Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ТИМОЛОЛУ МАЛЕАТ
Назва: ТИМОЛОЛУ МАЛЕАТ
Міжнародна непатентована назва: Timolol
Виробник: ВАТ "Фармак", м.Київ, Україна
Лікарська форма: Краплі очні
Форма випуску: Краплі очні 0.5% по 5 мл, 10 мл у флаконах поліетиленових
Діючі речовини: 1 мл крапель містить тимололу - 5.0 мг
Фармакотерапевтична група: Бета-адреноблокатори
Показання: Хронічна відкритокутова глаукома; вторинні глаукоми; глаукома в наслідок вади розвитку кута камери ока; хронічна закритокутова глаукома.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.08.02/05167
Термін дії посвідчення: з 13.08.2002 до 13.08.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ТИМОЛОЛУ МАЛЕАТ
АТ код: S01ED01
Наказ МОЗ: 298 від 07.07.2003


    Інструкція для застосування ТИМОЛОЛУ МАЛЕАТ

    ІНСТРУКЦІЯ

    для медичного застосування препарату

    ТИМОЛОЛУ МАЛЕАТ (ТІМОLOL МАLЕАТЕ)

    Загальна характеристика:

    міжнародна та хімічна назви:timolol(S)-1,1,1-диметилетиламіно-3[(4-морфоліно-1,2,5-тіадіазол-3-іл)-окси]-2-пропанолгідро (Z)-бутенедіоат;

    основні фізико-хімічні властивості:прозора безбарвна рідина;

    склад: 1 мл розчину міститьтимололу малеату в перерахуванні на тимолол 100% речовину 5 мг;

    допоміжні речовини: бензалконію хлорид в перерахуванні на 100% речовину, натрію хлорид, натрійдигідро фосфат дигідрат, динатрій фосфат додека гідрат, вода для ін’єкцій.

    Форма випуску. Краплі очні.

    Фармакотерапевтична група. Неселективніβ-адреноблокатори. Код АТС S01 Е D01.

    Фармакологічні властивості. Блокатор β1і β2-адренорецепторів. При закапуванні в око знижуєвнутрішньо очний тиск в основному за рахунок зменшення продукції водянистої вологи. Ефект пов’язаний з інгібуванням аденілатциклазної системи ціліарноїтканини, яка здійснює активний транспорт натрію із крові у внутрішньо очнурідину, що призводить до зниження інтенсивності процесу волого утворення. Невпливає на акомодацію, рефракцію і розмір зіниці.

    Фармакокінетика. Дія препарату проявляється через 20 хв після закапування, максимальний ефект відзначається через 1 – 2 год і триває від 8 до 24 год. Практично не має резорбційного впливу, характерного для β-адреноблокаторів.

    Показання для застосування. Хронічна відкритокутоваглаукома, деякі види вторинних глауком, буфтальм; глаукома внаслідок вади розвитку кута камери ока, афакІчна глаукома;

    хронічна закрито кутоваглаукома (у комбінації з містиками).

    Спосіб застосування тадози.Увага! До початку застосування ковпачок щільно не загвинчувати! Дорослим закапують по 1 – 2 краплі 1 – 2 рази на добу в кон’юнктивальний мішок ураженого ока. Курс лікування триває до 30 днів. При тривалому застосуванні ТимололуМалеату можливе ослаблення ефекту (тахіфілаксія).

    Побічна дія. Зменшення сльозовиділення, поверхнева крапчаста кератопатія і корнеальна анестезія, симптоми слабкого подразнення кон’юнктиви (почервоніння, сльозотеча, світлобоязнь, відчуття печіння в оці), кератит, блефарит, диплопія, птоз. У окремих хворих при тривалому застосуванні препарату можливі явища загальнорезорбтивної дії, характерні для β-блокаторів: риніт, закладеність носа, брадикардія, аритмія, тахікардія, гіпотензія, бронхоспазм, задишка, депресія, алергічні реакції, випадіння волосся.

    Протипоказання. Бронхіальна астма, хронічні обструктивні захворювання легенів.

    Синусова брадикардія, атріовентрикулярна блокада II І Ш ступенів, серцева недостатність, кардіогеннийшок, період лактації, ранній дитячий вік, індивідуальна непереносимістькомпонентів препарату.

    Не рекомендується застосовувати препарат у вагітних, у хворих на цукровий діабет, гіпертиреоз, цереброваскулярну недостатність. Під час лікування препаратом слід контролю ватине менше, ніж 1 раз на 6 місяців функцію сльозовиділення, цілісність рогівки, поле зору.

    Особливості застосування. Увага! До початку застосування ковпачок щільно не загвинчувати! Перед першим застосуванням ковпачок флакона максимально загвинчують. При цьому шип, що знаходиться на внутрішній стороні ковпачка, проколює отвір. Безпосередньо перед застосуванням треба потримати флакон з препаратом у долоні, щоб нагріти його до температури тіла. Ковпачок відгвинчують, знімають і, злегка натискаючи на корпус флакона, розчин закапують в око. Після закапування препарату ковпачок щільно загвинчують і зберігають препарат згідно з рекомендаціями, наведеними в інструкції.

    З обережністю призначати дітям. При використанні препарату у дітей необхідний лікарський контроль!

    Передозування. При передозуванні ТимололуМалеату можливий розвиток загальнорезорбтивних ефектів, характерних дляβ-блокаторів, описаних у розділі “Побічна дія.” У цьому випадку проводятьдезінтоксикацію організму, симптоматичне лікування.

    Взаємодія з іншими лікарськими засобами. З метою досягнення більш вираженої і тривалої дії ТимололуМалеат можна комбінувати з містиками (пілокарпін), адреноміме тиками, інгібіторами карбоангідрази, тауфоном. Не рекомендується одночасне застосування з іншими β-адрено блокаторами.

    Умови та термін зберігання. Зберігати в захищеному відсвітла та недоступному для дітей місці при температурі не вище 25 °С. Источник

    Термін придатності – 2роки. Після відкриття флакону препарат придатний 28 діб.





    На сайті також шукають: Депо-провера, Зипрекса інструкція, Тимолол застосування, Предуктал побічні дії, Ципронат протипоказання