Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ОТИЗОЛ
Назва: ОТИЗОЛ | Шукати ОТИЗОЛ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Sagmel Inc.", США
Лікарська форма: Краплі вушні
Форма випуску: Краплі вушні по 15 мл у флаконах № 1
Діючі речовини: 1 мл крапель містить: антипірину 50 мг, бензокаїну 50 мг, фенілефрину гідрохлориду 1,25 мг
Допоміжні речовини: Пропіленгліколь, натрію метабісульфіт
Фармакотерапевтична група: Нестероїдні протизапальні препарати
Показання: Місцеве симптоматичне лікування та знеболювання при: середньому отиті в гострому періоді; отиті, як ускладненні після грипу; баротравмвтичному отиті
Термін придатності: 2 місяці
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4004/01/01
Термін дії посвідчення: з 06.12.2005 до 06.12.2010
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ОТИЗОЛ
АТ код: S02DA
Наказ МОЗ: 678 від 06.12.2005


Інструкція для застосування ОТИЗОЛ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ОТИЗОЛ

(OTIZOL)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: прозорий безбарвний в’язкий розчин;

склад: 1 мл містить антипірину 50 мг, бензокаїну 50 мг, фенілефринугідро хлориду 1,25 мг;

допоміжні речовини: пропіленгліколь, натріюмета бісульфіт.

Форма випуску. Краплі вушні.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються в отології. КодАТС S02DA.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Комбінований лікарський засіб для місцевого застосування в отології з вираженою знеболюючою, проти запальною тасудинозвужуючою дією. Антипірин виявляє виражений протизапальний, бензокаїн –місцево анестезуючий, фенілефрину гідро хлорид – проти набряковий ефекти. Антипірин виявляє помірну аналгетичну дію. Бензокаїн оборотно стабілізує мембрану нейрону, що знижує її проникність для іонів натрію. Деполяризація мембрани нейрону пригнічується, і у такий спосіб блокується виникнення та проведення нервових імпульсів. Спільне застосування антипірину та бензокаїнускорочує час до початку прояву анестезуючого ефекту, збільшуючи при цьому йоговираженість та тривалість, що дає змогу швидко усувати больовий синдром приотиті. Фенілефрину гідро хлорид є синтетичним адреноміметиком. Стимулюючиa-адренорецептори судин, він сприяє вираженій судинозвужувальній дії, що характеризується зменшенням набряку. Сумісне застосування вазоконстриктора фенілефринузменшує ступінь абсорбції та подовжує тривалість анестезуючої дії бензокаїну.

Фармакокінетика. При місцевому застосуванні компоненти препарат удіють локально, не резорбуються і не виявляють системної дії. Тому активні компоненти та їх метаболіти не визначаються сучасними методами досліджень вкрові або інших біологічних середовищах організму.

Показання для застосування. Гострий середній отит, отит при баротравмі, пост травматичний отит.

Спосіб застосування та дози. Немовлятам старше 6 місяців по 1-2 краплі, дітям старшого віку по 2-3 краплі, дорослим по 3-4 краплі 3 рази на добу.

Препарат вводять у зовнішній слуховий прохід по краплях за допомогою піпетки.

Тривалість лікування 3 - 10 днів.

Побічна дія. Звичайно добре переноситься. Рідко можуть виникнути симптоми, що обумовлені підвищеною чутливістю до компонентів (відчуття печіння, гіперемія, шкірні висипи).

Протипоказання. Перфорація барабанної перетинки, що обумовлена інфекцією або травмою, підвищена чутливість до будь-якого з компонентів лікарського засобу. Дитячий вік до 6 місяців.

Передозування. Хоч при місцевому застосуванні препарату звичайно не виникають побічні системні реакції, проте при надлишкових дозах, особливо при тривалому застосуванні, можуть спостерігатися алергічні реакції. Ці симптоми зникають після відміни препарату.

Особливості застосування. Застосування в період вагітності можливе лише в тому випадку, коли потенційна користь для матері перевищує допустимий ризик дляплоду. В період лактації призначати препарат з обережністю.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При місцевому застосуванні препарату не виявлено взаємодії з одночасно призначеними аналгетиками та протизапальними засобами, антисептиками та антибіотиками для місцевого та системного застосування. Источник

Умови та термін зберігання. При температурі 15-30ºC, у сухому темному місці, недоступному для дітей. Термін придатності 2 роки. Після використання щільно закрутити ковпачок і сховати флакон в упаковку для захисту препарату від світла. Пiсля вiдкриття флакона термiн придатності 2 мiсяцi.

Смотрите также: Цены на Отизол в аптеках




На сайті також шукають: Бодимарин, Прополіс інструкція, Ломфлокс застосування, Алтейка побічні дії, Йодоксид протипоказання