Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

АЛТЕЙКА
Назва: АЛТЕЙКА | Шукати АЛТЕЙКА в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Althaea officinalis
Виробник: АТ "Галичфарм", м.Львів, Україна
Лікарська форма: Сироп
Форма випуску: Сироп по 100 мл у пляшках або банках; по 200 мл у флаконах
Діючі речовини: 100 мл сиропу містять екстракту алтейного кореня - 0.15 г
Допоміжні речовини: Ніпагін, ніпазол, спирт етиловий, цукор-рафінад, вода очищена
Фармакотерапевтична група: Препарати, які стимулюють відхаркування
Показання: Гострі та хронічні запальні захворювання дихальних шляхів; захворювання кишково-шлункового тракту: катаральні стани страховоду, гастрити, виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки, ентероколіти.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.08.03/07254
Термін дії посвідчення: з 21.08.2003 до 21.08.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату АЛТЕЙКА
АТ код: R05CA05
Наказ МОЗ: 495 від 15.10.2004


Інструкція для застосування АЛТЕЙКА

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

АЛТЕЙКА

(АLTEYKA)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: сиропоподібна рідина червоно-бурого кольорузі

специфічним запахом;

склад: 100 мл сиропу містять екстракту алтейногокореня (у перерахунку на 20% вміст

полісахаридів) - 0,15 г;

допоміжні речовини: ніпагін, ніпазол, спирт етиловий, цукор рафінад, вода очищена.

Форма випуску. Сироп.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовують при кашлі та простудних захворюваннях. Відхаркувальні засоби. Корінь алтею. Код АТС R05СА 05.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Сироп на основі екстракту алтейногокореня є комплексним рослинним препаратом, що містить полісахариди, як основну діючу речовину, а також пектини, амін окислоти, крохмаль та інші. Препарат виявляє бронхосекреторну, відхаркувальну, обволікаючу дії. Має слабку протизапальну активність, виявляючи слабкий подразнювальний вплив на рецептори слизової оболонки шлунка, рефлекторно стимулює секрецію бронхіальних та слинних залоз. Активує утворення мокротиння, нормалізуючи його реологічні властивості (в’язкість, еластичність, адгезивність), підсилює перистальтичні рухи бронхіолі моторну функцію миготливого епітелію бронхів, сприяючи виведенню мокротиння. Рослинний полісахаридний слиз препарату, обволікаючи слизову оболонку шлунка, спричиняє цитопротективний і протизапальний ефекти, сприяючи регенерації тканини, зменшує шлункову секрецію. Гастро протекторна дія тим сильніша та триваліша, чим вища кислотність шлункового соку.

Фармакокінетика. Не досліджена.

Показання для застосування. Гострі і хронічні запальні захворювання органів дихання: ларингіти, трахеїти, бронхіти, бронхіальна астма, коклюш. Препарат застосовують також при захворюваннях шлунково-кишкового тракту: катаральних станах стравоходу, гастритах, виразковій хворобі шлунка та дванадцяти палої кишки, ентероколітах, особливо таких, що супроводжуються проносом.

Спосіб застосування та дози. Препарат призначають до їди: дорослим тадітям від 14 років по 1 столовій ложці сиропу 4-6 разів на добу; дітям від 7 до 14 років - по 1 десертній ложці 4-6 разів на добу; дітям від 2 до 7 років - по 1 чайній ложці сиропу 4-6 разів на добу; дітям від 1 до 2 років - по ½ чайної ложки 3 - 4 рази на добу; дітям до 1 року - по ½ чайної ложки 1-2рази на добу.


Тривалість курсу терапії визначається індивідуально, залежно від ефективності лікування, як правило, становить 7-14 днів.

Побічна дія. Не виявлена.

Протипоказання. Підвищена чутливість до компонентів препарату.

Передозування. Не виявлене.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Не виявлена.

Умови та терміни зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, захищеному від світла місці, при температурі не вище 25°С. Источник

Термін придатності - 2 роки.

Смотрите также: Цены на Алтейка в аптеках




На сайті також шукають: Гатимак в/в, Постеризан форте інструкція, Застосування препарату Ноозам, Інструкція з використання Аугментин, Показання для застосування Вентер, Декапептил депо побічні дії, Прозерин протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Чарозетта