Про затвердження значення гігієнічного нормативу вмісту харчової добавки фероціаніду калію (Е 536) у солі кухонній (повареній)
Відповідно до статті 40 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" ПОСТАНОВЛЯЮ:
1. Затвердити рекомендований Комітетом з питань гігієнічного регламентування Міністерства охорони здоров'я України гігієнічний норматив вмісту харчової добавки:
1.1. Максимально допустимий рівень (МДР) вмісту у солі
(K [Fe(CN) ]*ЗН О) (Е 536), (добавка, що перешкоджає злежуванню та
4 6 2
грудкуванню) - не вище 10 мг/кг (0,001%) (у перерахунку на
безводний калій фероціанід).
2. Погодити використання харчової добавки - фероціанід калію
(K [Fe(CN) ]*3Н О) (Е 536) (добавка, що перешкоджає злежуванню та
4 6 2
грудкуванню) для виробництва солі кухонної (повареної).
За показниками безпеки фероціанід калію повинен відповідати вимогам ГОСТу 4207-75 для хімічно чистої речовини.
3. Департаменту державного санітарно-епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров'я України дану постанову довести до установ і закладів державної санітарно-епідеміологічної служби, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади у встановленому порядку.