Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЛОРФАСТ
Назва: ЛОРФАСТ
Міжнародна непатентована назва: Loratadine
Виробник: "Cadila Pharmaceuticals Ltd", Індія
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 10 мг № 10, № 100
Діючі речовини: 1 таблетка містить лоратадину - 10.0 мг
Фармакотерапевтична група: Блокатори Н1-рецепторів
Показання: Алергічні риніти, кон'юнктивіти, кропив'янка, набряк Квінке, сверблячі дерматози, алергічні реакції на укуси комах та ін.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.02.03/05969
Термін дії посвідчення: з 24.02.2003 до 24.02.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЛОРФАСТ
АТ код: R06AX13
Наказ МОЗ: 82 від 24.02.2003


    Інструкція для застосування ЛОРФАСТ

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ЛОРФАСТ

    (LORFAST)

    Загальна характеристика:

    міжнародна та хімічна назви: loratadіne, етиловий ефір 4- (8-хлоро-5,6-дигідро-11Н-бензо[5,6]циклогепта [1,2-b] піридин-11-ілідин) – 1-піперинкарбонової кислоти;

    основні фізико-хімічні властивості: білі або майже білі, круглі таблетки з розподільчою рискою разламу на одному боці та написом «LFT» - на другому, зі скошеними краями та гладкою поверхнею;

    cклад: 1 таблетка міститьлоратадину 10 мг;

    допоміжні речовини: кальцію фосфат двохосновний, крохмаль кукурудзяний, крохмаль прежелатизований, магнію стеарат, тальк очищений, кремнію діоксид колоїдний.

     

    Форма випуску. Таблетки

    Фармакотерапевтична група. Антигістамінні засоби для системного застосування.

    Код АТС R06A X13.

    Фармакологічні властивості.

    Фармакодинаміка. Проти алергічний (антигістамінний) препарат, блокатор периферичних гіста мінових Н1-рецепторів. Має протисвербіжну, анти ексудативну дію, зменшує проникність капілярів, попереджає розвиток набряку тканин, знімає спазми гладкої мускулатури. Всіефекти дії лоратидину - проти алергічний, протисвербіжний та проти ексудативний, що базуються на блокаді гіста мінових Н1-рецепторів, - настають за 30-60 хв, сягають максимуму за 8 - 12 год і тривають 24 год.

    Фармакокінетика. Після прийому внутрішньо швидко всмоктується. У крові практично повністю зв'язується з білками (до 97%). Під час біо трансформації утворюється активний метаболіт -дезкарбоетоксилоратадин. Період напів виведення становить від 3-х до 20 год (у середньому - 8,4 год ), активного метаболіту - від 8,8 до 92 годин (у середньому - 28 год). Рівноважні концентрації лоратадину тадезкарбоетоксилоратадину в плазмі досягаються до п'ятого дня введення.

    Прийом їжі не має значного впливуна фармакокінетику, але уповільнює час досягнення максимальної концентрації наодну годину, тому препарат рекомендується приймати до їжі. Виводиться з сечею і фекаліями. У пацієнтів з хронічною нирковою недостатністю і при проведеннігемодіалізу фармакокінетика практично не змінюється. При алкогольному ураженні печінки досягнення максимальної концентрації і період напів виведення зростають залежно від тяжкості перебігу захворювання.

    Лоратидин не проникає черезгематоенцефалічний бар'єр та не має седативного ефекту.

    Показання для застосування.Сезонний і цілорічний алергійний риніт, алергійний кон’юнктивит, гостра кропив’янка і набрякКвінке, симптоми гістамінергій, спричинених застосуванням гістамінолібератів (псевдо алергічні синдроми), алергійні реакції на укуси комах, комплексне лікування сверблячих дерматозів і дерматитів (контактний алергодерматит, хронічна екзема).

    Спосіб застосування тадози. Дорослим та дітям старше 12 років, дітям при масі тіла більше 30 кг – по 10 мг 1 раз надобу до приймання іжі. Дітям від 2 до 12 років, дітям при масі тіла менше 30 кг– 5 мг 1 раз на добу до приймання іжі. Тривалість курсу лікування визначає лікар.

     

    Побічна дія. Рідко - сухість у роті, нудота, блювання, гастрит, підвищена стомлюваність, головний біль, збудливість (у дітей), шкірні висипання; в окремих випадках - порушення функції печінки, алопеція; в одиничних випадках – анафілактичні реакції.

     

    Протипоказання. Підвищена індивідуальна чутливість до препарату, вагітність, лактація.

    Передозування. При передозуванні можливе посилення побічних ефектів. Лікування симптоматичне. Источник

     

    Особливості застосування. Застосування в період вагітності можливо тільки в тому випадку, коли передбачувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плоду.

     

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Еритромицин, кетоконазол та циметидин збільшують концентрацію лоратадина в крові.

    Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від світла, сухому місці, при температурі до 25°С. Термін придатності - 2 роки..





    На сайті також шукають: Ацик, Гайморин інструкція, Метипред застосування, Ринза побічні дії, Ромашки квіти протипоказання