Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

Про проведення спільних протитуберкульозних заходів серед тимчасово затриманих та взятих під варту осіб, які утримуються у спеціальних установах органів внутрішніх справ

№ 104/224; прийнятий: 12-03-2003; втратив чинність
Видавник: Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство охорони здоров'я України
Тип документа: Наказ


МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

Н А К А З

12.03.2003  № 104/224

       ( Наказ скасовано на підставі Наказу Міністерства

                                        охорони здоров'я

         N 330/644 від 06.07.2004 )

Про проведення спільних протитуберкульозних заходів серед тимчасово затриманих та взятих під варту осіб, які утримуються у спеціальних установах органів внутрішніх справ

На виконання Національної програми боротьби із захворюванням на туберкульоз на 2002-2005 роки, затвердженої Указом Президента України від 20.08.2001 № 643/2001, постанови Кабінету Міністрів України від 12.09.2002 № 1348 "Про порядок виявлення та лікування туберкульозу серед мігрантів" та з метою попередження подальшого розповсюдження туберкульозу серед населення країни  НАКАЗУЄМО:

1. Міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, начальникам управлінь охорони здоров'я обласних та Севастопольської міської державних адміністрацій, Головного управління охорони здоров'я та медичного забезпечення Київської міської державної адміністрації:

1.1. Забезпечити повноцінне та якісне обстеження на туберкульоз осіб, які тимчасово утримуються у спеціальних установах органів внутрішніх справ.

1.2. Виділити у територіальних протитуберкульозних закладах охорони здоров'я окремі приміщення для лікування затриманих і заарештованих осіб, хворих на туберкульоз.

1.3. Забезпечити лікування осіб, хворих на туберкульоз, які утримуються у спеціальних установах органів внутрішніх справ.

2. Начальникам головних управлінь МВС України в Автономній Республіці Крим, місті Києві, Київській області, управлінь МВС України в областях та місті Севастополі:

2.1. Укласти договори з територіальними закладами охорони здоров'я щодо проведення профілактичних оглядів на туберкульоз осіб, які утримуються у спеціальних установах органів внутрішніх справ.

2.2. Забезпечити конвоювання до територіальних протитуберкульозних закладів охорони здоров'я утримуваних осіб для проведення необхідного обстеження та консультування у разі підозри в них захворювання на туберкульоз.

2.3. Забезпечити своєчасне направлення до територіальних закладів охорони здоров'я за місцем проживання працівників спеціальних установ органів внутрішніх справ, які знаходилися у контакті з хворими на туберкульоз, з метою їх обстеження.

2.4. Організувати за домовленістю з територіальними закладами охорони здоров'я госпіталізацію осіб, затриманих і взятих під варту, у випадках виявлення важких занедбаних та бактеріальних форм туберкульозу. Забезпечити з цією метою спеціальне облаштування виділених у протитуберкульозних закладах охорони здоров'я окремих приміщень та охорону хворих на період їх лікування у стаціонарі.

3. Обстеження та лікування осіб, які тимчасово утримуються у спеціальних установах органів внутрішніх справ, здійснювати за рахунок місцевих бюджетів.

4. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Державного секретаря МОЗ України Бобильову О.О. та заступника Державного секретаря МВС України Поважнюка В.Г.

Міністр охорони здоров'я України
Міністр внутрішніх справ України
А.В.Підаєв
Ю.О.Смирнов


-->


На сайті також шукають: Офтан катахром, Тимолол інструкція, Ло-азомекс застосування, Гексорал побічні дії, Альтабор протипоказання