Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АРТРОН® КОМПЛЕКС
Назва: АРТРОН® КОМПЛЕКС | Шукати АРТРОН® КОМПЛЕКС в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Unipharm Inc.", США
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, № 10 у блістерах; № 30, № 60, № 120 у флаконах
Діючі речовини: 1 таблетка містить: хондроїтину сульфату натрію - 500.0 мг, глюкозаміну гідрохлориду - 500.0 мг
Допоміжні речовини: Кальцію фосфат, целюлоза мiкрокристалiчна, магнiю стеарат, натрiю кроскармелоза, кислота стеаринова, гiдроксипропілметилцелюлоза, титану діоксид, триацетин
Фармакотерапевтична група: Нестероїдні протизапальні препарати
Показання: Остеоартроз, остеохондроз, спондилоартроз тощо; профілактика та лікування ушкоджень суглобів внаслідок фізичних перевантажень; період рековалесценції після переломів кісток; допоміжний засіб при болю в суглобах.
Термін придатності: 3р.
Номер реєстраційного посвідчення: Р.07.03/07081
Термін дії посвідчення: з 07.07.2003 до 07.07.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АРТРОН® КОМПЛЕКС
АТ код: M01BX
Наказ МОЗ: 130 від 20.03.2006


Інструкція для застосування АРТРОН® КОМПЛЕКС

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АРТРОН® КОМПЛЕКС

 (ARTHRON® COMPLEX)

Загальна характеристика:

основнi фiзико-хiмiчнi властивостi: овальні двоопуклі таблетки, вкриті оболонкою білого кольору, з вибитим написом ARTHRON з одного боку таблетки;

склад: 1 таблетка містить хондроїтину сульфату натрію 500 мг, глюкоза мінугідро хлориду 500 мг;

допомiжнi речовини: кальцію фосфат, целюлоза мiкрокристалiчна, магнiюстеарат, натрiю кроскармелоза, кислота стеаринова, гiдроксипропілм етилцелюлоза, титану діоксид, триацетин.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при патології опорно-рухового апарату (хондропротектори). Код АТС: М 09 АХ 10**.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Хондропротекторні властивості препарату Артрон(R)Комплекс забезпечуються синергістичною дією його активних складових: хондроїтину сульфату та глюкоза міну гідро хлориду. Ці речовини є субстратами побудови суглобного хряща. Внаслідок будь-якого несприятливого впливу нахрящову тканину (захворювання, вікові порушення обміну, травматизація) зменшується їхній синтез, через що порушується функціональний стан суглобів івиникає біль.

Хондроїтинусульфат є високомолекулярним мукополісахаридом, що в нормі в достатній кількості секретується хондроцитами в екстра целюлярний матрикс суглобного хряща. Як в’язкий і високо гідрофільний поліаніон він перешкоджає стисканню сполучної тканини і грає роль своєрідного мастила суглобної поверхні. При зниженні концентрації хондроїтину у синовіальній рідині погіршується рухливість уражених суглобів. За наявними клінічними даними, прийом екзогенногохондроїтину протидіє прогресу ванню остеоартрозу і зменшує частоту його загострень. Препарат запобігає деструктивним змінам у хрящовій та кістковій тканинах і знижує втрати кальцію завдяки конкурентному інгібуваннюпротеолітичних ферментів, що спричинюють ці зміни. Стимулює регенерацію суглобного хряща при його експериментальному пошкодженні. Додатковим механізмом дії хондроїтину є покращення кровообігу в периартикулярних мікро судинах черезйого антитромботичні властивості.

Глюкоза мін входить до складу ендогенних глюкоза мінгліканів хрящової тканини. При систематичному застосуванні стимулює синтез протеогліканів іколагену, чим протидіє прогресу ванню дегенеративних процесів. Зменшує болючість і нормалізує рухливість в уражених суглобах. Запобігає можливому метаболічному пошкодженню хряща від дії не стероїдних протизапальних засобів іглюкокортикостероїдів. Окрім того, завдяки здатності поглинати вільні радикали виявляє власну м’яку протизапальну дію, що не пов’язана з метаболізмомпростагландинів.

Фармакокінетика. Після однократного прийому 500 мг хондроїтину сульфату максимальна концентрація у плазмі крові досягається через 3 - 4 години, у синовіальній рідині – через 4-5 годин. Концентрація у синовіальній рідині перевищує плазмову. Біодоступність хондроїтину сульфату становить 13-15%. Виводиться нирками протягом 24 годин.

Біодоступністьглюкоза міну при пероральному застосуванні – 25 - 26%. Після розподілу втканинах найбільші концентрації спостерігаються в печінці, нирках і хрящовій тканині. Метаболізується до води, вуглекислого газу та сечовини. Приблизно 30% прийнятої кількості довгочасно персистують у сполучній тканині. У незміненому вигляді екскретується головним чином із сечею, дуже незначною мірою - з калом.

Показання для застосування.

Дегенеративно-дистрофічні захворювання периферичних суглобів і хребта (остеоартроз, остеохондроз, спондилоартроз та ін.);

остеопатії та хондропатії, хондромаляція, пародонтопатії;

профілактика та лікування пошкоджень суглобів внаслідок фізичних перевантажень (у тому числі спортивної травми);

період реконвалесценції після переломів кісток (для прискорення утворення кісткової мозолі), травм, операцій опорно-рухового апарату тощо;

як допоміжний засіб при болю в суглобах.

Спосіб застосування та дози. Дорослим внутрішньо, по 1-3 таблетки надобу, запиваючи водою. Мінімальна тривалість курсу лікування – 6 тижнів; максимум клінічної дії спостерігається після застосування препарату протягом 2-3 місяців. Клінічний ефект настає повільно і здатен зберігатися тривалий часпісля припинення прийому. Рекомендується починати лікування з більшої дози (3таблетки), поступово переходячи на підтримуючу. Індивідуальну тривалість курсіві частоту прийому визначає лікар.

Побічна дія. Препарат звичайно добре переноситься. У випадку індивідуальної підвищеної чутливості можливі помірні прояви алергічних реакцій (шкірний висип, свербіж, кропив’янка тощо), порушення роботи шлунково-кишкового тракту (нудота, біль у животі, метеоризм), що зникають після припинення прийому препарату.

Протипоказання. Індивідуальна підвищена чутливість до будь-якого з компонентів препарату. Недостатність функції нирок у стадії декомпенсації.

Передозування. Препарат не виявляє токсичності навіть при значному передозуванні. При випадковому гострому передозуванні лікування симптоматичне.

Особливості застосування. Під час вагітності та лактації препарат не рекомендується через брак клінічних даних.

Немає обмежень відносно управління авто транспортом і складними механізмами під час застосування препарату. Досвід лікування препаратом дітей відсутній.

Рекомендується збільшення доз для пацієнтів з надлишком маси тіла, хворих на пептичну виразку шлунка або 12-палої кишки, при одночасному прийомі діуретиків, а також напочатку лікування за потреби прискорення клінічної відповіді.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. При одночасному прийомі глюкоза мін підсилює всмоктування в травному каналі антибiотикiв групи тетрациклiнiв і зменшує-пеніциліні в і хлорамфеніколу. При одночасному застосуванні зглюкокортикостероїдами та не стероїдними протизапальними засобами глюкоза мін іхондроїтин можуть знижувати потребу в них, а також у знеболювальних засобах. Ефективність лікування підвищується при збагаченні дієти вітамінами А, С тасолями марганцю, магнію, міді, цинку і селену.

Умови та термін зберігання. Зберігати в місці, недоступному для дітей, при температурі до 30°C, у щільно закритій оригінальній упаковці. Источник

Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Артрон комплекс в аптеках




На сайті також шукають: Спазган, Вітамін е інструкція, Застосування препарату Інфлюцид, Інструкція з використання Ременс, Показання для застосування Саротен, Аспекард побічні дії, Ібупрофен протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Кука