Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ВУГІЛЛЯ АКТИВОВАНЕ
Назва: ВУГІЛЛЯ АКТИВОВАНЕ
Міжнародна непатентована назва: Carbo activatus
Виробник: Український консорціум "Екосорб", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0,25 г № 6, № 10 у контурних безчарункових упаковках; № 10, № 30 у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить вугiлля активованого - 0.25 г
Допоміжні речовини: Крохмаль картопляний, натрію карбоксиметилцелюлоза, тальк
Фармакотерапевтична група: Сорбенти
Показання: Гострі отруєння побутовими, промисловими та харчовими отрутами, лікарськими препаратами; диспепсія, метеоризм, харчові токсікоінфекції; отруєння алколоїдами, солями важких металів.
Термін придатності: 2р.
Номер реєстраційного посвідчення: П.04.03/06513
Термін дії посвідчення: з 08.04.2003 до 08.04.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ВУГІЛЛЯ АКТИВОВАНЕ
АТ код: A07BA01
Наказ МОЗ: 214 від 12.04.2006


    Інструкція для застосування ВУГІЛЛЯ АКТИВОВАНЕ

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ВУГІЛЛЯ АКТИВОВАНЕ

    (CARBO ACTIVATUS)

    Загальна характеристика:

    міжнародна назва: вугілля активоване; Carbo activatus;

    основні фізико-хімічні властивості: таблетки чорного кольору без запаху тасмаку;

    склад: 1 таблетка містить 0,25 г вугілля активованого;

    допоміжні речовини: крохмаль картопляний, натрію карбоксим етилцелюлоза, тальк.

    Форма випуску. Таблетки.

    Фармакотерапевтична група. Сорбенти. Код АТСА 07ВА 01.

    Фармакологічні властивості. Вугілля рослинного походження, що завдяки спеціальній обробці (активації) набуває великої сорбційної поверхні і здатне поглинути гази, алкалоїди, ендо- та екзотоксини й інші хімічні сполуки. Вугілля активоване у таблетках має дещо меншу адсорбційну здатність, ніж у формі порошку. Препарат нетоксичний, добре виводиться з організму через кишечник. Калпісля прийому препарату забарвлюється у чорний колір.

    Фармакокінетика. Препарат із кишечника не всмоктується і повністю виводиться з каловими масами через 8-24 години.

    Показання до застосування. Гострі отруєння побутовими, промисловими та харчовими отрутами, лікарськими препаратами; диспепсія; метеоризм, харчові токсикоінфекції; отруєння алкалоїдами, солями важких металів.

    Спосіб застосування та дози. При метеоризмі та диспепсії приймають від 1до 3 таблеток 3-4 рази на день. При отруєннях засіб призначають внутрішньо вдозі 20-30 г на прийом у вигляді водної суспензії (на 1-2 склянки води). Така суспензія використовується і для промивання шлунку. При підвищеній кислотності призначають 1-2 г препарату 3-4 рази на день. Для досягнення більш швидкого та вираженого ефекту таблетки можна подрібнити і приймати у вигляді суспензії (на 0,5 склянки води). Крім того, при отруєннях застосовують також суміш такого складу: активованого вугілля – 2 частини, таніну та окису магнію – по 1частині. Призначають у вигляді суспензії (2 столові ложки суміші на склянку теплої води).

    Побічна дія. При застосуванні вугілля активованого можливі запориабо проноси, що легко усуваються відміною препарату і призначенням симптоматичної терапії.

    Протипоказання. Виразки органів шлунково-кишкового тракту, що спричиняють кровотечі.

    Передозування. Не визначено.

    Особливості застосування. При наявності гіповітамінозу, що може супроводжувати тривале приймання вугілля активованого, необхідно призначати полівітаміни.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Завдяки адсорбуючим властивостям вугілля активоване здатне зменшувати ефективність лікарських засобів, які приймаються одночасно з ним. Тому при супутній фармакотерапії вугілля активоване приймають за 1-1,5 години до або після прийому лікарських засобів.

    Умови та терміни зберігання. Зберігати у сухому місці при температурі до+300С, окремо від речовин, які виділяють гази та пари. Источник

     

    Зберігати у недоступному для дітей місці!

    Термін придатності препарату становить 2 роки.





    На сайті також шукають: Цитохром-с, Кеторол інструкція, Андріол застосування, Фемоден побічні дії, Фамотидин протипоказання