Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ДИМЕТИЛСУЛЬФОКСИД
Назва: ДИМЕТИЛСУЛЬФОКСИД | Шукати ДИМЕТИЛСУЛЬФОКСИД в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Dimethylsulfoxide
Виробник: Дочірнє підприємство "Агрофірма "Ян" приватного підприємства "Ян", с.Немиринці, Ружинський р-н, Житомирська обл., Україна
Лікарська форма: Рідина для зовнішнього застосування
Форма випуску: Рідина для зовнішнього застосування по 50 мл у флаконах
Діючі речовини: 1 флакон містить диметилсульфоксиду - 50.0 мл
Фармакотерапевтична група: Різні препарати, які мають протизапальну дію
Показання: Комплексна терапія ревматоїдного артриту, хвороби Бехтерєва, деформуючого остеоартрозу, артропатій; забиття, розтягнення зв'язок, травматичні інфільтрати та ін.; терапія вузлової еритеми.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.08.03/07203
Термін дії посвідчення: з 01.08.2003 до 01.08.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ДИМЕТИЛСУЛЬФОКСИД
АТ код: M02AX03
Наказ МОЗ: 363 від 01.08.2003


Інструкція для застосування ДИМЕТИЛСУЛЬФОКСИД

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ДИМЕТИЛСУЛЬФОКСИД

(DIMETHYLSULFOXIDUM)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назва: dimethylsulfoxidе;

основні фізико-хімічні властивості: безбарвна прозора рідина або безбарвні кристали без запаху або зі слабким специфічним запахом;

склад: диметилсульфоксиду - не менше 99,0%.

Форма випуску. Рідина для зовнішнього застосування.

Фармакотерапевтична група. Засоби, які застосовують місцево при суглобному ім'язовому болю. Код АТС М 02А Х 03.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка.Диметилсульфоксид добре проникає крізь біологічні мембрани, у тому числі через шкіру, і має транспортні властивості, сприяючи проникненню через шкіру іслизові оболонки лікарських засобів. Має протизапальну, аналгетичну, антисептичну та фібринолітичну дію.

Фармакокінетика. При аплікації розчину (90%) димексиду на шкіру він виявляється у крові через 5 хвилин, досягаючи максимальної концентрації через 4-6 годин із збереженням майже незміненого рівня протягом 1,5-3 діб. Диметилсульфоксидвиділяється із сечею та калом як у незміненому вигляді, так і у виглядідиметилсульфону.

Показання для застосування. Диметилсульфоксид призначають при лікуванні запальних захворювань опорно-рухового апарату (ревматоїдний артрит, хворобаБехтерєва, деформуючий остеоартроз, артропатії), при ударах, травматичних інфільтратах, запальних набряках, гнійних ранах, абсцесах, гострих та хронічних остеомієлітах, при лікуванні вузлової еритеми, стрептодермії, акне, бешихи, фурункульозу, при фолікулі тах, тромбофлебітах.

Спосіб застосування та дози. Диметилсульфоксид застосовують зовнішньо увигляді аплікацій і зрошень (промивань), як правило, у водних розчинах (30-50%) для тампонів, компресів. Компрес накладають на уражені ділянки, охоплюючи прилеглі здорові шкірні покриви. Розчином диметилсульфоксиду змочують марлеві серветки, що накладають на уражені ділянки один раз на добу на 20-30 хв. Поверх серветки накладається поліетиленова плівка і бавовняна чи льняна тканина. Курс лікування - 10 - 15 днів.

При лікуванні бешихи та трофічних виразок препарат застосовують увигляді 30-50% водного розчину по 50-100 мл 2-3 рази на добу. При екземі, дифузійних стрептодерміях рекомендуються компреси з 40-90% водним розчиномдиметилсульфоксиду. При гнійничкових захворюваннях шкіри застосовують 40% розчин.

При лікуванні глибоких опіків застосовують пов'язки з 20-30% розчиномдиметилсульфоксиду (при необхідності дорослим у дозі - до 500 мл). Ушкірно-пластичній хірургії використовують пов'язки з 20-30% розчином препарату. Для збереження шкірних гомо трансплантатів використовують 5% розчиндиметилсульфоксиду у розчині Рінгера.

Побічна дія. Диметилсульфоксид звичайно добре переноситься, але удеяких хворих можливе виникнення еритеми, свербежу, запаморочення, безсоння, адинамії, дерматитів, діареї. У деяких випадках при поганій переносимостідиметилсульфоксиду спостерігаються нудота, потяг на блювання, бронхоспазм.

Протипоказання. Димексид протипоказаний при вираженій серцево-судинній недостатності й атеросклерозі, стенокардії, порушеннях функцій нирок і печінки, інсульті, коматозних станах, при вагітності, у період годування груддю (під час лікування слід припинити грудне годування), глаукомі, катаракті.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Диметилсульфоксид посилює дію етанолу (алкоголь гальмує виведення препарату) та інсуліну, кислоти ацетил саліцилової, бутадіону; препаратів дигіталісу, хінідину, нітрогліцерину, антибіотиків (стрептоміцину, мономі цину та ін.), сенсибілізує організм до засобів для наркозу. Слід врахувати посилення препаратом як специфічної активності, так і токсичності лікарських засобів.

Передозування. Посилення ознак побічної дії. Терапія симптоматична.

Особливості застосування. З обережністю призначають препарат у старечому віці, у дітей до 9 років.

Щоб уникнути застосування препарату при індивідуальній непереносимостідиметилсульфоксиду, рекомендується проводити пробу на переносимість: препарат необхідної концентрації наносять на шкіру ватним тампоном. Різка гіперемія або свербіж є протипоказанням для застосування диметилсульфоксиду. При температурі нижче 18°С можлива кристалізація диметилсульфоксиду, що не впливає на якість препарату. Для розплавлення кристалів слід обережно розігрівати флакон із препаратом на водяній бані (температура води майже 60°С).

Диметилсульфоксид можна застосовувати у поєднанні з не стероїднимипротизапальними засобами у комплексній терапії деформуючого остеартрозу таревматоїдного артриту, у комбінації з антимікробними засобами місцевого типудії (лінімент синтоміцину) - для лікування стрептодермії, акне, бешихи, фурункульозу, фолікулітів та інших шкірних захворювань, у поєднанні з гепарином- при тромбофлебітах.

Умови та термін зберігання. В сухом, захищеному від світла місці, при температурі Источник

15-25°С. Термін придатності - 3 роки. Зберігати в недоступному длядітей місці.

Смотрите также: Цены на Диметилсульфоксид в аптеках




На сайті також шукають: Ультера, Синафлану мазь інструкція, Застосування препарату Немозол, Інструкція з використання Мутафлор, Показання для застосування Гепон, Офлоксацин побічні дії, Перфект крем протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Кислота амінокапронова