Нормативна база

Лікарські засоби

Інші розділи

Зворотній зв'язок

ЦЕРЕБРОТОН
Назва: ЦЕРЕБРОТОН | Шукати ЦЕРЕБРОТОН в аптеках →
Міжнародна непатентована назва: Comb drug
Виробник: "Traphaco Joint Stock Company (TRAPHACO) ", В'єтнам
Лікарська форма: Таблетки, вкриті оболонкою
Форма випуску: Таблетки, вкриті плівковою оболонкою, № 40 (20х2), № 100 (20х5) у блістерах
Діючі речовини: 1 таблетка містить: багатозонтичника густого екстракту - 150.0 мг, насіння гінкго білоба - 50.0 мг
Допоміжні речовини: Крохмаль, тальк, магнію стеарат, авіцел, гідроксипропілметилцелюлоза, поліетиленгліколь 6000, заліза оксид, титану діоксид
Фармакотерапевтична група: Ноотропні препарати
Показання: Симптоматичне лікування деменції (судинний тип, тип Альцгеймера та їх змішана форма) з такими основними симптомами: порушення пам'яті, розлади зосередженості, депресивний настрій, запаморочення.
Термін придатності:
Номер реєстраційного посвідчення: UA/0900/01/01
Термін дії посвідчення: з 17.05.2004 до 17.05.2009
Термін дії реєстраційного посвідчення закінчився.
Пошук даних про реєстрацію препарату ЦЕРЕБРОТОН
АТ код: N06B
Наказ МОЗ: 758 від 16.11.2006


Інструкція для застосування ЦЕРЕБРОТОН

ІНСТРУКЦІЯ

для медичного застосування препарату

церебротон

(cerebroton)

Загальна характеристика:

основні фізико-хімічні властивості:таблетки, вкриті плівковою оболонкою, двоопуклі, червоно-коричневого кольору;

склад: 1 таблетка містить:

  багатозонтичника (polysciacis) густого екстракту 150 мг,

  насіння гінкго білоба (Semen Ginkgo biloba) 50 мг;

допоміжні речовини: крохмаль, тальк, магнію стеарат, авіцел, гідроксипропілм етилцелюлоза, полі етиленгліколь 6000, заліза оксид, титану діоксид.

Форма випуску. Таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Фармакотерапевтична група. Психостимулюючі та ноотропнізасоби. Код АТС N06В.

Фармакологічні властивості. Фармакодинаміка. В ході фармакологічних досліджень було доказано, що насіння Гінкго Білоба, що міститься в Церебротоні, підвищує переносимість гіпоксії, особливо в тканинах головного мозку; інгібує розвиток і прискорює регресію церебрального набряку, спричиненого травмою або отруєнням; зменшує ретинальний набряк і ушкодження рогівки; інгібує пов’язане з віком зменшення мускаринергічних холіновихрецепторів і альфа-2-адренергічних рецепторів, а також збільшує споживання холіну в гіпокампі; покращує пам’ять і здатність до навчання; поліпшує компенсацію порушень рівноваги; збільшує кровотік, особливо в ділянцімікро циркуляції; покращує реологічні характеристики крові; інактивує токсичні кисневі радикали; володіє ефектом ФАТ - антагонізму (ФАТ-фактор активації тромбоцитів) та нейрозахисною активністю.

Екстракт Багатозонтичника (Polysciacis) містить сапоніни, завдяки яким він поліпшує функцію нервової системи. Експериментальні дослідження свідчать, що його компоненти сприяють поліпшенню пам’яті, відновлюють баланс катехоламінів і ацетилхоліну в головному мозку, поліпшують проведення нервових імпульсів.

Фармакокінетика. Невивчалась.

Показання для застосування. Симптоматичне лікування деменції (судинний тип, тип Альцгеймера, та їх змішана форма) з такими основними симптомами: порушення пам’яті, розлади зосередженості, депресивний настрій, запаморочення, шум у вухах і головний біль.

При порушенні артеріального периферичного кровообігу (болючі судоми, переміжна кульгавість, парестезії нижніх кінцівок).

Спосіб застосування тадози. При деменції приймають по 1-2 таблетки, 2-3 рази на добу.

При порушенні артеріального периферичного кровообігу приймають по 2-3 таблетки, 2 рази на добу. Таблетки потрібно приймати не розжовуючи, з невеликою кількістю рідини.

Прийом препарату Церебротонне залежить від прийому їжі.

Тривалість лікування становить 6-8 тижнів.

При деменції тривалість лікування залежить від тяжкості симптомів і повинна становить не менше 8 тижнів. Після 3 місяців лікування потрібно перевірити, чи виправдане подальше лікування.

Побічна дія. У поодиноких випадках можуть спостерігатися розлади з боку травного тракту, головні болі або алергічні реакції шкіри, (почервоніння, набряки, свербіж). Після довго тривалого лікування Церебротоном в окремих випадках спостерігалися кровотечі, причиннийзв’язок яких з прийомом Церебротону не доведений.

Протипоказання. Підвищена чутливість добудь-якого з компонентів препарату.

Оскільки немає достатніх досліджень щодо застосування цього препарату для лікування дітей, то не слід використовувати його для лікування дітей віком до 12 років.

Передозування. Про будь-які випадки передозування не відомо.

Особливості застосування. Перед початком лікуванняЦеребротоном потрібно з’ясувати, чи патологічні симптоми, які зустрічаються, неє наслідком основного захворювання, яке потребує специфічного лікування. Оскільки фармакологічна дія насіння гінкго, що входить до складу Церебротону, ще недостатньо досліджена у випадках депресивного настрою і головного болю, непов’язаних з синдромами слабоумства, у таких випадках призначають лікуванняЦеребротоном з мінімальної рекомендованої дози. Індивідуальна реакція на лікування деменції не може бути с прогнозована.

Вагітність і лактація. Результати експериментів на тваринах не свідчать про будь-які ембріотоксичні або тератогенні ефекти інгредієнтів, які містяться в препараті Церебротон. Проте оскільки досвід його застосування жінками в період вагітності і лактації відсутній, то потрібно уважно оцінити співвідношення користі й ризику при призначенні лікування в період вагітності. Невідомо, чи виділяються компоненти екстракту в грудне молоко.

Препарат не впливає на здатність керувати автомобілем і механізмами.

Взаємодія з лікарськими засобами.Не виключена взаємодія з інгібіторами згортання крові (Гепарин, Еноксапарин, Дипиридамол, Кислота ацетил саліцилова).

Умови та термін зберігання. Зберігати у недоступному для дітей, сухому, захищеному від світла місці, при температурі не вище 250С. Источник

Термін придатності – 3роки.

Смотрите также: Цены на Церебротон в аптеках




На сайті також шукають: Неуробекс, Нервохеель інструкція, Фелодип застосування, Сенаде побічні дії, Гомеовокс протипоказання