Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АЛЕРГОКРОМ
Назва: АЛЕРГОКРОМ | Шукати АЛЕРГОКРОМ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Cromoglicic acid
Виробник: "Ursapharm Arzneimittel GmbH & Co KG", Німеччина
Лікарська форма: Краплі очні
Форма випуску: Краплі очні, 20 мг/мл по 10 мл у флаконах-крапельницях №1
Діючі речовини: 1 мл крапель містить кромоліну натрію - 20.0 мг
Допоміжні речовини: Бензалконію хлорид (консервант), динатрію едетат, глюкози моногідрат, вода для ін'єкцій
Фармакотерапевтична група: Препарати, які гальмують вивільнення та активність гістаміну та інших "медіаторів" алергії та запалення
Показання: Гострий і хронічний алергічний кон'юнктивіт; неспецифічні запальні процеси кон'юнктиви, спричинені алергічними реакціями.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/5381/01/01
Термін дії посвідчення: з 16.11.2006 до 16.11.2011
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АЛЕРГОКРОМ
АТ код: S01GX01
Наказ МОЗ: 758 від 16.11.2006


Інструкція для застосування АЛЕРГОКРОМ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АЛЕРГОКРОМ

(ALLERGOCROM®)

Склад:

діюча речовина: 1 мл розчину містить 20 мгкромоглікату натрію;

допоміжні речовини: бензалконію хлорид (консервант), динатрію едетат, глюкози моногідрат, вода для ін’єкцій.

Лікарська форма. Краплі очні.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються в офтальмології. Проти алергічні засоби. Код АТС S01G X01.

Клінічні характеристики.

Показання.

Гострий та хронічний алергічний кон’юнктивіт, у т. ч. сінний кон’юнктивіт та весняний кератокон’юнктивіт.

Протипоказання.

Гіпер чутливість до кромоглікату натрію та будь-якихінших компонентів препарату.

Спосіб застосування та дози.

Препарат слід закапувати дорослим та дітям віком від 1 року по 1 краплині у кожне око 4 рази на добу. В окремих гострих випадках препарат можна закапувати частіше – по 1 краплі до 6 – 8 разів на добу. При покращанні стану частоту закапування можна зменшити. Але лікування препаратомАлергокром необхідно продовжувати до припинення контакту пацієнта з алергеном, який викликав захворювання.

Побічні реакції.

У поодиноких випадках повідомлялось про реакції підвищеної чутливості, які полягали у виникненні печіння в очах, набрякукон’юнктиви, відчутті чужорідного тіла в оці, а також у підвищенні припливу крові до кон’юнктиви (кон’юнктивальна гіперемія). У цілому ці прояви зникають спонтанно.

Очні краплі Алергокром в якості консерванту містятьбензалконію хлорид, який може спричиняти побічні ефекти, подібні до підвищення чутливості та зміни смаку.

Передозування.

Про випадки передозування відомості відсутні. Специфічне лікування таких випадків не відоме.

Застосування у період вагітності або годування груддю.

До цього часу не було одержано жодних даних про шкідливий вплив кромоглікату натрію на плід, проте клінічних даних для остаточної оцінки безпеки застосування препарату у період вагітності недостатньо. Тому при призначенні препарату, особливо у перший триместр вагітності, лікарю слід ретельно зважити переваги та ризики його застосування.

Оскільки кромоглікат натрію потрапляє у материнське молоко у незначній кількості, будь-які токсичні прояви, зумовлені застосуванням препарату, є малоймовірними. Але з міркувань безпеки протягом періоду годування груддю очні краплі Алергокром можна застосовувати лише після відповідної оцінки ризику його застосування.

Діти.

Застосування препаратуАлергокром для лікування дітей віком від 1 року можливе у випадку, якщо, надумку лікаря, очікуваний лікувальний ефект перевищує ризик розвитку можливих побічних ефектів.

Особливості застосування.

Протягом лікування препаратом не можна користуватиськонтактними лінзами. Якщо лікар у виняткових випадках дозволяє носити контактні лінзи, необхідно знімати тверді контактні лінзи перед закапуванням крапель таодягати їх знову лише через 15 хвилин після закапування. Користуватись м’якими контактними лінзами під час лікування категорично не дозволяється, оскільки доскладу препарату входить бензалконію хлорид.

Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні авто транспортом або іншими механізмами.

Безпосередньо після застосування очних крапельАлергокром протягом нетривалого часу спостерігається тимчасове погіршення зору, що впливає на швидкість реакції. Тому після закапування препарату при необхідності керувати авто транспортом або працювати з іншими механізмами слід зачекати декілька хвилин.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та іншіформи взаємодії.

Відомості відсутні.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Кромоглікат натрію стабілізує мембрани тучних клітин після того, як вони піддавались дії антигенів, і, таким чином, запобігає де грануляції і вивільненню різних хімічних медіаторів, які опосередковують прямі алергічні реакції типу І або запальні реакції типу ІV.

Окрім інших механізмів дії, кромоглікат натрію має властивості антагоніста кальцію. Кромоглікат натрію блокує кальцієві канали, зв’язані із IgE-рецепторами, і, отже, блокує проникнення кальцію у клітини, що звичайно відбувається після його зв’язування з IgE. У результаті пригнічуєтьсяде грануляція гладких клітин і не відбувається вивільнення гістаміну.

Фармакокінетика. Механізм метаболізмукромоглікату натрію досі не підтверджений. Кромоглікат натрію виводиться ізжовчю та сечею рівною мірою.

Оскільки кромоглікат натрію характеризується низькими значеннями системної абсорбції, для досягнення та підтримання терапевтичного ефекту препарату необхідно одержання його ефективних концентрацій у цільовому органі, які досягаються після місцевого застосування.

Крім того, із-за низької розчинності у ліпідахкромоглікат натрію не здатний проходити крізь більшість фізіологічних мембран, наприклад гематоенцефалічний бар’єр.

Фармацевтичні характеристики.

Основні фізико-хімічні властивості: прозорий розчин від безбарвного досвітло-жовтого кольору.

Несумісність.

Не відома.

Термін придатності.

Термін придатності – 3 роки. Препарат не слід застосовувати після закінчення терміну придатності, зазначеного на упаковці.

Після відкриття флакона використовувати препарат небільше 6 тижнів.

Умови зберігання. Источник

Зберігати при температурі не вище 25оС, у недоступному для дітей місці.

Смотрите также: Цены на Алергокром в аптеках




На сайті також шукають: Моторикум, Тіопентал інструкція, Каметон застосування, Меновазин побічні дії, Грамокс-д протипоказання