Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

КИСЛОТА АСКОРБІНОВА З ГЛЮКОЗОЮ
Назва: КИСЛОТА АСКОРБІНОВА З ГЛЮКОЗОЮ | Шукати КИСЛОТА АСКОРБІНОВА З ГЛЮКОЗОЮ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Ascorbic acid
Виробник: ЗАТ "Київський вітамінний завод", м.Київ, Україна
Форма випуску: Таблетки № 10 у контурних безчарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить аскорбінової кислоти - 0.5 г
Допоміжні речовини: Тальк, кальцію стеарат, кислота стеаринова, крохмаль картопляний
Фармакотерапевтична група: Група вітаміну С
Показання: Гіпо- та авітаміноз С; підвищена потреба організму у вітаміні С в період гострих інфекційних захворювань, в період одужання після інфекційних захворювань тощо.
Термін придатності: 1р.6м.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4572/01/01
Термін дії посвідчення: з 23.05.2006 до 23.05.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату КИСЛОТА АСКОРБІНОВА З ГЛЮКОЗОЮ
АТ код: A11GA01
Наказ МОЗ: 310 від 23.05.2006


Інструкція для застосування КИСЛОТА АСКОРБІНОВА З ГЛЮКОЗОЮ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

КИСЛОТА АСКОРБІНОВА з глюкозою

(Acidum ascorbinicum cum glucoso)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: Ascorbic acid; g-лактон 2,3,-дегідро-L-гулоновоїкислоти;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору;

склад: 1 таблетка містить:

 кислоти аскорбінової - 0,1 г; глюкози - 0,877 г,

допоміжні речовини: кислота стеаринова, кальцію стеарат, тальк, крохмаль картопляний.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Вітаміни. A11GA01.

Фармакологічні властивості. Аскорбінова кислота бере участь в окисно-відновних процесах, обміні вуглеводів, утворенні стероїдних гормонів, регенерації тканин, синтезі колагену та про колагену, регуляції проникності капілярів, сприяє підвищенню опірності організму до несприятливого впливу навколишнього середовища, поліпшує загальне самопочуття, апетит, сприяє нормалізації сну, збільшує ефективність дії різноманітних терапевтичних заходів, має радіопротекторні властивості, зменшує геморагічні прояви променевої хвороби та стимулює кровотворення.

Глюкоза бере участь в енергетичному та вуглеводному обмінах, забезпечує поповнення енерговитрат, покращує антитоксичну функцію печінки, посилює скорочувальну діяльність серцевого м’яза та діурез.

Фармакокінетика. Кислота аскорбінова дуже швидко всмоктується в тонкому кишечнику: вже через 30-60 хв. після прийому препарату її концентрація в крові значно зростає. Період напів виведення вітаміну С - 4-7 годин після його прийому. Надлишок виводиться із сечею у вигляді кислоти аскорбінової та її метаболітів.

Показання для застосування. Профілактика та лікування гіпо- та авітамінозу вітаміну С. Геморагічні діатези, різні кровотечі (носові, легеневі, маткові таінші); в період одужання після інфекційних захворювань; при різних інтоксикаціях, променевій хворобі, гепатиті, холециститі, хворобі Аддисона, нефропатії вагітних, при пораненнях м’яких тканин, які в’яло загоюються, інфікованих ранах та переломах кісток. Забезпечення підвищеної потреби організму у вітаміні С в період росту, вагітності та лактації, при напружених фізичних та розумових навантаженнях, перевтомі, стресових станах.

Спосіб застосування та дози. Препарат приймають внутрішньо після їжі (таблетку бажано розсмоктувати).

З метою профілактики дорослим необхідно приймати по 1таблетці (0,1 г) на добу, дітям від 4 років - по 1/2 таблетки (0,05 г) на добу.

Вагітним жінкам, після пологів та при низькому рівні вітаміну С в молоці матері необхідно приймати по 3 таблетки (0,3 г) на добу протягом 10-15 днів, потім для профілактики по 1 таблетці (0,1 г) на день весь період годування дитини груддю.

Лікувальні дози для дорослих становлять 1 таблетка (0,1 г) 2-5 разів надобу, для дітей – 1/2 - 1 таблетка (0,05-0,1 г) 2-3 разина добу.

У період гострих інфекційних захворювань (грип, кір, скарлатина, дифтерія) за рекомендацією лікаря лікувальні дози можуть бути збільшені.

Побічна дія. Можливі алергічні реакції. При тривалому застосуванні у великих дозах можливі гіперглікемія, глюкозурія, артеріальна гіпертензія. Тривале, безконтрольне застосування препарату може призвести до пригнічення інсулярного апарату підшлункової залози. Це необхідно враховувати, призначаючи кислоту аскорбінову хворим на цукровий діабет.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату. Не слід призначати великі дози препарату хворимз підвищеним згортанням крові, тромбофлебітами, схильністю до тромбозів та при цукровому діабеті.

Передозування. Застосування надмірних доз препарату може викликати нудоту, блювання та пронос, підвищити збуджуваність нервової системи.

Особливості застосування. При прийомі великих доз вітаміну С треба стежити за функцією нирок і артеріальним тиском, оскільки стимулюючий вплив кислоти аскорбінової на утворення кортикостероїд них гормонів може призвести до ушкодження гломерул нирок та розвитку гіпертензії.

Одночасне використання препарату з лужним питтям (мінеральні води) зменшує всмоктування вітаміну С. Також всмоктування кислоти аскорбінової може порушуватися при кишкових дискінезіях, ентеритах та ахілії.

Кислота аскорбінова може впливати на результати різних лабораторних досліджень, наприклад, при визначенні вмісту в крові глюкози, білірубіну, активності трансаміназ, лактатдегідрогенази та ін.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Кислота аскорбінова зменшує токсичність сульфаніламідних препаратів, знижує дію гепарину та непрямих антикоагулянтів, сприяє засвоєнню заліза, підвищує всмоктування пеніциліну, посилює ефект побічної дії саліцилатів (ризик виникнення кристалурії). Використання оральних контрацептивів знижує рівень вітаміну С в організмі.

При одночасному використанні низьких доз вітаміну Ста вітамінів В1, В2, В12 та ВСвизначається взаємне посилення терапевтичної дії. Вітамін Р (рутин) значно покращує засвоєння вітаміну С. Источник

Умови та термін зберігання. У сухому, захищеному від світла місці. Зберігати в недоступному для дітей місці. Термін придатності - 1 рік.

Смотрите также: Цены на Аскорбиновая кислота в аптеках




На сайті також шукають: Лазикс, Медаксон інструкція, Проксіум застосування, Цитрамон у побічні дії, Аскопар протипоказання