Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ФЕНАЗЕПАМ
Назва: ФЕНАЗЕПАМ | Шукати ФЕНАЗЕПАМ в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Phenazepam
Виробник: Одеське ВХФП "Бiостимулятор" у формі ТОВ, м.Одеса, Україна
Лікарська форма: Таблетки
Форма випуску: Таблетки по 0.0005 г, 0.001 г № 50 (10х5) у контурних чарункових упаковках
Діючі речовини: 1 таблетка містить феназепаму - 0.5 мг або 1.0 мг
Допоміжні речовини: Цукор молочний (гранулак 200), крохмаль картопляний, кальцію стеарат, желатин харчовий
Фармакотерапевтична група: Транквілізатори
Показання: Неврози з вираженими проявами страху, тривоги, напруження, безсоння; психопатичні реакції, спастичні паралічі, епілепсія, синдром абстиненції при алкоголізмі, психогенні психози, панічні реакції, фобії.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: Р/98/16/24
Термін дії посвідчення: з 26.08.2003 до 26.08.2008
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ФЕНАЗЕПАМ
АТ код: N05BA25
Наказ МОЗ: 243 від 14.05.2004


Інструкція для застосування ФЕНАЗЕПАМ

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

ФЕНАЗЕПАМ

(PHENAZEPAM)

Загальна характеристика:

міжнародна та хімічна назви: phenazepam; 7-бром-5-(орто-хлорфеніл)-2,3-дигідро-1Н-1,4-бенздіазепін-2-он;

основні фізико-хімічні властивості: таблетки білого кольору;

склад: 1 таблетка містить 0,0005 г, 0,001 г феназепаму;

допоміжні речовини: цукор молочний (гранулак 200), крохмаль картопляний, кальцію стеарат, желатин харчовий.

Форма випуску. Таблетки.

Фармакотерапевтична група. Анксіолітики. Похідні бензодіазепіну. Код АТС N05BA25.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка. Феназепам – психотропний засіб групи похідних бензодіазепіну, що має анксіолітичну, проти судомну, міорелаксуючу та снодійну дію. Феназепампосилює дію снодійних, наркотичних і проти судомних препаратів, етилового спирту.

Фармакокінетика. При прийомі внутрішньо препарат добре всмоктується зшлунково-кишкового тракту, час досягнення максмальної концентрації феназепаму вкрові - від 1 до 2 годин, період напів виведення з організму - від 6 до 10годин, екскреція препарату в основному здійснюється нирками.

Показання для застосування. Препарат призначають при різних невротичних, неврозоподібних, психопатичних, психопатоподібних захворюваннях, які супроводжуються тривогою, страхом, підвищеною дратівливістю, напруженістю, емоційною лабільністю, при реактивних психозах, іпохондро-сенестопатичномусиндромі, вегетативних дисфункціях і розладах нічного сну. Профілактика станів страху та емоційного напруження.

Як проти судомний засіб препарат застосовують для купіруванняепілептичного статусу та серійних нападах різної етіології та для лікування хворих на епілепсію. В неврологічній практиці Феназепам застосовують для лікування гіперкінезів і тиків, ригідності м’язів.

Спосіб застосування та дози. Таблетки Феназепам приймають внутрішньо, не розжовуючи. Разова доза Феназепаму для дорослих звичайно становить 0,5 - 1 мг, а при порушеннях сну – 0,25 - 0,5 мг, за 20 - 30 хв до сну. Для лікування невротичних, психопатичних, неврозоподібних і психопатоподібних станів початкова доза становить 0,5 - 1 г, 2 - 3 рази на день. Через 2 - 4 дні з урахуванням ефективності та переносимості препарату доза може бути збільшена до 4 - 6 мг на добу, ранкова та денна доза становить 0,5 - 0,1 мг, на ніч - 2,5мг. При значно вираженій ажитації, страхові, тривозі лікування починають з дози 3 мг на добу, швидко нарощуючи дозу до отримання терапевтичного ефекту.

При лікуванні епілепсії доза на прийом становить 2 - 10 мг на добу.

Для лікування алкогольної абстиненції Феназепам призначають у дозі 2,5- 5 мг на добу.

У неврологічній практиці при захворюваннях з підвищеним тонусом м’язів препарат призначають по 2 - 3 мг, 1 - 2 рази на день.

Середня добова доза Феназепаму становить 1,5 - 5 мг, її поділяють на 3або 2 прийоми, звичайно по 0,5 - 1 мг вранці та вдень і до 2,5 мг - на ніч. Максимальна добова доза - 10 мг.

Тривалість курсу лікування при призначенні внутрішньо - до 2 місяців.

Побічна дія. Інколи спостерігаються сонливість, м’язоваслабкість, можливі запаморочення, нудота, атаксія, порушення координації руху, порушення менструального циклу та зниження статевого потягу. Частота і характер побічної дії залежать від індивідуальної чутливості, дози та тривалості лікування. Як антагоніст міорелаксантної дії Феназепаму рекомендується стрихнін азотнокислий (ін’єкції по 1 мл 0,1% розчину 2 - 3 рази на день) або розчин коразолу (ін’єкції по 1 мл 10% розчину 1 - 2 рази на день). При зменшенні дозиабо припиненні прийому Феназепаму побічні ефекти минають.

Протипоказання. Виражена міастенія, значні порушення функції печінкиі нирок, вагітність, отруєння іншими транквілізаторами, нейролептиками, снодійними засобами, етиловим спиртом.

Феназепам не рекомендується для лікування пацієнтів віком до 16 років і пацієнтів похилого віку (старше 65 років), оскільки клінічні випробування ефективності та безпеки даного лікарського засобу у цих груп пацієнтів не проводилися. Під час лікування слід припинити годування груддю.

Передозування. При передозуванні можлива виражена атаксія.

Лікування. Промивання шлунка, за необхідності застосовують серцево-судинні препарати та стимулятори центральної нервової системи.

Особливості застосування. Феназепам не слід приймати під час або напередодні праці водіям автотранспорту та іншим особам, діяльність яких потребує швидкої психічної та фізичної реакції. При лікуванні Феназепамом заборонено вживання алкоголю.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами. Феназепам сумісний з іншими препаратами (снодійні, проти судомні та ін.), але при цьому необхідно враховувати взаємне потенціювання їх дії. Феназепам не слід приймати водночас із інгібіторамимоноамін оксидази, похідними фенотіазину та барбітуратами. Вивчення комбінованої дії феназепаму із інгібіторами моноамін оксидази, похідними фенотіазину та барбітуратами виявило здатність бенздіазепіну значно потенціювати проти судомніефекти цих речовин і, навпаки, здатність антиконвульсантів потенціювати ефектифеназепаму. Источник

Умови та термін зберігання. Зберігати в недоступному для дітей, сухомута захищеному від світла місці, при температурі +15 - +250 С. Термін придатності – 3 роки.

Смотрите также: Цены на Феназепам в аптеках




На сайті також шукають: Макситрол, Нуклео ц.м.ф. форте інструкція, Застосування препарату Депо-провера, Інструкція з використання Септогал, Показання для застосування Ехінацея, Преднізолон побічні дії, Аскоцин протипоказання, Спосіб застосування та дози препарату Рексетин