-за можливого порушеного всмоктування.

Передозування. Увипадку застосування занадто великих доз препарату, рекомендується провестигемодіаліз.

Особливості застосування. Слід з обережністю застосовувати ОСПАМОКС хворим на алергічний діатез та сінну лихоманку в анамнезі.

Призначаючи препарат хворим на цукровий діабет, слідпам'ятати, що гранули ОСПАМОКСу для приготування суспензії містять цукор. Вагітність та період лактації. Дані про можливу ембріотоксичну, тератогенну або мутагенну дію при прийомі ОСПАМОКСу під час вагітності відсутні. Однак необхідно пам’ятати, що ОСПАМОКС потрапляє в грудне молоко.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Враховуючи те, що ОСПАМОКС діє тількина бактерії, що розмножуються, не слід поєднувати його з бактеріостатичними антибіотиками, наприклад, тетрациклінами та хлорамфеніколом. При наявності позитивних тестів на чутливість можна використовувати комбінації з іншими бактерицидними антибіотиками (цефалоспорини, аміноглікозиди). Одночасне застосування антацидів знижує всмоктуваність ОСПАМОКСу. Подібно до інших антибіотиків ОСПАМОКС в поодиноких випадках може знижувати активність оральних контрацептивів.

Умови та термін зберігання.

Зберігати в захищеному від світла, сухому та недоступному длядітей місці, при температурі не вище 25оС. Готову суспензію слід зберігати при температурі нижче 25оС не більше 14діб. Источник

Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Оспамокс в аптеках




На сайті також шукають: Роаккутан, Оксандролон інструкція, Застосування препарату Амінокапронова кислота, Інструкція з використання Мелбек, Показання для застосування Корнам, Трихопол побічні дії, Медобіотин протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Міасер