Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АМІТРИПТИЛІНУ ГІДРОХЛОРИД "ЛХ"
Назва: АМІТРИПТИЛІНУ ГІДРОХЛОРИД "ЛХ" | Шукати АМІТРИПТИЛІНУ ГІДРОХЛОРИД "ЛХ" в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Amitriptyline
Виробник: Філія ТОВ "Дослідний завод "ГНЦЛС" для ТОВ "Дослідний завод "ГНЦЛС", Харків/Дніпропетровськ, Україна
Лікарська форма: Розчин для ін'єкцій
Форма випуску: Розчин для ін'єкцій 1% по 2 мл в ампулах № 10
Діючі речовини: 1 мл розчину містить амітриптиліну - 10.0 мг
Допоміжні речовини: Ніпагін, ніпазол, глюкоза, вода для ін'єкцій
Фармакотерапевтична група: Антидепресанти
Показання: Депресії різної етіології (ендогенні, інволюційні, реактивні, невротичні, медикаментозні), депресивний стан різного походження, шизофренічні психози, змішані емоційні розлади
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: П.02.03/06033
Термін дії посвідчення: з 26.02.2003 до 26.02.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АМІТРИПТИЛІНУ ГІДРОХЛОРИД "ЛХ"
АТ код: N06AA09
Наказ МОЗ: 589 від 09.11.2005


Інструкція для застосування АМІТРИПТИЛІНУ ГІДРОХЛОРИД "ЛХ"

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АМІТРИПТИЛІНУГІДРОХЛОРИД “ЛХ"

(AMITRIPTYLINIHYDROCHLORIDUM “LH")

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: amitriptyline;5-(3-диметил аміно пропілі ден)-10, 11-дигідродибензоциклогептену гідро хлорид;

основні фізико-хімічні властивості: безбарвна прозора рідина;

склад: 1 мл розчину містить амітриптиліну гідро хлориду -0,01 г;

допоміжні речовини: ніпагін, ніпазол, глюкоза, водадля ін’єкцій.

Форма випуску. Розчин для ін’єкцій.

Фармакотерапевтична група. Антидепресанти. Код АТС: N06A А 09.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Амітриптилін - трициклічний антидепресант, неселективний інгібітор зворотного нейронального захвату моно амінів. Здійснює виражену тимолептичну дію, належить до групи “великих”антидепресантів. Тимолептичний ефект поєднується з вираженим седативним ефектом. Виявляє також антисеротонін ову, антигістамінну та антихолінергічнудію.

Фармакокінетика. Біодоступність препарату становить приблизно 50 %. З білками плазми крові зв’язується понад 90 %. Метаболізуєтьсяв печінці з утворенням фармакологічно активних метаболітів - нортриптиліну тадинітротриптиліну. Період напів виведення становить приблизно 17-30 год, іноді більше. Виводиться переважно у вигляді метаболітів з сечею.

Показання для застосування. Ендогенні депресії, особливо тривожно-депресивні стани.

Спосіб застосування та дози. При тяжких депресіях лікування можна розпочинати з парентерального введення препарату - внутрішньом’язово або внутрішньо венно, повільно, в дозі 25-40 мг 3-4 рази на добу. Курс лікування -3-12 вливань. Через 2 тижні доцільно призначати Амітриптиліну гідро хлоридвнутрішньо у формі таблеток. Особам похилого віку препарат призначають у менших дозах.

Побічна дія. Відчуття сухості у роті, розширення зіниць, порушення акомодації, затримка сечовиділення, сонливість, запаморочення, тремор верхніх кінцівок, парестезії, алергічні реакції, аритмії. У цих випадках зменшують дозу препарату.

Протипоказання. У зв’язку з вираженою холінолітичною активністюамітриптилін протипоказаний при глаукомі, гіпертрофії передміхурової залози, атонії сечового міхура. Препарат протипоказаний при підвищеній чутливості доамітриптиліну, не рекомендується застосовувати для лікування депресії у дітейдо 12 років.

Передозування. Можливе посилення вираженості описаних побічних ефектів. Лікування -симптоматичне.

Особливості застосування. З обережністю призначають при ішемічній хворобі серця, аритміях, серцевій недостатності. Під час лікування не слід приймати алкоголь. Амітриптилін не рекомендується призначати на термін більше 6-8 місяців. Препарат не рекомендується призначати у маніакальній фазі маніакально-депресивного психозу та пацієнтам, схильним до суїциду.

Під час лікування Амітриптиліну гідро хлоридомпацієнтам слід утримуватися від виконання потенційно небезпечних видів діяльності, які потребують підвищеної уваги та швидкості психічних та рухових реакцій.

Вагітність та період лактації.

З обережністю призначають в І триместрі вагітності. Під час лікування слід припинити годування груддю.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не слід призначати одночасно з інгібіторамимоноамін оксидази. Амітриптилін можна застосовувати не раніше, ніж через 14 днівпісля відміни останніх. Амітриптилін потенціює антихолінергічну дію інших препаратів, послаблює дію гіпотензивних та проти судомних препаратів, посилює дію препаратів, які пригнічують ЦНС, у тому числі етанолу. Барбітурати тапроти судомні препарати підвищують метаболізм амітриптиліну. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від світла місці, при температурі від +10 °С до +25 °С. Термін зберігання - 5 років.

Смотрите также: Цены на Амитриптилина гидрохлорид в аптеках




На сайті також шукають: Троксерутин, Гепарсил інструкція, Череди трава застосування, Батрафен побічні дії, Олан протипоказання