Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЛОШТАК
Назва: ЛОШТАК | Шукати ЛОШТАК в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Bryonia alba
Виробник: СП АЗТ "АРПІМЕД", Вірменія
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті оболонкою, по 7 мг № 48 (24х2)
Діючі речовини: 1 таблетка містить густого екстракту кореня Bryonia alba (переступеню білого) - 7.0 мг
Допоміжні речовини: Крохмаль картопляний, лактоза, полівінілпіролідон, аеросил 200, авіцел, магнію стеарат, шелак, титану діоксид, поліетиленгліколь 6000
Фармакотерапевтична група: Препарати, які "тонізують" центральну нервову систему
Показання: Астенія, зниження опірності організму до інфекційного фактора, зниження працездатності, загальна втома та ін.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р.10.02/05394
Термін дії посвідчення: з 09.10.2002 до 09.10.2007
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЛОШТАК
АТ код: A13A
Наказ МОЗ: 66 від 09.02.2004


Інструкція для застосування ЛОШТАК

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ЛОШТАК

(LOSHTAK)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості: таблетки, вкриті оболонкою, біло-жовтого кольору, з вкрапленнями жовтого кольору;

склад:1 таблетка містить густий екстракт кореня Bryonia alba L. (17,3 :1) 7 мг, стандартизований за вмістом кукурбітацинів (4,27%), еквівалентний 0,3 мг кукурбітацину R;

допоміжні речовини: крохмаль картопляний, лактоза, полівінілпіролідон, аеросил 200, авіцел, магнію стеарат, шелак, титану діоксид, полі етиленгліколь 6000.

Форма випуску. Таблетки, вкриті оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Тонізуючі засоби. Код АТСА 13.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Екстракт бріонії тайого окремі компоненти (кукурбітацини та триоксіоктадекадієнові кислоти) мають антистресову та адаптогенну дію у дослідженнях на тваринах, підвищуючи:

- фізичну працездатність, витривалість, запобігають симптомам втоми й зміни ряду сомато-вегетативних параметрів;

- виживання тварин при дії іонізуючого випромінювання та при зараженні стафілококовою інфекцією.

Адаптогенна активністькукурбітацинів пов’язана з їхньою стимулюючою дією на секрецію кортикостероїдів корою надниркових залоз, а антистресовий ефект – із запобіганнямгіперреактивності кори надниркових залоз при стресі. Ці ефекти опосередковані впливом кукурбітацинів на біосинтез лейкозаноїдів, зокрема на підвищення біосинтезу простагландину Е 2 та пригнічення біосинтезу лейкотрієну В 4 –найважливіших медіаторів імунної системи організму при запаленні та стресі. Аналогічний ефект на біосинтез простагландину Е 2 спричиняютьтриоксіоктадекадієнові кислоти. Показано, що вони мають антиатеросклеротичнудію в дослідах на тваринах та ізольованих субендотеліальних клітинах аорти людини. Триоксіоктадекадієнові кислоти спричиняють гіпоглікемічну дію у щурів з експериментальним діабетом.

Фармакокінетика. Вміст кукурбітацину R у крові досягає максимального значення через 1 год після введення препарату. Він добре всмоктується з кишково-шлункового тракту та підлягає інтенсивнійбіо трансформації. Період напів виведення незмінного кукурбітацину R становить 35хв.

Показання для застосування. Лоштак використовується приспаді сил (астенії), зниженні протистояння організму до інфекційного фактору, при зниженні працездатності, а також при загальній стомлюваності.

Лоштакзастосовується для зменшення побічних ефектів цитостатиків та при променевій терапії пухлин, а також при розладах шлунка, спричинених загальним променевим ушкодження морганізму.

Спосіб застосування та дози. Лоштак приймають внутрішньо через півгодини після їжі по 1 таблетці 1 - 2 рази на добу протягом 25 - 30 днів. За необхідності проводять повторні курси. Ефективність терапії спостерігається через 1 - 4 тижні.

Побічна дія. Можливою побічною дією препарату може бути підвищений апетит.

Протипоказання. Підвищена чутливість до препарату або його компонентів. Показники фармакологічних досліджень на тваринах не дають підстав для будь-яких специфічних протипоказань для застосування препарату. На підставі даних про тромболітичну активність Лоштакуварто утримуватися від його застосування при кровотечах різної етіології.

Передозування. При передозуванні можливі відчуття слабкості, запаморочення, аритмія та проносна дія. При цьому необхідно зробити промивання шлунка, надати пацієнту горизонтальне положення, при аритмії ввестианти аритмічні препарати короткої дії, при гіпотонії та запамороченні ввестикардіотоніки, або почати внутрішньо венну інфузію (0,9 % розчин хлориду натрію, розчини декстринів та ін.). При проносі медикаментозна терапія не потрібна.

Особливості застосування. Вагітним та жінкам, щогодують дитину груддю, питання про доцільність застосування препарату вирішує лікар, враховуючи перевагу користі від застосування препарату над потенціальним ризиком для плоду (дитини). Досвіду застосування у дітей немає.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Взаємодію з іншими лікарськими засобами не виявлено. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому місці при температурі не вище 25°С. Термін придатності – 3роки.

Смотрите также: Цены на Лоштак в аптеках




На сайті також шукають: Цитохром-с, Кеторол інструкція, Андріол застосування, Фемоден побічні дії, Фамотидин протипоказання