Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

Про затвердження значення гігієнічного нормативу вмісту харчової добавки фероціаніду калію (Е 536) у солі кухонній (повареній)

№ 32; прийнятий: 01-12-2003; чинний
Видавник: Державна санітарно-епідеміологічна служба України, Міністерство охорони здоров'я України
Тип документа: Постанова


МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА

ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

01.12.2003  № 32

Про затвердження значення гігієнічного нормативу вмісту харчової добавки фероціаніду калію (Е 536) у солі кухонній (повареній)

Відповідно до статті 40 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення"  ПОСТАНОВЛЯЮ:

1. Затвердити рекомендований Комітетом з питань гігієнічного регламентування Міністерства охорони здоров'я України гігієнічний норматив вмісту харчової добавки:

    1.1. Максимально   допустимий  рівень  (МДР)  вмісту  у  солі

кухонній   (повареній)   харчової   добавки    фероціанід    калію

(K [Fe(CN) ]*ЗН О) (Е 536), (добавка, що перешкоджає злежуванню та

 4       6    2

грудкуванню) -  не  вище  10  мг/кг  (0,001%)  (у  перерахунку  на

безводний калій фероціанід).

    2. Погодити використання харчової добавки - фероціанід  калію

(K [Fe(CN) ]*3Н О) (Е 536) (добавка,  що перешкоджає злежуванню та

 4       6    2

грудкуванню) для виробництва солі кухонної (повареної).

За показниками безпеки фероціанід калію повинен відповідати вимогам ГОСТу 4207-75 для хімічно чистої речовини.

3. Департаменту державного санітарно-епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров'я України дану постанову довести до установ і закладів державної санітарно-епідеміологічної служби, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади у встановленому порядку.

Головний державний
санітарний лікар України

О.В.Лапушенко


-->


На сайті також шукають: Нефопам, Фенотропил інструкція, Атокор застосування, Анальгін побічні дії, Наусиліум протипоказання