Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ПІМАФУЦИН®
Назва: ПІМАФУЦИН® | Шукати ПІМАФУЦИН® в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Natamycin
Виробник: "Astellas Pharma S.p.A." для "Astellas Pharma Europe B.V.", Італія/Нідерланди
Лікарська форма: Супозиторії піхвові
Форма випуску: Супозиторії вагінальні по 100 мг № 3
Діючі речовини: 1 супозиторій містить натамiцину - 100.0 мг
Допоміжні речовини: Спирт цетиловий, жир твердий, тріолеату сорбітан, полісорбат 80, натрію гідрокарбонат, кислота адипінова
Фармакотерапевтична група: Протигрибкові антибіотики
Показання: Вагініт, вульвовагініт, вульвіт, спричинені головним чином грибами роду Candida.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4370/01/01
Термін дії посвідчення: з 29.12.2003 до 29.12.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ПІМАФУЦИН®
АТ код: G01AA02
Наказ МОЗ: 222 від 13.04.2006


Інструкція для застосування ПІМАФУЦИН®

ІНСТРУКЦІЯ

  для медичного застосування препарату

ПІМАФУЦИН®

(PIMAFUCIN®)

Загальна характеристика:

міжнародна назвa: natamycin;

основні фізико-хімічні властивості: супозиторії торпедоподібної форми, від білогодо білого з коричнева тим віддінком кольору;

склад: 1 супозиторій вагінальний містить натаміцину 100мг;

допоміжні речовини: спирт цетиловий, жир твердий, тріоліату сорбітан, полісорбат 80, натрію гідро карбонат, кислота адипінова.

Форма випуску. Супозиторії вагінальні.

Фармакотерапевтична група. Протимікробні та антисептичні засоби, які застосовуються в гінекології. Антибіотики. Код АТС G01A A02.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. Натаміцин є полієновимантибіотиком широкого спектра дії, активним щодо патогенних грибків, включно з дріжджовими грибками та особливо Candida albicans, котрі найчастіше є причиною інфікування генітальних шляхів. Діє фунгіцидно, зв’язуючи стероли клітинних мембран, порушуючи їх цілісність, що приводить до загибелі мікро організмів.

Препарат не має сенсибілізуючої здатності. Не виявлено жодного випадку алергії на натаміцин під час лікування препаратом абопід час його промислового виробництва, та не спостерігалось розвитку резистентності до нього.

Препарат швидко та ефективно діє під час інфікування дріжджовими грибками піхви (кандидоз). Супозиторії вагінальні надають лікувального впливу за наявності виділень із піхви, запального процесу та свербежу, включно і у верхніх, менш доступних відділах піхви. Препарат швидко розплавляється у піхві, утворюючи масу, що піниться, котра сприяє рівномірному та повному розподілу активної субстанції по всій поверхні піхви.

Фармакокінетика. Існуючими на сьогодні методами не вдалось виявити в крові та біологічних рідинах організму натаміцин, який застосовувався інтравагінально, та його похідні, що свідчить про відсутність системної дії препарату.

Показання для застосування. Вагініти, спричинені Candida albicans.

Спосіб застосування та дози. Застосовують по 1 супозиторію впродовж 3-6днів. Супозиторії рекомендується якнайглибше вводити у піхву (в положенні лежачи) один раз на добу (на ніч). У разі необхідності проведення лікування протягом кількох днів слід укластися в термін до початку менструації чи розпочинати лікування після її закінчення.

Побічна дія. Є поодинокі повідомлення про надмірну чутливість доце тилового спирту. Можливо відчуття легкого печіння в зовнішніх статевих органах після введення препарату.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Передозування. Випадкове передозування малоймовірне через особливості місцевого застосування препарату.

Особливості застосування. Препарат можна застосовувати під час вагітності, оскільки натаміцин не всмоктується через шкіру чи слизові оболонки. Під час менструації терапію переривають. Під час терапії препаратом потреби уникання статевих контактів немає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не відома.

Умови та термін придатності. Зберігати при температурі 15-25°С в недоступному для дітей місці. Источник

Термін придатності - 2 роки. Не застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Смотрите также: Цены на Пимафуцин в аптеках




На сайті також шукають: Ранселекс, Клацид в.в. інструкція, Застосування препарату Стоптусин, Інструкція з використання Хлое, Показання для застосування Арифон ретард, Сиднофарм побічні дії, Цефограм протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Аденорм