Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ВАЛЕРИКА
Назва: ВАЛЕРИКА | Шукати ВАЛЕРИКА в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Valeriana
Виробник: ЗАТ НВЦ "Борщагівський ХФЗ", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Капсули
Форма випуску: Капсули № 10х2 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 капсула містить: порошку кореневищ з коренями валеріани 350 мг
Допоміжні речовини: Кальцію стеарат
Фармакотерапевтична група: Седативні засоби
Показання: Функціональні розлади діяльності центральної нервової системи, серцево-судинної системи; спазми органів шлунково-кишкового тракту.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4404/02/01
Термін дії посвідчення: з 19.04.2006 до 19.04.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ВАЛЕРИКА
АТ код: N05CM09
Наказ МОЗ: 232 від 19.04.2006


Інструкція для застосування ВАЛЕРИКА

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ВАЛЕРІКА

(VALERICA)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви:

основні фізико-хімічні властивості: тверді желатинові капсули циліндричної форми, з напівсферичними кінцями, з кришечкою коричневого і корпусом зеленого кольору. Вміст капсул – порошок від жовтувато (зеленувато)- сірого до сірувато-коричневого кольору із специфічним запахом. Допускаються включення білого кольору;

склад: 1 капсула містить порошку кореневищ з коренями валеріани 350 мг;

допоміжна речовина: кальцію стеарат.

Форма випуску. Капсули.

Фармакотерапевтична група. Снодійні та седативні засоби. Валеріана. Код АТСNO5C M09.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Валеріка – препарат, що має седативну дію, легкий снодійний ефект, стабілізує вегетативні функції.

Засіб рослинного походження. Дія обумовлена вмістом ефірної олії, більшою частиною якої є складний ефір борнеолу та ізовалеріановоїкислоти. Седативними властивостями володіють також валепотріати та алкалоїди (валерін, хотенин). Препарат полегшує наставання звичайного сну. Седативний ефект виявляється повільно, але достатньо стабільно. Валеріанова кислота тавалепотріати мають слабку спазмолітичну дію. Крім того, комплекс біологічно активних речовин валеріани лікарської виявляє жовчогінну дію, посилює секреторну активність слизової ШКТ, уповільнює серцевий ритм та розширює коронарні судини. Регуляція серцевої діяльності здійснюється через нейрогуморальні механізми та прямий вплив на автоматизм та провідну систему серця. Лікувальна дія виявляється при систематичному та тривалому курсовому лікуванні. Препарат викликає зниження спонтанної та підвищеної збудливості ЦНС, виявляє помірну проти судомну дію. Препарат відноситься до практично нетоксичних, він не викликає місцево подразнюючої дії.

Показання для застосування. Капсули Валеріка застосовуються як заспокійливий засіб при нервовому збудженні, безсонні, неврозах серцево-судинної системи; приастено-невротичних станах, що обумовлені вегето-судинною дистонією, хронічними порушеннями кровообігу, інфекційними захворюваннями нервової системи, при спазмах шлунково-кишкового тракту (здебільшого, в складі комбінованої терапії).

Спосіб застосування та дози. Капсули Валеріка призначають внутрішньо дорослим по 1 капсулі на прийом, 3 рази на день. Препарат слід застосовувати тривалий час, на протязі місяця, через повільний розвиток терапевтичного ефекту. У випадку відсутності ефекту лікування препаратом можна подовжити до 2-хмісяців.

Побічна дія. Вокремих випадках можливі реакції підвищеної чутливості. При застосуванні увеликих дозах можливі в’ялість, пригніченість, слабкість, зниження працездатності.

Протипоказання. Підвищена чутливість до валеріани.

Передозування. Випадки гострого передозування не відомі.

Особливості застосування. Під час лікування препаратами валеріани необхідно бути обережним при керуванні авто транспортом та виконанні потенційно небезпечних робіт, які вимагають підвищеної уваги та швидкості психомоторних реакцій.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Препарат потенціює дію снодійних та седативних засобів, його можна застосовувати в поєднанні з іншими заспокійливими та серцево-судинними засобами. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у сухому, захищеному від світла, недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С. Термін придатності – 2 роки.

Смотрите также: Цены на Валерика в аптеках




На сайті також шукають: Туринал, Постеризан форте інструкція, Гастрикумель застосування, Йодомарин 200 побічні дії, Азитрал протипоказання