Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АНТИФЛУ
Назва: АНТИФЛУ | Шукати АНТИФЛУ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Sagmel Inc.", США
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, №12
Діючі речовини: 1 таблетка містить: парацетамолу - 325.0 мг, фенілефрину гідрохлориду - 5.0 мг, хлорфеніраміну малеату - 2.0 мг
Допоміжні речовини: Целюлоза мікрокристалічна, кислота стеаринова, натрію кроскармелоза, кремнію діоксид, магнію силікат, магнію стеарат, гідроксипропілметилцелюлоза, поліетиленгліколь, олія мінеральна, лак жовтий D&C # 10
Фармакотерапевтична група: Аналгетики-антипіретики
Показання: Головний і м'язово-суглобний біль, набряк слизових оболонок верхніх дихальних шляхів при грипі, гострих респіраторних вірусних інфекціях і застудних захворюваннях
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: UA/4910/01/01
Термін дії посвідчення: з 11.08.2006 до 11.08.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АНТИФЛУ
АТ код: N02BE51
Наказ МОЗ: 554 від 11.08.2006


Інструкція для застосування АНТИФЛУ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АНТИФЛУ

(ANTIFLU®)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: таблетка уформі капсули, блідо-жовтого кольору, з прозорим плівковим покриттям та витисненим позначенням “Antiflu” на одному боці;

склад: 1 таблетка містить ацетамінофену 325 мг, фенілефрину гідро хлориду 5 мг, хлорфеніраміну малеату 2 мг;

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, кислота стеаринова, натрію кроскармелоза, кремнію діоксид, магнію силікат, магнію стеарат, гідроксипропілм етилцелюлоза, полі етиленгліколь, олія мінеральна, лак жовтийD&C # 10.

Форма випуску. Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Аналгетики та антипіретики. Код АТС N02BE51.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Ацетамінофен має знеболюючий, жарознижуючий іслабкий протизапальний ефект. Механізм дії пов’язаний з інгібуванням синтезупростагландинів, впливом на центр терморегуляції в гіпоталамусі.

Фенілефрину гідро хлорид - a-адреноміметик, який за рахуноксудинозвужуючої дії зменшує набряк і гіперемію слизових оболонок верхніх дихальних шляхів і придаткових пазух носа.

Хлорфеніраміну малеат – антигістамінний засіб класу алкіл амінів, блокатор Н1-гістамінергічних рецепторів, він має проти алергійну дію, усуває ринорею, сльозотечу та свербіж в очах і носі.

Фармакокінетика. Після перорального прийому ацетамінофен швидко всмоктується з ШКТ, головним чином в тонкому кишечнику. Широко розподіляється в тканинах, зв’язування з білками становить менш 10%. Ацетамінофен метаболізуєтьсяголовним чином в печінці, більша частина зв’язується з глюкуроновою кислотою, менша – із сірчаною кислотою. Період напіврозпаду ацетамінофену становить 2 -2,5 години. Він подовжується в осіб із захворюваннями печінки. Виводитьсяацетамінофен з сечею (85% разової дози ацетамінофену виводиться протягом 24годин). Виведення істотно погіршується при порушеннях видільної функції нирок, що може призвести до накопичення в організмі ацетамінофену і продуктів його метаболізму.

Хлорфеніраміну малеат – блокатор Н1-рецепторів. Виявляє проти алергійну дію, зменшує явища ексудації. При пероральному прийомі терапевтичний ефект настає протягом 1-ї години і триває 24 години. Хлорфеніраміну малеатметаболізується у печінці. Час напівелімінації хлорфеніраміну малеату становить 8 годин. Продукти метаболізму і неметаболізована частина препарату виводяться із сечею.

Фенілефрин частково виводиться із сечею в незміненому вигляді, рештаін активується в крові, печінці та інших тканинах за допомогою моноамін оксидази. Неактивні продукти частково виводяться нирками, частково печінкою у виглядіглюкуронідів.

Показання для застосування. Як симптоматичний засіб при грипі, гострих респіраторних вірусних інфекціях і застудних захворюваннях з метою зниження температури, усунення головного і м’язово-суглобного болю, набряклості слизових оболонок верхніх дихальних шляхів.

Спосіб застосування та дози. Приймати дорослим і дітям старше 12 років по 2 таблетки кожні 4 години, запиваючи водою, але не більше 12 таблеток на добу. Дітям 6 – 12 років - по 1 таблетці кожні 4 години (не більше 4 таблеток надобу).

Тривалість лікування - не більше 3 днів.

Побічна дія. З боку центральної нервової системи можливі сонливість, розлади сну, збудження, головний біль, підвищення АТ, брадикардія, парестезія, тремор, сухість у роті, утруднене сечовиділення; з боку шлунково-кишкового тракту – біль в епігастрії, нудота, блювання. Можуть виникати алергічні реакції (шкірний висип, свербіж, набряк); тромбоцит опенія, ниркова коліка, інтерстиціальний нефрит.

 

Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість до інгредієнтів препарату, виражені порушення функції печінки і нирок; діти до 6 років, алкоголізм.

Передозування. Може виявлятися збудженням, запамороченням, розладами сну, в тяжких випадках – порушеннями функцій печінки і нирок, гепатонекрозом.

Рекомендовані заходи: промивання шлунка, застосування активованого вугілля або ентеросорбенту, призначення метіоніну або N ацетил цистеїну, симптоматичне лікування.

Особливості застосування. Не слід застосовувати препарат одночасно з інгібіторами МАО, седативними, снодійними засобами та препаратами, що містять алкоголь. Через можливість виникнення сонливості пацієнтам слід утримуватися від керування транспортними засобами, роботи з небезпечними механізмами та інших потенційно небезпечних дій протягом 4 годин після прийому препарату. При артеріальній гіпертензії, цукровому діабеті, епілепсії, глаукомі, аденомі передміхурової залози, порушеннях серцевого ритму, гіпертиреозі, розладах сечовипускання, серцевій недостатності, вагітності препарат слід застосовувати з урахуванням ризик/користь. Під час лікування припинити годування груддю.

З обережністю застосовувати у людей похилого віку.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Ацетамінофен уповільнює виведення антибіотиків з організму. Гепато- і нефро токсичність ацетамінофену посилюється при комбінуванні з барбітуратами, алкоголем. Тетрацикліни збільшують ризик розвитку анемії і метгемоглобінемії при одночасному застосуванні зацетамінофеном. Посилює ефект непрямих антикоагулянтів

Одночасне застосування Антифлу із снодійними, седативними засобами, нейролептиками, транквілізаторами, алкоголем істотно посилює пригнічую чий впливхлорфеніраміну малеату на центральну нервову систему.

Одночасне застосування фенілефрину гідро хлориду з іншимиадреноміме тиками або інгібіторами МАО може призвести до розвиткугіпертензивного кризу, аритмій.

Умови та термін зберігання. Зберігати при температурі 15-25º С усухому місці, недоступному для дітей. Источник

Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Антифлу в аптеках




На сайті також шукають: Галоперидол, Декаметоксин інструкція, Застосування препарату Неогемодез, Інструкція з використання Фемоден, Показання для застосування Тіопентал, Гарбуза насіння побічні дії, Танакан протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Білобіл