Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЦЕФІКС
Назва: ЦЕФІКС
Міжнародна непатентована назва: Cefixime
Виробник: "Pharma International Co", Йорданія
Лікарська форма: Капсули
Форма випуску: Капсули по 400 мг № 5
Діючі речовини: 1 капсула містить: цефіксиму тригідрату 400 мг
Допоміжні речовини: Целюлоза мікрокристалічна, натрію кроскармелоза, натрію лаурилсульфат, магнію стеарат, олія рослинна гідрогенізована
Фармакотерапевтична група: Антибіотики групи цефалоспоринів
Показання: Респіраторні інфекції; інфекції сечовивідних шляхів, нирок; інфекції вуха, горла, носа; септицемія, ендокардит, інфекції центральної нервової системи; інфекції шкіри та ін., спричинені чутливими до препарату мікроорганізмами.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4151/01/01
Термін дії посвідчення: з 23.01.2006 до 23.01.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЦЕФІКС
АТ код: J01DA23
Наказ МОЗ: 22 від 23.01.2006


    Інструкція для застосування ЦЕФІКС

    Інструкція

    для медичного застосування препарату

    Цефікс

    (CEFIXIME)

    Загальна характеристика:

    міжнародна та хімічна назви: цефіксим;5-тіа-1-азабіцикло (4.2.0) окт-2-ен-2-карбоксильна кислота;

    основні фізико-хімічні властивості: порошок від майже білого до світло-жовтого кольору, із запахом полуниці;

    склад: 5 мл суспензії містять цефіксиму три гідратуеквівалентно 100 мг цефіксиму;

    допоміжні речовини: декстрин ксантановий, кислота лимонна моногідрат, кремнію діоксид колоїдний, целюлоза мікрокристалічна, карбоксим етилцелюлоза, натрію бензоат, полуничний ароматизатор, натрійкроскармелоза, сахароза.

    Форма випуску. Порошок для приготування суспензії.

    Фармакотерапевтична група. Антибактеріальні засоби для системного застосування. Цефалоспорини. Код АТС J01D A23.

    Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Активний відносно багатьох грам позитивних і грам негативних мікро організмів: Streptococcuspneumoniaе, Streptococcus pyogenes, Streptococcus agalactiae, Haemophilusinfluenzae, Haemophilus parainfluenzae, Moraxella catarrhalis, E.coli, Proteusmirabilis, Proteus vulgaris, N. gonorrhoeae, Klebsiella pneumoniae, Klebsiellaoxytoca, Pasteurella multocida, Providencia spp., Salmonella spp., Shigellaspp., Citrobacter diversus, Serratia marcescens та ін.

    Фармакокінетика. Швидко всмоктується в шлунково-кишковому тракті. Біодоступність – 40-50%. Cmax(максимальна концентрація) у сироватці крові досягає через 4 год. (при прийомі під час їжі на 0,8 год. швидше). Зв’язування з білками плазми (в основному з альбумінами) - 65%. T1/2 (період напів виведення) - 3-4 год. При порушенні функції нирок при кліренсі креатині ну 20-40 мл/хв. T1/2 - 6,4 год., при 5-10 мл/хв.. - 11,5 год. Виводиться із сечею (50%), переважно в незмінному стані та з жовчю (10%).

    Показання для застосування. Фарингіт, тонзиліт, синусит, середній отит, гострий та хронічний бронхіт, пневмонія, неускладнені інфекції сечовивідних шляхів, гонококова інфекція сечовивідного каналу і шийки матки.

    Спосіб застосування та дози. Цефікс застосовують перорально під часїжі.

    Перед приготуванням необхідно перевернути та струснути флакон, щоб розпушити порошок, додати кип¢ яченоїхолодної води до відмітки, зазначеної на флаконі, у два прийоми, кожного разу збовтуючи флакон до утворення однорідної суспензії. Приймати суспензію можна нераніше, ніж через 5 хвилин після приготування. Перед кожним прийомом готову суспензію треба ретельно струсити.

    Суспензія призначена для застосування в педіатрії. Для дітей від 6 місяців до 12 років звичайна добова доза становить 8 мг/кг маси тіла дитини, яку можна приймати як 1 раз на добу, так і поділену на 2 прийоми по 4 мг/кг маси тіла через кожні 12годин. Для дітей від 6 місяців до 12 років тривалість курсу лікування залежить від тяжкості захворювання та встановлюється індивідуально. При інфекціях, що спричиненіStreptococcus pyogenes, курс лікування має бути не менше 10 днів.

    Діти з масою тіла більше 50 кг або старше 12 років повинні лікуватися дозами, які рекомендують для дорослих (400 мг 1 раз на добуабо по 200 мг на прийом через кожні 12 годин).

    Побічна дія. Побічні ефекти, спричинені Цефіксом, незначні і виникають рідко. Можливі свербіж, розлади шлунково-кишкового тракту, такі як нудота, пронос, блювання, підвищення активності трансаміназ крові, креатині ну, головний біль, транзиторні тромбоцит опенія, вагініт. Тривале застосування Цефіксу може призвести до дисбактеріозу та суперінфекції (кандидоз).

    Протипоказання. Підвищена чутливість до цефалоспоринів, дитячий вікдо 6 місяців.

    Передозування. Симптоми: посилення побічних реакцій, особливо з боку шлунково-кишкового тракту.

    Лікування: промивання шлунка, призначення антигістаміннихпрепаратів і глюкокортикоїдів; оксигенотерапія.

    Особливості застосування. Препарат слід з обережністю призначати пацієнтам з нирковою недостатністю. Доза коригується з урахуванням кліренсукреатині ну. Якщо кліренс креатині ну більший або дорівнює 60 мл/хв., призначають стандартну дозу, якщо кліренс 21 до 60 мл/хв. приймають 75% від стандартної дози, якщо кліренс менше 20 мл/хв., призначають половину стандартної дози.

    Вагітність і лактація. ЗастосуванняЦефіксу під час вагітності можливо лише тоді, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плоду. За необхідності застосування Цефіксу вперіод лактації слід відмінити годування груддю.

    У лабораторній діагностиці слід враховувати, щоЦефікс може стати причиною хибно позитивного результату дослідження сечі нацукор та позитивної реакції Кумбса. Ефективність і безпека застосування Цефіксудля лікування дітей віком до 6 місяців не встановлені, тому використовувати препарат для даної категорії пацієнтів не рекомендовано.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Повідомлень про будь-які значущі взаємодії з лікарськими засобами не надходило. Источник

    Умови та термін зберігання. Зберігати сухий порошок при температурі нижче 25 °C у недоступному для дітей місці, готову суспензію - у холодильнику та використати протягом 14діб. Термін придатності - 2 роки.





    На сайті також шукають: Афала, Цефекон д інструкція, Ферезол застосування, Цисплатин побічні дії, Клавам протипоказання